Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιτρεπεται η σκυροδετηση κτιριου με γαρμπιλοδεμα;


 
johnskop

Recommended Posts

Γιατί δεν μας νοιάζει μόνο τι φεύγει από το εργοστάσιο αλλά τι βγαίνει στην λεκάνη της πρέσσας. Μπορεί ο άλλος με το που ήρθε η μπετονιέρα να άνοιξε τα βρυσσάκια πχ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καλώς ή κακώς (κακώς και κατά τη δική μου γνώμη) έτσι έχει η νομοθεσία. Το κράτος ως συνήθως πετά το μπαλάκι στον ιδιώτη για δουλειά που έπρεπε να κάνει το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν μας νοιάζει μόνο τι φεύγει από το εργοστάσιο αλλά τι βγαίνει στην λεκάνη της πρέσσας. Μπορεί ο άλλος με το που ήρθε η μπετονιέρα να άνοιξε τα βρυσσάκια πχ.

Ε, ωραία, να την πληρώσει ο υπόλογος της ποιότητας σκυροδέματος. ο μηχανικός από την στιγμή που παραγγέλνει την πρέπουσα κατηγορία μπετου θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από κάθε ευθύνη...σε έναν ιδανικό κόσμο...

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός είναι απαλλαγμένος από κάθε ευθύνη. Μοναδική υποχρέωσή του η έγγραφη εντολή στον κατασκευαστή για τη λήψη δοκιμίων, που αν υπάρχει στα σχέδια της μελέτης είμαστε καλυμμένοι.

Το ορθό θα ήταν να μη χρειάζεται ο κάθε κατασκευαστής να λαμβάνει δοκίμια αλλά τον έλεγχο να τον κάνουν κρατικές υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σας..Επειδή αναφερθήκατε σε μελέτες συνθέσεως ήθελα να ρωτήσω κάτι...Πρόσφατα ζήτησα απο εργολάβο να μου φέρει την μελέτη συνθέσεως απο την εταιρεία που προμηθεύεται το μπετο...Οπότε μου έφερε μια μελέτη για συγκεκριμενη ποιότητα σκυροδέματος που του ζήτησα(C16/20)..

Όμως διαπίστωσα πως η μελέτη ήταν του 2005....και ρωτώ εγω...είναι δυνατόν ακόμη και απο το ίδιο λατομείο που προμηθεύεται να έχουμε την ίδια ποιότητα αδρανών με το 2009;....Πόσο μάλλον αν είναι απο διαφορετικό μέτωπο..Αλλα ακόμη και απο το ίδιο να ναι μετα απο τέσσερα χρόνια δεν θα χουμε την ιδια ποιοτητα...Δεν πρέπει να μου φέρει του 09...;

Link to comment
Share on other sites

@apostolis____

 

Επειδή έτυχε να ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με σκυροδέματα σε όλο το φάσμα προμήθειας -παραγωγής - αδρανή , τσιμέντο , πρόσμικτα - και αν σε βοηθούν τα όσα είδα , έχω να σου πω τα εξής :

1. η μελέτη σύνθεσης είναι εντελώς μα εντελώς τυπική . Είτε είναι του 2005 είτε του 1995 είναι απλώς μία γενική εικόνα ,καθ'οτι :

α) το τσιμέντο , ακόμα και της ίδιας εταιρείας , είναι διαφορετικών χαρακτηριστικών , ανάλογα με το εργοστάσιο παραγωγής του

β) τα αδρανή είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι ούτε από το ίδιο μέτωπο στο λατομείο ούτε από το ίδιο λατομείο ( εκτός αν είναι ιδιόκτητο του παρασκευαστή σκυροδέματος )

γ) τα πρόσμικτα συμπεριφέρονται ως γνωστόν ανάλογα με τις γενικότερες συνθήκες ( θερμοκρασία , παιπάλη κλπ )

και ο κατάλογος συνεχίζει αλλά γίνεται βαρετός και το μήνυμα βγαίνει εκτός θέματος .

Συνεπώς , πιστεύω πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ψάχνεις πρόσφατη μελέτη σύνθεσης , καθ' ότι δεν προσεγγίζεις περισσότερο την πραγματικότητα του σκυροδέματος με το οποίο θα δουλέψεις .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

asap

 

θα συμφωνήσω 100% ... ακόμη και παρτίδες ίδιας κατηγορίας τσιμέντου μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τις αντοχές...Η μελέτη σύνθεσης σε συνδυασμό με ένα καταγραφικό στην μονάδα σκυροδέματος δίνει απλά μια ακόμη δυνατότητα ελέγχου από την μερια του πελάτη / μηχανικου .

Όσον αφορά το γαρμπιλομπετόν διάβασα πιο πάνω ότι είναι φτηνότερο...πράγμα περίεργο αφού κοστίζει πολύ περισσοτερό από το σκυρόδεμα με max κόκκο 32. Εφ'οσον η αντοχή είναι η πρέπουσα γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Απο κει και πέρα εξαρτάται από το είδος του στοιχείου (πχ. σε ένα δάπεδο με επιφανειακή τριβή δεν ενδεικνεται γαρμπιλομπετόν)

Link to comment
Share on other sites

Εμείς σε σκυροδέτηση μεγάλης πλάκας φερναμε μερικές βαρελες με γαρμπιλοπετόν ειδικά για τις περιοχές που ειχαν δοκους με πολλα σίδερα και δύσκολους κόμβους, με εντολή του επιβλέποντα ο οποιος για τις λοιπές περιοχές προτιμούσε σκυρόδεμα το οποίο θα είχε και μεγαλύτερα αδρανή δηλαδή κανονική σύνθεση.

Τωρα βεβαια στην περιοχή της αναμειξης των δύο διαφορετικών σκυροδεμάτων θεωρητικά δεν καλυπτόταν νομικά αλλα πρακτικά το προτιμούσε απο το να έχει κουφάλες!

Τωρα όμως γιατι φθηνότερο το γαρμπιλομπετον? εχει περισσότερο τσιμέντο, μεγαλύτερη ενεργεια στον σπαστήρα κτλ.

Το ειδικό βάρος του γαρμιπλομπετόν μήπως είναι μεγαλύτερο ξέρει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.