Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξώθυρα στηρίζεται σε όμορο οικόπεδο αλλού ιδιοκτήτη


Maria24

Recommended Posts

7 ώρες πριν, Didonis said:

... διότι το κτίριο τους και με ενα μικρό αεράκι θα πέσει.....  Πιθανόν, με την προϋπόθεση ότι χωρίς την επέμβαση του γείτονα θα έπεφτε με 2-3 μποφόρ

..... Σε τι ενοχλούν 4 - 6 βίδες με τα ούπα τους, που κρατούν μία κάσα πόρτας σε έναν τοίχο ... Πολύ περισσότερο απ' ό,τι φαντάζεσαι. Ειδικά όταν είναι πάνω σε φέρον στοιχείο

κι επί πλέον, όταν κάποιος επεμβαίνει απρόκλητα (κι απρόσκλητος) στην ιδιοκτησία σου, έχεις κάθε δικαίωμα να τον αντιμετωπίσεις με τρόπο που να μη διανοηθεί να σε ενοχλήσει πάλι

όχι οφθαλμόν αντί οφθαλμού, αλλά οφθαλμούς αντί οφθαλμού

είναι ο μόνος τρόπος για να συγκρατηθούν τα αγελαία ένστικτα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

45 λεπτά πριν, tetris said:

...

είναι ο μόνος τρόπος για να συγκρατηθούν τα αγελαία ένστικτα

σωστό κι αυτό ...

άρα είσαι με γείτονα.

Πέραν την πλάκας θα μου άρεσε να βρισκόμασταν τεχνικοί μάρτυρες μαζί (ο ένας με τον μεν κι ο άλλος με τον δε) να βγάζαμε Δημοσθένους λόγους στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου και στο τέλος να πηγαίναμε για ουζάκια... (ξεκίνα γαργάρες με μικρές κροκάλες ε... )

Διότι μια χαρά μεροκάματα θα βγουν ακόμα πιο καλά για τον δικηγόρο.

 

Υ.Γ.

Επικουρικά.... μπορεί να παίζει και το σενάριο (με την πόρτα) να έχει φτιαχτεί έτσι εξ αρχής και πριν αρκετές δεκαετίες. Τότε συχνά πυκνά είχαν και κοινές μεσοτοιχίες ειδικά στα ισόγεια τμήματα τους όμορες ιδιοκτησίες και είναι και πολεοδομικά ανεκτό. (σου δίνω πάσα για προετοιμασία.

Διατριβή έγινε το θέμα..... για δύο βίδες... για ένα πουκάμισο ....

Υ.Γ. 2

Είμαι περίεργος τι θα γράψει η Μαρία ..... ειδικά τι θα πει αν της ζητήσει ο Δικηγόρος κατάθεση στο Δικαστήριο.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Μάρτυρας (όχι του Ιεχωβά) σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πάω (έχουμε και κάποια αξιοπρέπεια...) 

Όσο για τσιπουροκατάνυξη (ούζο ποτέ) είμαι πάντα μέσα. Τα πετραδάκια θα τα χρειαστώ μετά, όταν από τη σούρα θα μπερδεύω τα λόγια μου...

Αν η πόρτα έχει τοποθετηθεί προ 20ετίας, έχει αποκτήσει δικαίωμα (ο όμορος) και δεν την κουνάει κανείς

 

ρε, με τι ασχολούμαστε γέροι άνθρωποι!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 15/10/2022 at 2:08 ΜΜ, dimitris GM said:

οπως λενε και τα δικηγορικα χρονικα...

 

Ο νεος δικηγορος παει στον πατερα του, επισης δικηγορο, και του λεει με καμαρι

- Πατερα ελυσα το θεμα με την γκορτσια που μαλλωναν  ο κυρ  Σπυρος με τον κυρ Αντωνη

κι αυτος του λεει

-βρε τι εκανες....αυτη η γκορτσια σε σπουδαζε τοσα χρονια...

διδονη τις καλησπερες μου:-D

 

 

Εγώ το ξέρω με "σκαμνιά" :-D !! (συκαμινιά < συκιά,μουριά).

Και μάλιστα ο γιος μπήκε στο γραφείο φωνάζοντας "πατέρα έλυσα την υπόθεση! τους είπα να την κόψουν και να μοιραστούν τα σύκα στα δύο" :-D:-D

Είδες τί σου είναι τελικά...Την "ιστορία" μου την αφηγήθηκε συνάδελφος πριν λίγες μέρες κυριολεκτικά, όταν γυρίζαμε από μια δουλειά "έξω"...Κάποιος-κάπου-κάποτε είχε κάνει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς με το ακίνητο του και στην προσπάθεια του να ξεμπερδέψει από μια σωρεία προστίμων και αβαρειών που είχε δημιουργήσει ο ίδιος στον εαυτό του, είχε ανακατέψει όποιον τεχνικό και νομικό μπορούσε σε ακτίνα σαράντα...μιλίων! Κανείς δεν του έλυσε τις υποθέσεις του-σάμπως λύνονταν?, απεναντίας "άρμεγαν".. Κι όταν ρώτησα τον δικό μου, τί θα κάνεις μ'αυτόν?, μου λέει τρελός είσαι? Μακριά από τέτοια, κάτσε να σου πω μια ιστορία...Εν τέλει η ιστορία που μου είπε ήταν το καλύτερο σημείο εκείνης της μέρας!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 15/10/2022 at 1:35 ΜΜ, Didonis said:

Σε τι ενοχλούν 4 - 6 βίδες με τα ούπα τους, που κρατούν μία κάσα πόρτας σε έναν τοίχο ώστε να θέλουν να έχουν δικαστικές διαμάχες με δικηγόρους και μηχανικούς?

Eγώ πάντως είμαι με τον Didonis...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα επέμβω μόνο για την προσβολή φήμης της "σκαμνιάς" παραπάνω και την προσπάθεια να ταυτιστεί με υποδεέστερα δέντρα, τύπου συκιάς.

Η παρεξήγηση φαντάζομαι προήλθε από τη λέξη "συκάμινος" η οποία στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη μουριά αλλά και σπανιότερα για τη "συκάμινο την αιγυπτία" δηλαδή τη συκομουριά, όπως και στην κυπριακή έχει επικρατήσει.

Στα δικά μας μέρη λοιπόν, σκαμνιά=μουριά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μουριά - Συκάμινος - Μορέα - Σκαμνιά: Το δέντρο “θεραπευτής”

Η μουριά ανήκει στο γένος Morus της οικογένειας Moracae (Μορεωδών). Υπάρχουν πολλά είδη μουριάς, που φύονται σε διάφορα μέρη της γης. Ανάμεσα σε αυτά μερικά από τα πιο σπουδαία είναι τα εξής:

Η μαύρη μουριά (Morus nigra) κατάγεται από περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και έχει εισαχθεί και στη χώρα μας από πανάρχαια εποχή. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με το όνομα Συκάμινος (Θεόφραστος) και Μορέα (Διοσκουρίδης).

Η άσπρη μουριά (Morus alba) κατάγεται πολύ πιθανό από την Κίνα και οφείλει το όνομα της στους άσπρους καρπούς της. Στη διάρκεια των δύο τελευταίων χιλιετηρίδων διαδόθηκε από τον άνθρωπο σε όλη την Ασία, την Ευρώπη, σε μερικές περιοχές της Αφρικής και στη Β. Αμερική. Στη χώρα μας ήλθε στα βυζαντινά χρόνια μαζί με αυγά μεταξοσκώληκα από την Κίνα (όπως αναφέρει ο Προκόπιος).

 
P.S. Με την παράκληση να επιδειχθεί από όλους η ανάλογη αίσθηση του χιούμορ και να μην διαγραφεί η παρούσα "συμπλήρωση - μεταφορά" γνώσεων!!!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το θέμα χρήζει ακαδημαϊκής προστασίας ....

για να μάθουμε τι προεκτάσεις μπορούν να έχουν 4 βίδες ..... σε λάθος χρόνο και τόπο βιδωμένες ... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και για να συμπληρώσω το ωραιότατο κείμενο του ΙΑΣΟΝΑ...

είναι προφανής ο λόγος που η alba επικράτησε της nigra στη χώρα μας, ειδικά σε όλα τα χωριά μας όπου υπήρξαν τοπικές οικονομίες με βάση τα σκουλήκια του μεταξιού και την κύρια τροφή τους που ήταν η alba σκαμνιά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έβαλα ως ετυμολογία και την συκιά και την μουριά, γιατί με ένα πολύ σύντομο γκουγκλάρισμα είδα να μνημονεύονται και τα δύο. Πάντως στα μέρη μου (Ήπειρος) σκαμνιά λένε την συκιά. :-D Σε περίπτωση που κάποιος "ντραπεί" να ρωτήσει, γκορτσιά (στο αρχικό μήνυμα του Δημήτρη) είναι η αχλαδιά.:-D

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.