Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση οικοπέδου εντός οικισμού άρτιου κατά παρέκκλιση με μη άρτιο-οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

Οκ pavlos ναι έχεις δίκαιο.

Επίσης θέλω να ρωτήσω τι εξής. Από τη συνένωση προκύπτει βάσει τίτλων 680μ. Κατά την εμβαδομετρηση βάσει εξαρτημένου τοπογραφικό είναι 700μ και μπορούμε να χτίσουμε 400τμ αντί 240. Κατά την έκδοση άδειας  μπορεί να ληφθεί υπόψη το πραγματικό εμβαδόν? Η πρέπει να ενημερωθούν οι τίτλοι?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το πραγματικό εμβαδόν βάσει αποτύπωσης θα έχει το νέο τοπογραφικό με το οποίο θα γίνει η συμβολαιογραφική συνένωση και θα πληρωθεί και φόρος για το μεγαλύτερο εμβαδόν από αυτό που αναγραφόταν στα παλιά συμβόλαια. Με βάση αυτό το συμβόλαιο θα πάτε μετά για έκδοση Ο.Α.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

ως προς το πλάτος δρόμου από το τοπογραφικό που έχουμε κάνει (εξαρτημένο με τοπογράφο) είμαστε εκεί στα όρια των ~4μ. (3,85 μ. τα όρια εννοείται τα μετράμε από κτηματολογικό όριο σε κτηματολογικό όριο μερίδας στην πράξη επειδή υπάρχουν μάντρας μπορεί το πλάτος να είναι και 3.6μ. ). στην περιοχή υπάρχει ΓΠΣ που δείχνει το δρόμο με το ίδιο πλάτος. δεν υπάρχει σχέδιο πόλεως οικισμού. είμαστε στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού με αρτιότητα 300μ. και πλάτος δρόμου 4μ. 

θα πρέπει επομένως να κάνουμε συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης μιας μικρής λωρίδας στο δημόσιο δρόμο? πως γίνεται αυτή η διαδικασία, εμπλέκεται η πολεοδομία ή το κάνουμε κατευθείαν μέσω συμβολαιογράφου?

Link to comment
Share on other sites

Θα γίνει συμβολαιογραφική παραχώρηση σε κοινή χρήση (σε θέσεις όπου απαιτείται) ώστε σε όλο το πρόσωπο των 2 οικοπέδων το ημιπλάτος του δρόμου (όπως αποτυπώθηκε) να είναι 2 μ εις βάρος των ιδιοκτησιών. Στη συνέχεια η πράξη διαβιβάζεται στο Δήμο, συνεδριάζει η οικονομική του επιτροπή και αποφασίζει την αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης εδαφικής λωρίδας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.