Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στοιχεία για υπολογισμό βραχυκυκλώματος σε εγκαταστάσεις Χ.Τ. - Μελέτη επιλεκτικότητας


dark74

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

'Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Δεδομένου ότι σε κτίρια που τροφοδοτούνται με παροχές Χ.Τ.  δεν γνωρίζουμε επακριβώς τα στοιχεία του Μ/Σ διανομής της ΔΕΗ είναι δυνατόν να γίνει σωστά μελέτη επιλεκτικότητας ? Υπάρχει κάποιος στο ΔΕΔΔΗΕ που θα μπορούσε να μας δώσει σχετικές πληροφορίες για το δίκτυο ? Εξ όσων γνωρίζω η ΔΕΗ χρησιμοποιεί Μ/Σ ελαίου με τάση βραχυκύκλωσης 4% συνήθως και ισχύ εως max 250 kVA (αλλά μπορεί να έχει και Μ/Σ 50kVA κάπου) οπότε προσεγγιστικά  δεν αναμένουμε μέγιστο βραχυκυκλωμα άνω των 10 kA (δεδομένου ότι και η γραμμή διανομής περιορίζει επιπρόσθετα το βραχυκύκλωμα λόγω της σύνθετης αντίστασης) κ ο Μ/Σ διανομής δεν ξεπερνά τα 250kVA.

Από την άλλη, στο άρθρο 13 του Κώδικα που έχει ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι στο δίκτυο Χ.Τ.  η μέγιστη τιμή βραχυκυκλώματος να μην υπερβαίνει  : 

"αα) Για υπόγειο δίκτυο τυπικά τα 25 kΑ, και κατά πε-
ρίπτωση τα 30 kA.
ββ) Για εναέριο δίκτυο τυπικά τα 15 kA, και κατά πε-
ρίπτωση τα 25 kA."

Άρα, κατά τη μελέτη επιλεκτικότητας σε δίκτυο Χ.Τ.  πως ορίζουμε  τα αρχικά μεγέθη δικτύου, δηλ. το μέγιστο τριφασικό βραχυκύκλωμα Ικ LLL,  το βραχυκύλωμα φάσης-γης Ik L-Pe και φάσης ουδετέρου L-N ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.