Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΑΑΔΕ: Ποσοστό παρακράτησης επί Αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας


Engineer

Recommended Posts

Δημοσιεύθηκε, στο ΦΕΚ Β’ 4207 -08/08/2022, η υπ’ Αριθμ. 108337 ΕΞ 2022 – 29/07/2022 Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, με θέμα την “Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΠΟΛ 1274 – 27/12/2013 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών «Αποδεικτικό Ενημερότητας άρθρου 12 Ν. 4174/2013, όπως ισχύει». “.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω Απόφαση της ΑΑΔΕ, αντικαθίσταται η υποπερ. v της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 7 της ΠΟΛ. 1274-27/12/2013, σχετικά με το ποσοστό παρακράτησης επί αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας και ορίζεται ότι στις περιπτώσεις ύπαρξης στοιχείων για περιοδικές απαιτήσεις, για την είσπραξη των οποίων είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, το ανώτατο ποσό έως του οποίου ορίζεται ποσοστό παρακράτησης 10% επί του εισπραττόμενου ποσού, ορίζεται για συνολική εναπομένουσα ρυθμισμένη οφειλή έως 20.000 ευρώ, αντί για 5.000 ευρώ.

Επιπλέον, ορίζεται ότι, αν η συνολική εναπομένουσα ρυθμισμένη οφειλή είναι άνω 20.000 ευρώ, το ποσοστό παρακράτησης πρέπει να αντιστοιχεί στην κάλυψη μίας (1) δόσης της τηρούμενης ρύθμισης/ρυθμίσεων, που έπονται της ημερομηνίας κατάθεσης του αιτήματος χορήγησης του αποδεικτικού ενημερότητας, και να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 10% του εισπραττόμενου ποσού, αλλά να μην υπερβαίνει το 30% αυτού.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά γνωρίζει κανείς. Αν χρωστώ αρκετά σε εφορία και εφκα και προχωρήσω σε ρύθμιση. Αν θελήσω ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων , όπου αυτά είναι πολύ λιγότερα από αυτά που χρωστώ , μπορεί να μη μου τα πάρουν όλα? Ή δεν παίζει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.