Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παραχώρηση λωρίδας σε υφιστάμενο δρόμο εντός οικισμού


Recommended Posts

 

τι χτιζεις με την δικη σου ερμηνεια

και τι με την ερμηνεια της ΥΔΟΜ??

δεν κάνει κάποια σημαντική διαφορά γιατί το πρόσωπο του οικοπέδου στο δρόμο δεν είναι μεγάλο, απλά υπάρχει αυτή η διαφωνία με την πολεοδομία. Δεν είναι τόσο ουσίας στην περίπτωσή μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

σε ακίνητο που βρίσκεται το μεγαλύτερο του μέρος στο συνεκτικό τμήμα οικισμού έχει πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο πλ >4,00μ. και πρόσωπο σε διάβαση πλ 1,50 - 2,50 μ.. Για να είναι οικοδομήσιμο απαιτείται η παραχώρηση λωρίδας και από το τμήμα που έχει πρόσωπο στη διάβαση; Η διάβαση δεν αποτυπώνεται στο χάρτη ΓΥΣ. Δε βρίσκομαι σε παραδοσιακό οικισμο.

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Η δημοσίευσή σου δεν είναι πλήρης. Πες μας τι είναι ο οικισμός;

Στάσιμος, προ 23,  οριοθετημένος κάτω των 2.000 κατοίκων, ή οικισμός με Ρ.Σ στερούμενος όρων δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

Ανεξαρτήτως του αν απεικονίζεται στο 5χίλιαρο, για να θεωρείται δημοτικός (ώστε να έχει νόημα η παραχώρηση) θα πρέπει να προϋφίσταται του 1985. Κι αυτό αποδεικνύεται είτε από α/φ, είτε από συμβόλαια.

 

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, silvi said:

Καλησπέρα,

σε ακίνητο που βρίσκεται το μεγαλύτερο του μέρος στο συνεκτικό τμήμα οικισμού έχει πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο πλ >4,00μ. και πρόσωπο σε διάβαση πλ 1,50 - 2,50 μ.. Για να είναι οικοδομήσιμο απαιτείται η παραχώρηση λωρίδας και από το τμήμα που έχει πρόσωπο στη διάβαση; Η διάβαση δεν αποτυπώνεται στο χάρτη ΓΥΣ.

Τι πάει να πει "διάβαση". Είναι κοινόχρηστος δρόμος διαμορφωμένος που εξυπηρετεί ιδιοκτησίες ή είναι κάποια άτυπη δουλεία διόδου;

Αν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα θα ξέρεις και αν απαιτείται παραχώρηση  σε κοινή χρήση. Για τα γωνιακά οικόπεδα ισχύει ότι πρέπει να παραχωρήσεις και στους 2 δρόμους αν δεν έχεις το απαιτούμενο πλάτος.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Παύλο υ,γ και tetris (τώρα είδα την παράθεσή σου)

σύμφωνα με το ακρινές λεκτικό του Π.Δ που είναι το παρακάτω ποια η γνώμη σου  για το διαμπερές?

πρέπει να έχει πρόσωπο και στους 2 δρόμους ή αρκεί που έχει πρόσωπο μόνο στον ένα δρόμο με πλάτος 5μ??

«Άρθρο 6

Γραμμή Δόμησης

1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση. Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ΄ όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. Όπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων. Της παραπάνω ρύθμισης εξαιρούνται τα τμήματα του οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές.

υ.γ 2

ήδη βρήκα  αυτό http://www.nomoskopio.gr/index.html?nsk_192_90.php

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Το ΝΣΚ μην το εμπιστεύεσαι ιδιαίτερα, διότι έχει κάνει ουκ ολίγες πατάτες (αντικρουόμενες αποφάσεις)

Ως προς το δεύτερο πρόσωπο, το σωστό είναι να γίνει και σε αυτό παραχώρηση, δεδομένου ότι τα διαμπερή (όταν δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση) δεν πρέπει να μπλοκάρουν τις διαπλατύνσεις των δρόμων. 

Αυτό μας το ζητούσαν ανέκαθεν στην εδώ υπηρεσία. Αν βρω κάποια σχετική εγκύκλιο θα την ανεβάσω

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι και στα διαμπερή αλλά και στα τρίφατσα οικόπεδα κατ αναλογία της απόφασης απαιτείται παραχώρηση για την οικοδομησιμότητα αν δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλάτος. 

Αποφ-78933/10889/90. Αριθμ. Γνωμ-192/90.

 

Σας κοινοποιούμε την με αρ. 192/90 γνωμοδότηση της Νομιμής Δ(νσης του Υπουργείου την οποία αποδεχόμαστε και παρακαλούμε να την έχετε υπόψη σας κατά την εφαρμογή του ΠΔ/τος 24.4.85 (ΦΕΚ 181/Δ ) όπως ισχύει σήμερα, προκειμένου: 
α) Για την οικοδομησιμότητα των γωνιακών οικοπέδων βάσει του άρθ-6 παρ.1. Γίνεται δεκτό, ότι το απαιτούμενο ελάχιστο πλάτος του κοινόχρηστου χώρου των 4 μέτρων νοείται στο συνολικό ανάπτυγμα του προσώπου δηλ. προς όλους τους δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους που βλέπουν τα οικόπεδα.

(...)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

θεωρω οτι, ενα γωνιακο οικοπεδο, για να χτισει, πρεπει να εχει και στις δυο πλευρες του το ελαχιστο "προσωπο"   σε κοινοχρηστο δρομο  4 μ. [ή 5 στην Αττικη]

Εαν θεωρησουμε,  οτι αφορα την μια μονο "οψη" και αφησει μονον  σε αυτη, τοτε, εαν ο "δρομος"  στην αλλη  οψη, εχει πλατος 2μ. και το πρωτο εκδοσει αδεια χωρις  να  δοσει την δικη του  συνεισφορα για διαπλατυνση σε 4μ.

τοτε ο δρομος αυτος  θα εχει παντοτε πλατος 3 μ. αφου ο απεναντι θα εισφερει μονον το δικο του "ημιπλατος"

ηδη, όσο εγραφα,

με καλυψε ο φιλος παυλος

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.