Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρτιότητα και πρόσωπο σε επαρχιακή οδό.


Recommended Posts

Παρακαλώ όποιον συνάδελφο μπορεί, να μου πει την γνώμη του στο εξής πρόβλημα.

Οικόπεδο 22.000 τμ με πρόσωπο 65 μέτρων σε επαρχιακή οδό, ανήκει σε δύο ιδιοκτήτες που θέλουν να το χωρίσουν στα δύο.

1) Τα οικόπεδα που προκύπτουν πρέπει να έχουν πρόσωπο 45 μέτρα λόγω επαρχιακής οδού η τα 25 μέτρα σε κοινόχρηστο δρόμο;

2) Αν και τα δύο τμήματα που προκύψουν, προορίζονται για τουριστική εκμετάλλευση και σΣύμφωνα με τον Ν. 4759 άρθρο 34. Όροι δόμησης σε τουριστικές εγκαταστάσεις σε περιοχές εκτός σχεδίου, παρ. 1 η αρτιότητα ορίζεται σε 8.000 τμ χωρίς να τίθεται περιορισμός σε πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως δεν ισχύει η απαίτηση για πρόσωπο 45 μέτρα; 
 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

1. Για να έχεις άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα θα πρέπει  να έχεις τουλάχιστον 90 μ πρόσωπο στο αρχικό (45+45 για τα δυο προκύπτοντα γήπεδα) και βάθος 50 μ σε κάθε ένα απο΄αυτά.

2. Ο Ν. 4759/20 είναι ο πιο κακογραμμένος νόμος που έχει τεθεί σε ισχύ τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Οπότε διαβάζοντας κάθε του διάταξη θα πρέπει να έχεις διπλή επιφύλαξη για το τι μπορεί να εννοούν. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι η αδειοδότηση τουριστικών καταλυμάτων δεν περιορίζεται νομοθετικά στο Ν. 4759. Η γνώμη μου είναι ότι η απαίτηση για πρόσωπο ισχύει για κάθε ζητούμενη χρήση διότι αφορά την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα των γηπέδων και όχι τα πολεοδομικά τους μεγέθη (δόμηση, κάλυψη). Το ότι δεν το αναφέρει όπως σωστά επισημαίνεις, με την εμπειρία που έχουμε, δεν μας λέει απολύτως τίποτα. Εμείς ξέρουμε ότι ένα γήπεδο που παει να δημιουργηθεί σήμερα και έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδό, χρειάζεται 45 μ πρόσωπο και 50 μ βάθος για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, υπό την επιφύλαξη βεβαίως τυχόν αυστηρότερων ορίων αρτιότητας, καθοριζόμενα από ΣΧΟΟΑΠ, ΓΠΣ, περιοχές δικτύου natura κλπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ακριβώς επειδή έχω τις επιφυλάξεις μου ρωτάω. 

Μπορεί να είναι κακογραμμένος ο 4759 αλλά μπορεί επίσης το άρθρο 34 να είναι "δωράκι" για τουριστική ανάπτυξη.

Ξέρεις πού πρέπει να απευθυνθώ για υπεύθυνη απάντηση;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επί της ουσίας πουθενά δεν θα λάβεις απάντηση, καθώς δεν έχει εκδοθεί κάποια ερμηνευτική του Ν. 4759 ο οποίος όπως προανέφερα από την αρχή μας έχει απασχολήσει με τις ασάφειες και τις αντικρουόμενες διατάξεις, για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος ως τώρα χωρίς να έχει βρεθεί κάποια άκρη. Παραθέτω πρόσφατο ερώτημα συναδέλφου πάνω στο ίδιο ζήτημα με τις τουριστικές εγκαταστάσεις (εδώ μπορείς να δεις τις απαντήσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.