Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποστατήρες οπλισμού σκυροδέματος


 

Recommended Posts

Χαρίτων

Πλαστικούς ή τσιμεντένιους (πιο συχνά) αποστάτες χρησιμοποιούμε και στις γέφυρες, που έχουν πολύ βάρος τόσο ο χαλαρός οπλισμός όσο και οι τένοντες, χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής.

Link to comment
Share on other sites

Χαριτων θα σου μιλήσω με γεγονότα. Στην υπογραφή σου και στο avatar σου εδώ γράφει πολιτικός μηχανικός, που σημαίνει ότι πληρώνεσαι για να σκέφτεσαι και ότι φέρεις ευθύνη για τις γνώσεις σου και το πως τις χρησιμοποιείς. Η εμπειρία του Αρχιμάστορα της μάντρας είναι ανεκτίμητη αλλά περιορίζεται στο ευρώ/κιλό, στο μεροκάμματο και στο να τελειώνει τη δουλειά του γρήγορα ώστε να έχει μεγαλύτερο κέρδος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ανατρεχεις στις επιστημονικές σου γνώσεις. Σε πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις μπορείς αντί για αποστατήρες να χρησιμοποιήσεις ανόδια ψευδαργύρου (με πάχος περίπου 5,00cm) τα οποία θα λειτουργήσουν και ως γαλβανική προστασία οπλισμού αλλά κατόπιν μελέτης πάντα.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ kostassid, το κατάλαβα και θα τον πάρω αύριο να βάλει πλαστικούς και ας τους πυκνώσει όσο χρειάζεται στην ανάγκη. Είναι η πρώτη οικοδομή που αναλαμβάνω μόνος μου και το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν να βάλει πλαστικούς, αλλά μου είπε πως δε θα αντέξουνε και πανω σε αυτό δεν μπορούσα να είχα άποψη. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι είμαι υπεύθυνο άτομο και δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του και για αυτό ρώτησα εδώ και δε δέχτηκα αβίαστα αυτό που μου είπε. Και για να καταλάβεις πόσο με ανησυχούσε το συγκεκριμένο, πρώτα ρώτησα έναν έμπειρό συνάδελφο στη Χαλκίδα, στον οποίο δούλευα παλιότερα και τον οποίο συμβουλεύομαι πάντα και μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο εμένα δεν μου πολυάρεσε η ιδέα και για αυτό ρώτησα και εδώ. Όπως και να έχει, ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.