Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Magna Energia: Προχωρά το φωτοβολταϊκό των 311,4 MW στις Σέρρες


Engineer

Recommended Posts

Με απόφαση του ΥΠΕΝ κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 4.101 στρεμμάτων για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Στο επόμενο στάδιο προχωρά το mega φωτοβολταϊκό project που προωθεί η εταιρεία Magna Energia στην περιοχή των Σερρών, μετά το πράσινο φως των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΝ σχετικά με την έκταση που θα αναπτυχθεί.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα, μέχρι τώρα, υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 311,434MW το οποίο θα εγκατασταθεί στο όρος Μενοίκιο.

Με πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του ΥΠΕΝ κηρύσσεται αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνες της εταιρείας σε συνολική έκταση 4.101 στρεμμάτων στην εν λόγω περιοχή, όπου θα αναπτυχθεί το πάρκο και τα συνοδά έργα (δύο Υποσταθμοί ανύψωσης τάσης 33/400kV).

SOLAR-PLANT-1.jpg

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Τα δύο πάρκα

Ειδικότερα το project διαιρείται σε δύο τμήματα. Έτσι, η πρώτη έκταση είναι 911,31 στρέμματα και απαλλοτριώνεται για τις ανάγκες κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 90,599 MW.

Η δεύτερη έκταση είναι 3.189,61 στρέμματα και απαλλοτριώνεται για τις ανάγκες κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 220,835 MW. Οι δύο εκτάσεις ανήκουν διοικητικά στους Δήμους Εμμ. Παππά και Σερρών, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η εταιρεία οφείλει να καταθέσει σε προθεσμία τριών μηνών από την κοινοποίηση της, εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένου πιστωτικού ιδρύματος η οποία θα αντιστοιχεί στο 20% της προβλεπόμενης δαπάνης.

Η σχετική αίτηση για το έργο υποβλήθηκε στη ΡΑΕ στις 17 Δεκεμβρίου 2020, ενώ εγκρίθηκε από την Αρχή στις 21 Απριλίου 2021.

Η Magna Energia

Η εταιρεία «Magna Energia Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε.», συστάθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2020, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2020 έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 420.000 ευρώ, τον Μάρτιο του 2021 έγινε νέα ΑΜΚ κατά 600.000 ευρώ, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις, τον Ιούνιο του 2021 κατά 930.000 ευρώ και τον Δεκέμβριο του 2021 κατά 650.000 ευρώ. Έτσι σήμερα το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 2,65 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 2.650.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ εκάστης.

Στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάνονται η σχεδίαση, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση, διαχείριση και εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, η εν γένει απόκτηση και μεταβίβαση, συμπεριλαμβανομένων της αγοράς, πώλησης, μεταπώλησης και προμήθειας, ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η συμμετοχή σε δημοπρασίες που διενεργούν διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντός και εκτός Ελλάδας κ.α.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της Magna Energia (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) είναι ο εφοπλιστής κ. Ηλίας Σάρρας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.