Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιτρεπεται η σκυροδετηση κτιριου με γαρμπιλοδεμα;


 
johnskop

Recommended Posts

Εργασιμότητα γιατί; Μήπως εννοούσαν αντί για εργασιμότητα καλύτερη συμπύκνωση λόγω του ότι θα διέρχεται πιο εύκολα ανάμεσα από τον οπλισμό των δομικών στοιχείων;

 

Απ' ό,τι βλέπω στον ΚΤΣ-97 §4.3.2.12 και §4.3.2.14 δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί η καμπύλη της κοκκομετρικής συνθέσεως να βρίσκεται στην υποζώνη Δ του διαγράμματος ΙΙΙ. Από εκεί και πέρα αν σου λέει η εταιρεία σκυροδέματος ότι σου δίνει c20/25 προφανώς σου δίνει αυτό που σου λέει κάτι το οποίο μπορείς και υποχρεούσαι να εξακριβώσεις λαμβάνοντας δοκίμια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Πάντως εγώ όταν ρώτησα τον καθηγητή οπλισμένου σκυροδέματος στο πολυτεχνείο σε ανάλογη περίπτωση , μου είπε ότι το γαρμπιλομπετό είναι και καλύτερο διότι έχει καλύτερη κοκκομετρία.Ωστόσο κι εμένα με ξενίζει και δεν το χρησιμοποιώ

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοούσαν αντί για εργασιμότητα καλύτερη συμπύκνωση λόγω του ότι θα διέρχεται πιο εύκολα ανάμεσα από τον οπλισμό των δομικών στοιχείων;

 

αυτός ακριβώς είναι ο λόγος. Εγώ το χρησιμοποίησα σε μια δουλειά που τη ρίχναμε όλη κουστούμι , πήρα δοκίμια και βγήκαν ΟΚ. Είχα κάνει και μια ερώτηση στο ΚΕΔΕ γιατί η θεμελίωση δεν ήταν "γαρμπιλομπετόν" , και με απασχολούσε η συνεργασία τους αλλά στη συζήτηση δεν τέθηκε κάποιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Λάθος έκφραση δική μου Χάρη.Αυτό ήταν το ζητούμενο (να διέρχεται από τους οπλισμούς) γιατί η μελέτη είχε πυκνου΄ς οπλισμούς ειδικά στους κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

Στο αυτοσυμπυκνούμενο ο μέγιστος κόκκος αδρανών είναι απο 10 εως 20mm.Διαφορετική σύνθεση βέβαια,αλλά αυτό δεν δείχνει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

σε ράμπα και εμφανή τοιχεία ράμπας (τα οποία δεν είχαν ρόλο αντιστήριξης πρανών) το αποτέλεσμα δοκιμίων ικανοποιούσε τα κριτήρια και η εμφάνιση εντυπωσιακά διαφορετική.

το υλικό βοήθησε στη πιο εύκολη διάστρωση,δόνηση,συντήρηση και τα εμφανή πετύχαν γενικά πιο εύκολα.(σσ:υπήρχε κάνναβος σκωτιών σε μικρές αποστάσεις)

 

επίσης σε μεγάλα τοιχεία ασανσέρ με πολυ οπλισμό στις γωνίες το γαρμπιλομπετόν βοήθησε στο να φθάσει σε όλο το ύψος , να συμπυκνωθεί σωστά και να πετύχω τις επικαλύψεις

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες σημειώσεις από τον ΚΤΣ-97:

α) για επιχρισμένο σκυρόδεμα απαιτούνται 30kgr/m³ τσιμέντο παραπάνω (300kgr/m³ συνολικά) για Φ16 από Φ31,5 (βλ. Πίνακα 5.2.5.1).

β) για ανεπίχριστο σκυρόδεμα απαιτούνται 30kgr/m³ τσιμέντο παραπάνω (330kgr/m³ συνολικά) για Φ16 από Φ31,5 (βλ. Πίνακα 5.2.5.1).

γ) για σκυρόδεμα μειωμένης διαπερατότητας απαιτούνται 50kgr/m³ τσιμέντο παραπάνω (400kgr/m³ συνολικά) για Φ16 από Φ31,5 (βλ. §12.3.1).

δ) για σκυρόδεμα ανθεκτικό σε χημικές προσβολές απαιτούνται 30kgr/m³ τσιμέντο παραπάνω(βλ. §12.4.4 και Πίνακα 12.4)

ε) για σκυρόδεμα μέσα σε νερό απαγορεύεται το γαρμπιλομπετόν εκτός εάν η διάστρωση γίνεται μέσα σε σάκους (βλ. §12.5.6)

στ) για σκυρόδεμα μέσα στη θάλασσα απαιτούνται 50kgr/m³ τσιμέντο παραπάνω (450kgr/m³ συνολικά) για Φ16 από Φ31,5 (βλ. §12.6.2 σε συνδυασμό με §12.3.1).

ζ) όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω από 5°C η θερμοκρασία του γαρμπιλομπετόν πρέπει να είναι 13°C αντί για 10°C. (βλ. §12.8.5).

η) ο μέγιστος κόκκος του σκυροδέματος Φ πρέπει να είναι <1/3 του πάχους του δομικού στοιχείου (βλ. §5.2.5.3).

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να είναι φθηνότερο κατά 3€ αφού θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο τσιμέντο; Το τσιμέντο δεν είναι πιο ακριβό από τα αδρανή;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.