Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε τροχιά διαγωνισμού η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό


GTnews

Recommended Posts

Ξεκινά σύντομα ο διαγωνισμός για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ εγκρίθηκαν και οι περιβαλλοντικοί όροι για όλη τη Διπλή Ανάπλαση. Εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι τροποποιήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας (συμπεριλαμβανομένου και του νέου γήπεδο του Παναθηναϊκού).

Πώς θα γίνει το γήπεδο

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, το νέο γήπεδο θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 40.000 θεατών.

Η δομημένη επιφάνεια στο νέο γήπεδο θα αγγίξει τα 33.822,66 τ.μ.

Η κάλυψη του γηπέδου στην έκταση θα είναι 25.850,93 τ.μ. ενώ το μέγιστο ύψος του γηπέδου δε θα ξεπερνά τα 41,05 μέτρα.

Οι θέσεις στάθμευσης στο γήπεδο θα είναι 325 (στο σχετικό Π.Δ. του 2013 προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης μέγιστης χωρητικότητας 450 αυτοκινήτων) ενώ οι απαιτούμενες θέσεις κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου είναι 1.807.

Συνυπολογίζοντας τις 125 θέσεις που προβλέπονται στο κτίριο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, οι υπόλοιπες 1357 θέσεις θα καλυφθούν με θέσεις στάθμευσης στο Ο.Τ. 45α ή εντός ακινήτων σε απόσταση μέχρι 200 m από την περιοχή επέμβασης.

Η δόμηση συμπληρωματικών και εμπορικών χρήσεων θα ανέλθει σε 4.678,55 m² ενώ η προτεινόμενη φύτευση στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου θα ξεπεράσει τα 100 στρέμματα (100.191,53 m²).

Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για το νέο γήπεδο
Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και ανθρώπους με γνώση των διαδικασιών, εντός Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα κατασκευάσει το νέο γήπεδο στο Βοτανικό.

Εντός του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να επιλεγεί ο ανάδοχος.

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η αδειοδοτική διαδικασία η οποία αν προχωρήσει γρήγορα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη από παλιά οικοδομική άδεια η οποία όμως πρέπει να ανανεωθεί.

Η εκτίμηση θέλει την έναρξη των έργων στις αρχές του 2024 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2026 ή αρχές του 2027 (διάρκεια 36 μήνες).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.