Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λάθος πίνακας χιλιοστών και χιλιοστά οριζόντιας ιδιοκτησίας


jefferson

Recommended Posts

Μένω στο 4ο όροφο σε ένα διαμέρισμα 109,18τ.μ έχω αποκλειστικά χρήση στην ταράτσα και ένα δωμάτιο στο 18,09τ.μ όπου πάνω από αυτό στο ταρατσάκι του βρίσκονται οι ηλιακοί και η πρόσβαση σ αυτό γίνεται μόνο μέσα από την ιδιοκτησία μου το ίδιο ισχύει και για τις καμινάδες.

Η πολυκατοικία κατοικείτε κανονικά και αρχίσαν να βγαίνουν οι δαπάνες των κοινοχρήστων παρατήρησα ότι πιθανόν έχει γίνει ένα λάθος σχετικά με τις δαπάνες των κοινοχρήστων (πέρα του ότι υπάρχει κι άλλο λάθος σχετικά με τα χιλιοστά του οικοπέδου που αντιστοιχούν στο  διαμέρισμα μου αλλά και την ιδιοκτησία του δώματος όπου το έχουμε αποδεχτεί πλέον έχω, δηλαδή έχω λιγότερα χιλιοστά από ολους παρόλο που έχω τις περισσότερες ιδιοκτησίες).

Αναφέρομαι στον 4ο Όροφο όπου είμαι κάτοικος εγώ ο ίδιος όπου είναι 109 τ.μ + 18.6τ.μ οπου είναι ένα δωμάτιο στο δώμα της πολυκατοικίας (με αποκλειστική χρήση στο δώμα )όπως ανέφερακαι παραπάνω, στον πίνακα χιλιοστών οι δαπάνες κοινοχρήστων  και του ανελκυστήρα έχουν γίνει δια 5 (1000/5=200 σε κάθε όροφο) όπου θεωρώ πως είναι μέγα λάθος γιατί είναι σαν να χωρίζεται η πολυκατοικία σε 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες των 109 τ.μ ενώ είναι 4 οι ιδιοκτησίες των 109 τ.μ συν το δώμα που ανοικει στον 4ο όροφο οπώς ανέφερα και παραπάνω όπου έχει και αποκλειστική χρήση στην ταράτσα, όπου αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στις δαπάνες κοινοχρήστων το δώμα να έχει συμμετοχή 200 χιλ στα κοινόχρηστα και στον ανελκυστήρα 245 κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι λάθος γιατί είναι 18 τ.μ το δώμα.

Τυγχάνει να είμαι και εγώ πολιτικός μηχανικός και  ο πατέρας μου να είναι κατασκευαστής της πολυκατοικίας όπου είχε αναθέσει την άδεια της οικοδομής σε άλλο μηχανικό για τον λόγο ότι εγώ δεν είχα τελειώσει ακόμα τις σπουδές μου.όταν συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα είχαν πουληθεί όλα τα οροδιαμερίσματα(4 οροφ/τα)

Όταν συνειδητοποίησα τι έχει γίνει για τα καλά αφού πλήρωνα υπέρογκά ποσά κοινοχρήστων τύπου 300€-400€ σαν να πληρώνω κοινόχρηστα 2 διαμερισμάτων δηλαδή. Έθιξα σαν θέμα στην συνέλευση της πολυκατοικίας και τους ανέφερα ότι έχει κάνει λάθος ο μηχανικός και ότι πρέπει να αλλάξει, τους έδωσα χρόνο να το σκεφτούν και στην επόμενη συνέλευση, και ωστόσο είπα του μηχανικού ότι πρέπει να πάρει θέση και έδωσε μια πρόταση μέχρι τότε που ήταν η εξής:

Να γίνει γενική αναπροσαρμογή των χιλιοστών καθώς εκ παραδρομής του είχε δώσει χιλιοστά στις αποθήκες και parking όπου δεν θα έπρεπε να έχουν τόσα, και  όλες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες βοηθητικών χώρων που βρίσκονται στο υπόγειο να έχουν χιλιοστά = 1 (όπως πλέον γενικα γίενεται) και από την ανακατανομή να πάρω εγω πίσω τα χαμένα χιλιοστά που δεν έχω, αλλά και να αλλάξει και ο πίνακας χιλιοστών ως προς τις δαπάνες. Μου είπε ότι είναι τρομερή ιδέα και πως δεν έχουν άλλη επιλογή καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν προς αυτήν.

Με τα πολλά όταν έφτασε η ώρα της συνέλευσης οι άλλοι ιδιοκτήτες είχαν μελετήσει και αυτοί το θέμα και είχαν απευθυνθεί και αυτοί σε αρμόδιους , όπου δεν το δέχτηκαν στο τέλος, καθώς λέγανε ότι τα χιλιοστά που πρέπει να μου παραχωρήσουν αντιστοιχούν και σε κάποια αντικειμενική αξία όπου θα πρέπει να την πληρωθούν και παραπέμπει σε συμβόλαιο αγοροπωλησίας δηλαδή να τους πληρώσω τα χιλιοστά που θα έπρεπε να μου δώσουν πίσω(εγώ τους είχα πει ότι τα συμβόλαια θα τα πλήρωνα εγώ, επίσης απ΄ 'οσο ξέρω δεν πάνε τα χιλιοστά με αντικειμενική αλλά τα τετραγωνικά μέτρα). Επίσης λέγανε και είχαν σκαλώσει γιατί δεν έχουν πρόσβαση στην ταράτσα του δώματος όπου εγώ έχω αποκλειστική χρήση στην ταράτσα και η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά από το δωμάτιο του δώματος όπου στο ταρατσάκι του από πάνω  βρίσκονται οι ηλιακοί όπου θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση καθώς επίσης η σύσταση της πολυκατοικίας αναφέρει ότι έχουν πρόσβαση αυστηρά 1 φορά το χρόνο για την συντήρηση του ηλιακού και να τους δώσω κλειδί πράγμα που αρνήθηκα και μετά λέγανε να αφήσω κάπου κλειδί όπως και έκανα στην περίπτωση που συμβεί κάτι να έχουν πρόσβαση αν και δεν έχει νόημα γιατί όποτε συμβαίνει κάτι πάντα εμένα παίρνουνε και το λένε γιατί για "κακή-καλή είμαι γιος του κατασκευαστή" 😅😒😒.

Με τα πολλά καταλήξαμε άτυπά να διορθωθούν οι δαπάνες δηλαδή να πληρώνω τις δαπάνες που μου αντιστοιχούν σαν να έχει διορθωθεί ο πίνακας χιλιοστών αλλά μόνο για τις δαπάνες όπως και γίνεται καθώς υπογράψαμε και ένα χαρτί μεταξύ μας όπου το έφτιαξε ο τότε διαχειριστής και αναφέρει ότι αυτό θα ισχύει μόνο για όσο μένω εγω στο διαμέρισμα (π.χ αν το πουλησω δεν θα ισχύει η μάλλον και να πεθάνω δεν θα ισχύει). 

το συγκεκριμένο θέμα θέλει συναίνεση 100% απο όλους τους ιδιοκτήτες όπως γνωρίζω.

Εγώ σαν ανησυχία που έχω (π.χ αν τσακωθώ με κάποιον απ αυτούς)και θελήσουν κάποια στιγμή να το αλλάξουν το καταστικό που υπογράψαμε μεταξύ μας ως προς τις δαπάνες μπορούν να το συμφωνήσουν και μεταξύ τους χωρίς την δικιά μου συγκατάθεση? και να πληρώνω δαπάνες σαν να πληρώνω για 2 διαμερίσματα όπως και πρίν ?  η θέλει πάλι συναίνεση 100% και να υπογράψω και εγώ για αυτό??

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ? ΚΑΙ Αξίζει να μπώ ξανα στην διαδικασία να τους προσεγγίσω και να τους δελεάσω ώστε να εξαγοράσω το ποσοστό μου πίσω με ένα Χ ποσό και πληρώσω και τα συμβολαιογραφικά??

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ

Υ.Γ κανονικά στην περίπτωση που δεν ήμουνα γιός του κατασκευαστή θα έπρεπε να πληρώσουν την νύφη ο Πολιτικός Μηχανικός που έβγαλε την άδεια καθώς και ο συμβολαιογράφος και να τα κανονίσει όλα από την τσέπη του αλλά επειδή είμαι γιός του κατασκευαστή και πάω νομικά τον πολιτικό μηχανικό, η μπάλα μπορεί να πάρει και τον πατέρα μου και να τρέχουμε και να περάσουν χρόνια και άκρη να μην βγει και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι αλλά "ω γέγραπται γέγραπται".... Δηλαδή, στα χιλιοστά αποτυπώνεται η "αξία της περιουσίας" της καθεμιάς Οριζόντιας Ιδιοκτησίας διαχρονικά! Με άλλα λόγια τα χιλιοστά που έχουν ήδη απονεμηθεί σε κάθε ΟΙ δια της Σύστασης Οριζόντιας Ιδιοκτησίας δεν αλλάζουν, παρά μόνο με την τροποποίηση αυτής, η οποία προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του 100% των συνιδιοκτητών. Προφανώς ουδείς είναι "βλαξ" για ν' αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή εις βάρος του... Αδίκως λοιπόν "σκοτώνεστε".... Το αρχικό "λάθος" (ή με άλλα λόγια η επιθυμία του μοναδικού αρχικού ιδιοκτήτη), δυστυχώς δεν θα διορθωθεί ποτέ!

Υ.Γ. Η μοναδική περίπτωση για να διορθωθεί κάποτε, είναι ν' αγοράσετε όλες τις ΟΙ του ακινήτου, να καταστείτε δηλαδή ο μοναδικός ιδιοκτήτης και να επανακατανείμετε τα χιλιοστά όπως θέλετε....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστα

  Δυσκολα ξεμπλεκεται το προβλημα χωρις τροποποιήσεις συστασης και ανακατανομη των χιλιοστων.

- Αρα, αρχψικα, αποδεχεσαι το ιδιωτικο χαρτι -που δεν  εχει  καμμια νομικη ισχυ- αλλά με βαση αυτο θα γινεται η κατανομη των κοινοχρηστων, γλυτωνεις τα φουσκωμενα κοινοχρηστα και αναλαμβανεις τα εξοδα για την τροποποιηση της συστασης.

- Τα χιλιοστα πανε κατ' αξια,  με βαση τον αντικειμενικο.

-  Μπορεις να εχεις την αποκλειστικη χρηση στο αχτιστο δωμα, αλλα,

η τοποθετηση ηλιακων στην πλακα του μικρου "δωματίου", τους επιτρεπει να περνανε προς ελεγχο και συντησηση..'οποτε χρειαζεται".

[και τι ορος ειναι αυτος..."μια φορα τον χρονο"

δλδ. ηρθε ο μαστορας για ελεγχο, βρηκε βλαβες, αλλά θα ξαναρθει του χρονου γιατι "μονον μια φορα δικαιουνται"]

Απο μονος σου επρεπε να το διευκρινισεις οτι,

όποτε χρειαζεται θα περνανε...

καλη συνεχεια

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, jefferson said:

Υ.Γ κανονικά στην περίπτωση που δεν ήμουνα γιός του κατασκευαστή θα έπρεπε να πληρώσουν την νύφη ...

Και από τον Άρη (όχι τον ποδοσφαιρικό) να ήσουν, δεν θα άλλαζε τίποτε. Κι αυτό διότι, πριν την υπογραφή κάθε συμβολαίου, γίνεται ανάγνωση του κειμένου  αλλά και έλεγχός του από τους συμβαλλόμενους. 

Συνεπώς, άπαξ και πέσουν οι υπογραφές και ο τίτλος μεταγραφεί, ουδείς εκ των ανωτέρω φέρει ευθύνη γι αυτά που αναφέρεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.