Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος αποδείξεων λιανικής μέσω smartphone από την ΑΑΔΕ


Engineer

Recommended Posts

Ενημερωτική καμπάνια για τη νέα εφαρμογή ανάγνωσης QR Codes αποδείξεων ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η νέα εφαρμογή

Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.

Ο στόχος

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή η οποία αναμένεται να συμβάλλει ουσιωδώς στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των καταναλωτών, καθώς τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζουν την εγκυρότητα και νομιμότητα της συναλλαγής που πραγματοποίησαν.

Ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής αυτής η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα σε ελέγχους και διασταυρώσεις.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή"

Δεν κατάλαβα σε τι μπορεί να ενδιαφέρει τους καταναλωτές το παραπάνω. Εκτός αν ψάχνουν αμισθί φοροεισπράκτορες.

Link to comment
Share on other sites

Τι θα γίνει αν κάποιος κακοπροαίρετος "φτιάξει" μια άκυρη απόδειξη προκειμένου να εισπράξει ζεστό χρήμα;

Τι θα γίνει αν κάποιος κακοπροαίρετος "φτιάξει" μια άκυρη απόδειξη προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα σε μια επιχείρηση;

Πως μπορεί να προστατευτεί ένας επιχειρηματίας από κακοπροαίρετους;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

Δεν νομιζω να μπορει να φτιαξει καποιος ακυρη αποδειξη καθως το QR ειναι μοναδικο για καθε αποδειξη.

Σε περιπτωση όμως που καποιος προσπαθησει να "φτιαξει" QR code λογικα δεν θα μπορει να καταχωρηθει στην εφαρμογη αφου δεν θα μπορει να αναγνωριστει η αποδειξη.

Το κινητρο για τους καταναλωτες θα ειναι στην περιπτωση του επιβληθει προστιμο στην επιχειρηση, ο καταναλωτης εισπρατει ποσοστο επι του προστιμου. Νομιζω πως καπου διαβασα πως θα ειναι 10% επι του προστιμου. 

 

Link to comment
Share on other sites

45 λεπτά πριν, Anastasia said:

 

Το κινητρο για τους καταναλωτες θα ειναι στην περιπτωση του επιβληθει προστιμο στην επιχειρηση, ο καταναλωτης εισπρατει ποσοστο επι του προστιμου. Νομιζω πως καπου διαβασα πως θα ειναι 10% επι του προστιμου. 

 

Τραγικό! Ρουφιάνοι επί πληρωμή. Εδώ φτάσαμε πλέον... 

υγ. Αναστασία βάζε τονισμό στις δημοσιεύσεις σου. Είναι υποχρεωτικό από τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν θα γίνετε τπτ on the fly και Απλά θα πηγαίνει έλεγχος στο μαγαζί για να ελέγξει το σύστημα τους.

Δηλαδή αφού είδαν ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με λογισμικά που φτιάχνουν ψεύτικες αποδείξεις, αντί να βρουν μια σοβαρή λύση, χασαν χρόνο και χρήμα για να στήσουν μια χαζή εφαρμογή που κάνεις δεν θα χρησιμοποιεί εκτός από κάποιους gadgetakides.

Προφανώς άλλη μια περίπτωση που λεφτα φορολογουμενων καταλήγουν σε μια ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης και συντήρησης εφαρμογών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.