Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

H Αθήνα στις 10 φθηνότερες πόλεις για digital nomads


Engineer

Recommended Posts

Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία η οποία επέτρεψε στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την λειτουργία τους εν μέσω περιοριστικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας ενσωματώθηκε πλέον στα εργασιακά μοντέλα ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων αυξάνεται.

Χιλιάδες εργαζόμενοι επωφελούμενοι από τις δυνατότητες που τους παρέχει η τεχνολογία έχουν μετακομίσει σε μακρινές περιοχές αναζητώντας νέες εμπειρίες. Συχνά όμως έρχονται αντιμέτωποι με εντυπωσιακά υψηλά κόστη ζωής. 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία CIA σε τιμές ενοικίασης διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου σε 37 χώρες το Λονδίνο είναι η πιο ακριβή πόλη με μέση τιμή £ 11.088 (€12.800) για έξι μήνες.

Στον αντίποδα η φθηνότερη πόλη είναι η Άγκυρα, στην Τουρκία καθώς το κόστος  για έξι μήνες ενοικίασης ανέρχεται κατά μέσο όρο σε £1.303  (€1.504).

Στην έκτη θέση της λίστας βρίσκεται η Αθήνα καθώς για ενοικίαση διάρκειας ενός εξαμήνου διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου το κόστος φτάνει τα £2.580 (€2.959).

Οι φθηνότεροι προορισμοί για ψηφιακούς νομάδες

10. Σαν Χοσέ, Κόστα Ρίκα

Η χώρα διαθέτει μια ειδική ψηφιακή νομαδική βίζα για να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τη μετακίνηση εκεί ως εξ αποστάσεως. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: £3.566 (€4.094).

9. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Δεν υπάρχει αποκλειστική ψηφιακή νομαδική βίζα στη χώρα. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: £3.491 (€4.007).

8. Ταλίν, Εσθονία

Το Ταλίν διαθέτει δωρεάν Wi-Fi hotspots παντού και το 99 τοις εκατό των δημόσιων υπηρεσιών είναι διαθέσιμες στον Ιστό. Σχεδόν το ένα τρίτο των πολιτών ψηφίζουν μέσω Διαδικτύου. Η χώρα προσφέρει επίσης ψηφιακή νομαδική βίζα ενός έτους.

Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: £3.437 (€3.942).

7. Μπρατισλάβα, Σλοβακία.

Δεν υπάρχει αποκλειστική ψηφιακή νομαδική βίζα στη χώρα. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: 3.354 £ (3.847 €).

6. Αθήνα, Ελλάδα

Η χώρα διαθέτει επίσης μια ειδική διετή ψηφιακή νομαδική βίζα. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: £2.580 (€2.959).

5. Ρίγα, Λετονία

Οι εργαζόμενοι μπορούν να μείνουν στη Λετονία για ένα χρόνο με ψηφιακή νομαδική βίζα. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: 2.313 £ (2.653 €).

4. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η ψηφιακή νομαδική βίζα της Ουγγαρίας είναι γνωστή ως «λευκή κάρτα». Για να υποβάλετε αίτηση πρέπει να υποβάλετε μια αρχική αίτηση σε τοπική πρεσβεία της Ουγγαρίας. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: 2.306 £ (2.647 €).

3. Σαντιάγο, Χιλή

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη βίζα για ψηφιακούς νομάδες στη Χιλή. Αντίθετα, οι επισκέπτες μπορούν να εργαστούν με τουριστική βίζα 90 ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί για άλλες 90 ημέρες για περίπου 100 ευρώ. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: 2.248 £ (2.580 €).

2. Μπογκοτά, Κολομβία

Από τον Οκτώβριο του 2022, παρέχεται ψηφιακή νομαδική βίζα σε αλλοδαπούς υπηκόους για διαμονή και εργασία εξ αποστάσεως για έως και δύο χρόνια. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: £1.818 (€2.087).

1. Άγκυρα, Τουρκία

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ψηφιακή νομαδική βίζα στην Τουρκία. Έξι μήνες ενοικίαση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου: £1.303 (€1.504).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.