Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντήρηση ταράτσας


 

Recommended Posts

Χαίρετε,

Στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου κατοικώ υπάρχει πλακόστρωση και σε μία άκρη (υπάρχει επαφή με σοβατεπί) οι κλίσεις είναι λάθος με αποτέλεσμα να μένουν νερά σε περίπου 1-2 τμ.

Στο σημείο όπου μένουν τα νερά τερματίζει κ ένας αρμός διαστολής. Η κατασκευή είναι 15ετίας και το υλικό του αρμού διαστολής έχει φαφατιάσει στο σημείο με τα νερά. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εμφανής περαιτέρω ζημιά.

Επειδή το σημείο είναι ακριβώς πάνω από το διαμέρισμά μου, αρχικά σκέφτηκα να το επισκευάσω μόνος μου κάνοντας ένα μπάλωμα με ένα πολυουρεθανικό υλικό τύπου ISOFLEX PU-500 το οποίο αφενώς θα σφραγίσει 2-3 τμ και αφετέρου θα ανυψώσει το προβληματικό σημείο (τα σιφώνια ειναι εκατέρωθεν του σημείου).

Προβληματίζομαι όμως με τον αρμό διαστολής και τη συμπεριφορά του. Σκέφτομαι να ξύσω το φατιασμένο υλικό από την επιφάνεια σε μήκος περίπου 1 μέτρο, να το σφραγίσω με μία πολυουρεθανική μαστίχη, και στη συνέχεια να το μονώσω με το υπόλοιπο (βάζοντας και γάζα) κατά μήκος του αρμού. Έχει νόημα αυτό που σκέφτομαι ή θα κάνω μία τρύπα στο νερό;

Ποια θα ήταν σωστή επισκευή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σημειοτέον, η πλάκα έχει φτιαχτεί με περλομπετόν.

Φυσικά έχω σκεφτεί να απευθυνθώ στο γραφείο διαχείρισης αλλά εκεί (και στους ειδικούς που έρχονται κατά καιρούς) δεν υπάρχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη γιατί κάνουν προχειροδουλειές και χρεώνουν υπέρογκα. Επίσης πιθανώς να υπάρχουν αντιδράσεις από άλλους ιδιοκτήτες που θα περίμεναν να γίνει βάρκα το διαμέρισμα για να προχωρήσουμε σε επισκευή. Ούτως ή άλλως εννοείται ότι ψάχνω για μία λύση που δεν ξεφεύγει οικονομικά.

1662211203840.jpg

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το δώμα είναι κοινόχρηστο, πρώτα θα συνεννοηθείς με τη διαχείριση

Εάν πάρεις έγκριση για επέμβαση, θα φροντίσεις μόνο για τη συντήρηση του αρμού (με ειδικό έμπειρο συνεργείο). Μην επιχειρήσεις γέμισμα της "λακκούβας" διότι μπορεί να προκύψουν άλλα προβλήματα.

Ψάχνεις για μια λύση σωστή. Το οικονομικό έπεται. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.