Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι επενδύσεις στη νέα αγορά των serviced apartments στην Ελλάδα – Τα πρώτα κτίρια σε λειτουργία


Engineer

Recommended Posts

Μεγάλες εταιρείες επενδύουν ήδη στη νέα αγορά των serviced apartments στην Ελλάδα με τα πρώτα κτίριά τους να βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

Το νέο concept που αρχίζει και διαδίδεται γρήγορα και στην ελληνική αγορά ακινήτων αφορά τα λεγόμενα “εξυπηρετούμενα διαμερίσματα”.

Τα λεγόμενα “serviced apartments” ή “εξυπηρετούμενα διαμερίσματα” στα Ελληνικά αφορούν διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα και εξπλισμένα, τα οποία μπορούν να ενοικιάζονται ως έχουν, ακόμη και σε εργαζομένους εταιρειών.

Τα οικιστικά αυτά ακίνητα παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και όλα περιλαμβάνονται στο ενοίκιο. Είναι ακίνητα, που πολύ εύστοχα η Premia Properties, χαρακτηρίζει ως “κοινωνικού χαρακτήρα”.

Δεν είναι γραφεία, εμπορικά ακίνητα ή ξενοδοχεία, αλλά λύνουν μια μεγάλη ανάγκη της εποχής για σύγχρονα διαμερίσματα που παρέχουν όλες τις ανέσεις στους ενοίκους τους, οι οποίοι ενδεχομένως δεν ενδιαφέρονται για την απόκτηση ακινήτου αλλά προσανατολίζονται περισσότερο στην “κοινωνία των εμπειριών και όχι της ιδιοκτησίας” όπως χαρακτηριστικά την αναφέρουν παράγοντες του real estate.

Από πλευράς εταιρειών real estate το ενδιαφέρον βρίσκεται στο κομμάτι της διαχείρισης των οικιστικών ακινήτων. Τα κτίρια διαμερισμάτων αυτά βρίσκονται υπό κεντρική διαχείριση τόσο όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους όσο και εντός των διαμερισμάτων.

Οι επενδύσεις της Dimand στον Πειραιά

Μια νέα τριπλή επένδυση σε κτίρια κατοικιών με serviced apartments έχει στα σκαριά η Dimand και πάλι στην περιοχή του Πειραιά.

Μετά το πρώτο κτίριο serviced apartments που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στον Πειραιά, στην περιοχή του Παπαστράτου, εκεί όπου ξετυλίγεται σταδιακά η μεγάλη ανάπλαση και το Piraeus Port Plaza, η Dimand, με την καθοδήγηση του ισχυρού της άνδρα, Δημήτρη Ανδριόπουλου, ετοιμάζεται για ακόμη 3 νέα κτίρια στην περιοχή.

Όπως είχε αναφέρει το bizness.gr, το πρώτο κτίριο δίπλα στην Teleperformance εξαγοράσθηκε από την Premia Properties του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία, Ηλία Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων.

H Dimand έχει αποκτήσει στην περιοχή γύρω από το Piraeus Port Plaza 3 οικόπεδα στα οποία προτίθεται να κατασκευάσει κτίρια serviced apartments.

Μάλιστα, μια από τις επενδύσεις αυτές είναι αρκετά ώριμη. Αφορά το οικόπεδο επιφάνειας 5,5 στρεμμάτων όπου σχεδιάζεται η κατασκευή κτιρίου με 100 διαμερίσματα.

Οι άλλες δύο επενδύσεις είναι σε άλλη φάση ωρίμανσης, ωστόσο είναι γνωστό ότι στο δεύτερο οικόπεδο θα κατασκευαστούν επιπλέον 50 διαμερίσματα ενώ για το τρίτο οικόπεδο δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Και για τις 3 επενδύσεις όμως υπάρχουν ήδη οι οικοδομικές άδειες και τα έργα θεωρητικά μπορούν να ξεκινήσουν (όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους).

To Piraeus Port Plaza στον Πειραιά - Πηγή: Dimand

To Piraeus Port Plaza στον Πειραιά – Πηγή: Dimand

Οι επενδύσεις της Premia Properties σε φοιτητικά serviced apartments

Προχωρούν οι επενδύσεις σε serviced apartments της Premia Properties σε 3 πόλεις της Ελλάδας, καθώς στη χώρα μας παρατηρείται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη της αγοράς φοιτητικής κατοικίας.

Το Δεκέμβριο του 2021 προχώρησαν οι συμφωνίες και για 3 ακόμη κτίρια φοιτητικών κατοικιών σε Αθήνα (Κυψέλη), Πάτρα και Θεσσαλονίκη, που αποτελούν περιοχές με μεγάλη πυκνότητα φοιτητικού πληθυσμού.

Μάλιστα, η συμφωνία αυτή με την Hamlet Student Flats για τα 153 φοιτητικά διαμερίσματα αναμένεται πολύ σύντομα (έως τέλος Φεβρουαρίου) να έχει ολοκληρωθεί.

Ανέκαθεν τα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα αποτελούσαν στρατηγική στόχευση της εταιρείας. Ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες τους, ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κτίρια φοιτητικών κατοικιών που λειτουργούν με τη μορφή serviced apartments ή εξυπηρετούμενα διαμερίσματα στα ελληνικά.

Η εταιρεία σκοπεύει μέχρι τέλους του 2026 να έχει στην ιδιοκτησία της ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 1.000 διαμερισμάτων.

Ήδη το Δεκέμβριο του 2021 ανακοινώθηκε η πρώτη μεγάλη επένδυση της Premia Properties στον τομέα αυτό.

Την 03.12.2021, η Εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς αυτοτελούς ακινήτου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments) στον Πειραιά (περιοχή Αγ. Διονυσίου), μέσω απόκτησης του 100% των μετοχών των ιδιοκτητριών εταιρειών του ακινήτου (Zonas και Top Realty).

Στην Αθήνα, η εταιρεία υπέγραψε προσύμφωνο με την εταιρεία «ΚΥΨΕΛΗ STUDENT STUDIOS ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την απόκτηση του συνόλου των οριζοντίων ιδιοκτησιών μιας πολυκατοικίας που λειτουργεί σαν φοιτητική εστία αποτελούμενη από 19 διαμερίσματα. Το οριστικό πωλητήριο συμβόλαιο θα υπογραφεί το αργότερο έως την 31.03.2022, με δυνατότητα της εταιρείας να παρατείνει μονομερώς την προθεσμία μέχρι την 30.04.2022.

Στην Πάτρα, η Premia υπέγραψε το δεύτερο προσύμφωνο για φοιτητικές κατοικίες, «ΠΑΤΡΑ STUDENT STUDIOS ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την απόκτηση από την Εταιρεία του συνόλου των οριζοντίων ιδιοκτησιών μιας πολυκατοικίας που λειτουργεί σαν φοιτητική εστία αποτελούμενη από 49 διαμερίσματα . Το οριστικό πωλητήριο συμβόλαιο θα υπογραφεί το αργότερο έως την 31.03.2022, με δυνατότητα της εταιρείας να παρατείνει μονομερώς την προθεσμία μέχρι την 30.04.2022.

To κτίριο φοιτητικών κατοικιών της Hamlet στην Πάτρα - Πηγή: Hamlet Student Flats

To κτίριο φοιτητικών κατοικιών της Hamlet στην Πάτρα – Πηγή: Hamlet Student Flats

Στη Θεσσαλονίκη, την 10.12.2021 η Εταιρεία υπέγραψε προσύμφωνο για την απόκτηση του συνόλου των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας «VALOR PROPERTIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», η οποία έχει συνάψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης για τη μίσθωση ενός κτιρίου με 85 φοιτητικές κατοικίες. H σύναψη της οριστικής σύμβασης μεταβίβασης τελεί υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης ικανοποιητικού για την Εταιρεία ελέγχου δέουσας επιμέλειας (τεχνικού, οικονομικού, φορολογικού και νομικού) και του τερματισμού υφιστάμενων συμβάσεων υπομίσθωσης του ακινήτου και ενεργοποίησης και θέσης σε ισχύ νέας.

Το νέο κτίριο πολυτελών serviced apartments Radisson RED Mitropoleos Square Athens - Πηγή: Radisson

Το νέο κτίριο πολυτελών serviced apartments Radisson RED Mitropoleos Square Athens – Πηγή: Radisson

Το 1ο συγκρότημα serviced apartments της Radisson στην Ελλάδα

Ανοίγει το 2023 το 1ο συγκρότημα serviced apartments της Radisson στην Ελλάδα, υπό το brand Radisson Red.

To Radisson RED Mitropoleos Square Athens ανοίγει στην Αθήνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, καθώς το πολυτελές hospitality brand Radisson RED εισέρχεται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, αναβαθμίζοντας το portfolio της Radisson στην Ελλάδα σε 7 ακίνητα σε λειτουργία ή υπό κατασκευή.

Το έργο έχει ως στόχο τη μετατροπή του ήδη υπάρχοντος κτηρίου γραφείων σε εξυπηρετούμενα διαμερίσματα εκλεπτυσμένου design με τη δυνατότητα παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Το Radisson RED Mitropoleos Square Athens θα συμπεριλαμβάνει 94 μικρά διαμερίσματα με κουζίνα, 150 τ.μ. χώρο συναντήσεων και γυμναστήριο.

Στο ισόγειο του κτηρίου θα βρίσκεται εστιατόριο με θέα την πλατεία, ενώ το πιο ελκυστικό κομμάτι του κτιρίου θα είναι το roof top bar – εστιατόριο του τελευταίου ορόφου με θέα την Ακρόπολη, το οποίο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με καταξιωμένο chef.

Το ακίνητο βρίσκεται στην Πλατεία Μητροπόλεως, δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών, στη γειτονιά της Πλάκας. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στην Πλατεία Συντάγματος και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην καρδιά της επιχειρηματικής και νυχτερινής ζωής, κοντά στα εμπορικά καταστήματα της πρωτεύουσας, αλλά και σε μουσεία και χώρους τέχνης.

Ένα σημείο που προσελκύει επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα είτε για επαγγελματικούς σκοπούς είτε για αναψυχή.

Το Radisson RED Mitropoleos Square Athens είναι το τρίτο ακίνητο της Radisson Hotel Group στην Ελληνική πρωτεύουσα.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.