Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενδοδαπεδια ψύξη, απόδοση


stochri

Recommended Posts

Είμαστε στη φάση κατασκευής ενός σπιτιού 200 τμ. με εσωτερικό αίθριο και μας πρότειναν την εγκατάσταση ενδοδαπεδιας θερμανσης-ψυξης. Το σπίτι έχει σχεδιαστεί ως παθητικό με πολύ καλή μόνωση παντού, σύστημα ανακύκλωσης αέρα κτλ. 

Επειδή μένουμε σε πόλη της κεντρικής Ελλάδας, όπου οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι αγγίζουν και ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, δεν είμαστε σίγουροι, αν μόνο η ενδοδαπεδια ψύξη αρκεί ή θα χρειαστεί και υποβοήθηση από AC ή FC. 

Έχει κανείς αντίστοιχες εμπειρίες;

 

Ευχαριστώ 

 

Link to comment
Share on other sites

Σωστός κλιματισμός σημαίνει απαραίτητα και αφύγρανση.

Αυτό σημαίνει απαραίτητα FC και ΑΘ.

Αν υπάρχει και ενδοδαπέδιο σύστημα, μπορεί να βοηθάει το καλοκαίρι, όπως και το χειμώνα θα βοηθάνε τα FC την ενδοδαπέδια θέρμανση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1. Αν όντως κατασκευάζετε το σπίτι με βάση τις αρχές του παθητικού κτίριου τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τηρηθούν όσον αφορά και τα συστήματα κλιματισμού - αερισμού.

2. Δεν υπάρχει ενδοδαπέδιο σύστημα ψύξης. Εμπορικά είχε ονομαστεί πιο παλιά ''δροσισμού'' το οποίο φυσικά έχει πολλούς περιορισμούς. Να απευθυνθείτε σε μηχανολόγο μελετητή για την επίλυση και τον σχεδιασμό του κατάλληλου συστήματος ανάλογα με τις ανάγκες σας, το είδος του κτίριου, τον τρόπο χρήσης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.