Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγή ξύλινου δαπέδου με πλακάκια


JnM

Recommended Posts

(Mεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,
Βρίσκομαι σε μία πολυκατοικία του 2006 στον 2ο όροφο. Όλο το σπιτι είναι με πλακάκι εκτός απο τα 2 υπνοδωματια που ειναι με ξυλινο δαπεδο.
Με έχει παιδέψει πολυ το ξύλο και έχω θεμα με μουχλιασμένο δάπεδο και θελω να το αφαιρέσω, να συμπληρώσω τσιμέντο τους όσους πόντους θα χρειαστεί για να έρθει ισια με το υπολοιπο σπιτι (υπολογιζω 10cm περιπου) και μετα να μπει πλακάκι.
Ηθελα να ρωτήσω αν θεωρείτε απαραίτητη τη στατικη μελετη στην συγκεκριμένη περίπτωση η' αν είναι υπερβολικό λόγω που το υπόλοιπο σπιτι είναι με πλακακι και έχουν ηδη αυτο το βαρος.

Τα 2 δωμάτια είναι 12 m2 kai 10 mαντίστοιχα. Υπολογίζω οτι 1-2 τόνους θα είναι το τσιμεντο σε βαρος.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εάν θεωρήσουμε ότι το σκυρόδεμα είναι 2400kg/m3, τότε 2400kg/m3 X 0.1m = 240kg/m2. Το κτίριο λογικά θα έχει μελετηθεί για 1ΚΝ/m2 μόνιμα φορτία (100kg/m2). Ίσως 10 πόντοι να είναι πολλοί.  Υπάρχει η δυνατότητα να ρίξετε ελαφρομπετό?

Link to comment
Share on other sites

εγώ νομίζω ότι standart υπάρχει η πιθανότητα να ρίξει ελαφρομπετόν και όποιον ειδικό θα έπαιρνε αυτό θα του έλεγε, οπότε φίλε μου δεν έχει σημασία αν βάλεις 5 ή 7 ή 12 πόντους, να το διορθώσω όμως ελαφρομπετόν θα βάλετε όχι σκυρόδεμα με ή χωρίς οπλισμό. Η κατασκευή σου αν είναι με άδεια μετά το 2000 μάλλον έχει εκδοθεί με καλό αντισεισμικό κανονισμό, χωρίς να ξέρω τις επιμέρους συνθήκες οπότε η γνώμη μου είναι, μην το πολύ φοβάσαι 

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρα μουχλιασμενο; Αν είναι δεν το συζητάμε το αλλαζεις . Αν δεν είναι (ή είναι πολύ μικρό το θέμα - φέρε κάποιον  ειδικό να το δει) τότε τρίψε το και βαψε το και θα πάθεις πλάκα. 

Το παρακάτω είναι πάτωμα τοποθετημένο το 1965 σε σπίτι που ήταν κλειστό (μόνο Χριστούγεννα Πάσχα ερχοματσαν ) . Το 2011 που εγκαταστάθηκα μόνιμα το ετριψα και τώρα είναι αυτό που βλέπεις .

Συγνώμη για την εκτός θέματος απάντηση μου αλλά αν αντέχει και είναι καλής ποιότητας ξυλο μην το πετάξεις.

16635871116153270402425886139134.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Όσο αφορά το ξύλο έχει προκαλέσει και άλλα προβλήματα (οπως φωλίες για μυρμήγκια κλπ.) και γενικά δεν ψάχνομαι να το κρατήσω. Με έχει κουράσει πολύ.
Για τα υπολοιπα περι βάρους μίλησα και με τον πολιτικό μηχανικό που έφτιαξε την πολυκατοικία μου και μου είπε οτι δεν παίζει κανενα θέμα με την στατικότητα ακόμα και 2-3 τονους να είναι. Για το ελαφρομπετό που ρώτησα πλακατζή μου λεει δεν το προτιμώ γιατι μου έχει κανει θεματα με την προσφυση στο πλακάκι. Τώρα αν έχει δικιο δεν το ξερω. Το μονο που μου ανέφερε ο πολιτικός μηχανικός είναι να μην είναι πολύ ρευστό το μειγμα για να μην υπάρξει θέμα υγρασίας στον απο κάτω. Μιλησα με τον μπετατζή και σύμφωνησαμε εκει που συνήθως βαζει γυρω στα 180L/m3 να βαλει 120L. Τοσο όσο για να μπορεί να το απλώσει. Θεωρείτε εσεις οτι μπορεί να υπάρξει θέμα υγρασίας με 120L σε καινουρια πολυκατοικία; Μου πρότειναν αν θελω να είμαι σιγουρος να στρώσω υγρομόνωση πριν το τσιμέντο αλλα δεν έιμαι σιγουρος απο θέμα προσφυσης τι γίνεται μετα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.