Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση οικοπέδου εντός οικισμού άρτιου κατά παρέκκλιση με μη άρτιο-οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

οχι,

θα εχει δυο "διπλανα" καταστηματα,

- μπορει να κανει  λειτουργικη συνενωση του αρθρου 23 ΝΟΚ

-  ή συμβολαιογραφικη συνενωση, με  συσταση ΟΙ και αλλαγη απο δυο σε ενα ΚΑΕΚ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

κσλησπέρα. 

Οικόπεδο εντός οικισμού με εμβαδόν 340τ.μ. και πρόσωπο 13μ. σε κοινόχρηστο δρόμο, μπορεί να συνενωθεί με όμορο με το ίδιο εμβαδόν που δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο και να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το όλο. (οι δύο διαφορετικοί ιδιοκτήτες συμφωνούν και θέλουν να το συνενώσουν για να κτίσουν καθότι είναι αδέλφια)

Link to comment
Share on other sites

Εντός οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων με απόφαση οριοθέτησης δυνάμει ΦΕΚ 181/Δ/85, βρίσκονται τα ακίνητα; 

Αν ναι, ποια η κατά κανόνα αρτιότητα που ορίστηκε με την νομαρχιακή απόφαση οριοθέτησης;

Link to comment
Share on other sites

Άρα, την αρτιότητα θα την έχεις. Τα 10 μ πρόσωπο σε δρόμο τα έχεις (Ε συν<700 τμ). Δεν βλέπω κάποιο κώλυμα στο συνενωμένο για να μην είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Βεβαίως ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί να θέλουν να συνενώσουν, από την στιγμή που ο καθένας έχει ένα άρτιο οικόπεδο και χτίζει 240 τμ, ενώ στο συνενωμένο θα χτίζουν 240 τμ στο όλο. Μήπως να το ξανασκεφτούν;

Link to comment
Share on other sites

γιατί ο ένας αδελφός έχει το οικόπεδο το οποίο είναι μεν 340τ.μ. έχει ομως πρόσοψη ~4,5μ. σε δρόμο και ο χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου αυτού είναι το 2003. άρα δεν είναι οικοδομήσιμο αφού από το ΦΕΚ 293/Δ/89 προκύπτει ότι θέλει 12μ. (σωστά?)

επίσης η άλλη επιφύλαξή μου είναι αν τα συνενώσου σήμερα δεν ισχύει το 289/2011 που στο άρθρο 1 απαιτεί πρόσωπο 15μ. για γήπεδα άνω των 500μ? 

καταλαβαίνω κάτι λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Ναι εκ παραδρομής παραπάνω έγραψα για 10 μ. Με τα νέα δεδομένα που δίνεις, αν το συνενωμένο είναι πάνω από 500 τμ χρειάζονται 15 μ για να είναι άρτιο. Επομένως πας να δημιουργήσεις οικόπεδο 680 τμ >300 τμ και θα έχεις πρόσωπο 13+4,5=17,50 μ>15 μ. Οπότε το προκύπτον πληροί τα κριτήρια αρτιότητας. Ένα άλλο που θα πρέπει να δεις είναι εαν ο δρόμος έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μ ή απαιτείται να γίνει πράξη παραχώρησης σε κοινή χρήση ώστε να προκύψει ημιπλάτος τουλάχιστον 2 μ εις βάρος των ιδιοκτησιών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

σωστά ναι το έχω ελέγξει. οκ ειμαι στα όρια των 4,0μ. 

κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι εάν για όλους του οριοθετημένους οικισμούς που υποχρεωτικά έχει εκοδθεί απόφαση νομάρχη, η απόφαση αυτή αναφέρεται και σε θέματα αρτιότητας,...

αν δεν αναφέρεται εννοείται ότι ισχύει το 181Δ (αρθρος 5)-αρτιότητα 300-1000τ.μ. ?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Ως τώρα δεν έχει τύχει να δω απόφαση που στο φεκ της να μην αναφέρεται αρτιότητα.  Διάβασε καλά την απόφαση το φεκ και έλεγξε μήπως υπάρχει και κάποια νεότερη απόφαση τροποποίησης της αρχικής. Επιπλέον, έλεγξε μήπως βάσει νεότερης απόφασης έχει θεσπιστεί μεγαλύτερο των τεσσάρων μέτρων, πλάτος δρόμου για τον οικισμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.