Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υλικό πλήρωσης κατασκευής αρμου σε μεταλλικό κτήριο


 

Recommended Posts

terry στα 56 μ αν έχεις κατακόρυφους συνδέσμους ακαμψίας στα άκρα θα είναι μονόδρομος ο αρμός.

 

Ο ημιυπαίθριος όπως τον καταλαβαίνω δεν επηρεάζει τον αρμό αλλά απεναντίας μπορεί να είναι και πιο δυσμενής η επιρροή του.

 

 

 

Εχω κτηριο συνολικου μηκους 56μ με 4μ ημιυπαιρθιους μπροστα και πισω...δηλαδη "κλειστο χωρο" 48μ...Το κτηριο εχει υψος στυλου 4μ και κορφια 5μ. Ναι οι κατακορυφοι συνδεσμοι δυσκαμψιας ειναι στα ακρα... Γτ ειναι μονοδρομος ο αρμος και γτ οι ημιυπαιθριοι εχουν δυσμενη επιρροη???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τι σημαίνει Η/Υ χώροι σε μεταλλικό; Έχεις δηλ. ισόγειο βιοτεχνικό χώρο από ζευκτά και στο 1ο και τελευταίο ο τοίχος δεν είναι στην άκρη αλλά πιο μέσα; Και τι σχέση έχει αυτό με τον Φ.Ο. και το αναφέρεις αφου ο Η/Υ χώρος είναι ανοιχτός από μια πλευρά μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον...Τα πλαισια ειναι ανα 6μ...Στο μπροστα και στο πισω μερος του κτηριου υπαρχουν χωροι που ειναι στεγασμενοι αλλα περιμετρικα (στις 3 πλευρες δλδ) ειναι ανοιχτοι= ημιυπαιθριοι.... Αυτοι δε θα γινουν με τα πλασια που ειναι διατεταγμενα ανα 6μ.. θα γινουν με 2 στυλους και δικτυωμα, σαν υποστεγο φαντασου...δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω..

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Γνωρίζει κάποιος σε ποιον κανονισμό αναφέρεται το μέγιστο μήκος σε σχέση και με το πλάτος του που μπορεί να έχει βιομηχανικό μεταλλικό κτήριο έτσι ώστε να επιλυθεί ενιαίο χωρίς να διαμορφωθεί αρμός?

 

Εκτός από την αναλογία 4:1 που συνιστά ο Ε.Α.Κ. και η οποία είναι μάλλον για Ω.Σ. δεν βρίσκω κάτι άλλο. Αλλά και αυτό μία σύσταση είναι.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα στο βιβλίο Σχεδιασμός Δομικών Έργων από Χάλυβα τις σελίδες 279 και 281.

 

Όπως αναφέρανε και πιο πάνω ο αρμός κατασκευάζεται στα μεταλλικά για να λάβουμε υπόψην μας τη διαστολή του κτιρίου. Έτσι με κατάλληλη διάταξη των αντιανέμιων συνδέσμων (όχι στα ακραία αλλά στα μεσαία φατνώματα) και μελετώντας την επιρροή των θερμοκρασιακών μεταβολών μπορούμε να έχουμε συνεχές κτίριο μέχρι και 120m ! Το πλάτος του κτιρίου φαντάζομαι ότι δεν θα παίζει ρόλο άλλωστε τα περισσότερα βιομηχανικά είναι επιμήκη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι μεταλλικό κτίριο με μήκος της τάξης 60 μ. δεν χρειάζεται αρμό. Δεν υπάρχει κανονισμός που να επιβάλει όριο μήκους για να κάνεις αρμό.Αυτό όμως που δεν έχω καταλάβει είναι που θα το βάλεις το υλικό πλήρωσης. Η στέγη δεν θα έχει πανέλο; Αν είναι έτσι θα χρειαστείς κάποιο ειδικό τεμάχειο. Αρμό 10 εκ. δεν καλύπτεται με κανένα ελαστομερές υλικό, θέλει αρμοκάλυπτρο.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά αυτό με τους αρμούς είναι πολύ μπερδεμένο θέμα και επικρατεί όπως και στους πιο πολλούς συναδέλφους σύγχιση με αυτές τις κατασκευές.

πχ σε επιμήκες πεδιλοδοκάρι 60μ μήκους χρειάζεται αρμός διαστολής στο σκυρόδεμα?

Η θεμελίωση θα είναι σχετικώς ξεμπάζωτη.

Οι παλαιοί μηχανικοί μου λένε πως στα στοιχεία απο μπετόν κάθε 15-20 μέτρα πρέπει να διακόπτεις το στοιχείο και αναλόγως διαμορφώνεις δίδυμες κολώνες στην ανωδομή.

Σε βιομηχανικά δάπεδα κατασκευάζεται αρμός ανα 5-6 μέτρα και στις δυο διευθύνσεις.

Το επιβεβαιώνει αυτό κάποιος συνάδελφος?

Δεν έχω βρει κάτι σχετικό όσο και να ψάχνω.

 

Στο γνωστό βιβλίο πάντως των μεταλλικών δείχνει επιμήκη κτίρια χωρίς αρμό στη θεμελίωση.

Υπάρχουν τελικά εμπειρικοί κανόνες σαν αυτούς που προανέφερα?

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που ξέρω νομίζω ότι έχεις σωστή εντύπωση σε αυτά που λές.

Τα μπετά θέλουν αρμό στα 20-25 μ.,

Τα δάπεδα θέλουν αρμό διαστολής επιφανειακά σε βάθος ίσο με τα 2/3 του πάχους της πλάκας σε καρά των 5*5 ή 6*6 μέγιστο και αρμό διακοπής σκυροδέτησης στα 20μ.

Γαι την θεμελίωση δεν ξέρω κάτι,

Στα μεταλλικά δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο, έγω ξέρω ένα ενδεικτικό μήκος των 60 μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.