Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξύλινο πατάρι - όροφος


 
maridithgr

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι

θέλω να κατασκευάσω ξύλινο πατάρι-όροφο μέσα σε ισόγειο με μεγάλο ύψος.

Θα ήθελα μια βοήθεια για το πως να το λύσω στατικά, αφού είναι πρόσθετη κατασκευή μέσα σε ήδη υπάρχουσα (σύγχρονη κατασκευή από μπετόν).

και με ποιο πρόγραμμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, για να προλάβω τον Παύλο, πρόσθεσε την ειδικότητα στο προφίλ σου!

Το υπάρχον κτίριο πως είναι περα από το ισόγειο μεγάλου ύψους; Πόσοι όροφοι; Υπόγειο; Έτος κατασκευής; Διαθεσιμότητα/εφαρμογή μελέτης; Κανονισμός αυτής;

Το βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι να μη δημιουργηθούν κοντά υποστυλώματα, η προσομοίωση σηκώνει πολύ (μα πολύ) κουβέντα. Δώσε κανένα στοιχείο παραπάνω κ τα λέμε.

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, maridithgr said:

και με ποιο πρόγραμμα.

Το (σύνηθες από νέους συναδέλφους) λάθος επαναλαμβάνεται. Τα προγράμματα δεν υποκαθιστούν τη βασική δουλειά του μηχανικού. Απλώς την κάνουν πιο εύκολη. Και, φυσικά, το αποτέλεσμα εξαρτάται από την τροφοδοσία (του λογισμικού)

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να ακουστεί κακό, όμως εαν κάνεις αυτή την ερώτηση τότε προφανώς δεν είσαι σε θέση να το λύσεις.

Το χαρτι που γράφει πολιτικός μηχανικός + ενα πρόγραμμα δεν αρκουν για να κάνει κάποιος στατικές μελέτες

Δώσε τη δουλεια σε κάποιον που ασχολείται και γνωριζει απο στατικές μελέτες.

Είναι ασύμφορο για σένα σε χρόνο και χρήμα και για τον πελάτη σου στο αποτέλεσμα που θα λάβει να σκεφτείς "μου κατσε μια στατική δουλίτσα, έ ας την κάνω στου κασιδα το κεφάλι..."

Οι στατικές μελέτες είναι απαιτητική εργασία που χρειάζεται καλό θεωρητικό υπόβαθρο, διαβασμα κανονισμών, γνώση των κατασκευαστικών πρακτικών και κακατοπιων άλλα πολλά. Συνήθως δεν πληρώνεται και για αυτό οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν ασχολούνται. 

Επίσης δεν ειναι κάτι που μαθαινεται αν δουλεύεις μόνος όπως το 90% των μηχανικών στην Ελλάδα. Καλά τα αυθαίρετα και η λοιπη γραφειοκρατια, όμως οι στατικές μελέτες είναι ενα κλικ πιο σοβαρη εργασία που κατα τη γνώμη μου είναι απαραίτητο να την μάθεις δουλεύοντας κοντα σε έμπειρους συναδέλφους σε κάποιο γραφείο ή εταιρεία.

Αυτά τα ολίγα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα προσέθετα ότι αν τελικά κρίνεις ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στην δουλειά και αποφασίσεις να την δώσεις σε κάποιον συνάδελφο που ξέρει να την κάνει, θα μπορούσες να του ζητήσεις να παρακολουθήσεις ποια τα βήματα αντιμετώπισης αυτής της μελέτης. Έτσι την επόμενη φορά θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να μάθεις να κάνεις μόνος σου παρόμοιες μελέτες, εάν σε ενδιαφέρει. Ο σκοπός του φόρουμ πάντως δεν είναι να αποτρέψει κανέναν από το να κάνει μελέτες, κατασκευές κλπ, αλλά να τον προβληματίσει εάν μπορεί να ανταπεξέλθει και σε περίπτωση που δεν μπορεί τί πρέπει να κάνει. Προφανώς το ερώτημα "για το πρόγραμμα" δεν ήταν το κατάλληλο στην αλληλουχία των βημάτων που πρέπει να γίνουν. Προγράμματα υπάρχουν πολλά. Το βασικό είναι τί στατικός φορέας θα είναι αυτός (το πατάρι-όροφος εννοώ....είναι ένα πατάρι?...είναι ημιώροφος?....) , τί φορτία θα φέρει και πόσο επηρεάζει την απόκριση του συνολικού φορέα που λες ότι είναι σύγχρονη κατασκευή από μπετόν.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.