Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με τη μνήμη ram


chironis

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι εχω εναν αρκετα παλιο υπολογιστή τον οποιο χρησιμοποιώ

γιατι εχω μερικα προγράμματα που δεν τρέχουν στα vista.

Τα χαρακτηριστικά του υπολογηστή ειναι τα παρακάτω.

υπολογιστής Altec,motherboard ms-6178 της Microstar,μνημη sdram 512 ΜΒ (133 mhz),

bios Award v 6.00PG,λειτουργικο WinXp.

Το προβλημά μου είναι οτι δεν αναγνωριζεται ολη μνημη αλλα μου λει στις πληροφορίες συστήματος φυσική μνήμη 256 ΜΒ!! Γνωριζω ομως οτι η μητρικη

υποστηριζει 512ΜΒ. Τι συμβαίνει παιδιά φταίει το bios?

μια βοήθεια συνάδελφοι ,ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Πολλά μπορεί να φταίνε. Δε στήνεις καλύτερα ένα virtual machine να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να μη μπλέκεις με διαφορετικά pc. Το μηχάνημα που έχεις με τα σημερινα δεδομένα ούτε xp δε σηκώνει καλά καλά. Αν έχεις τα cd των προγραμμάτων δλδ νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εκτός και αν χρειάζεσαι ξεχωριστή θέση εργασίας.

 

Τη ram την είχες από παλιά ή την έβαλες πρόσφατα?

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση παναγιώτη ,τη μνήμη τη τοποθετησα πρόσφατα.

δοκιμασα το virtualbox και τα εκανα χάλια(καθότι ασχετος), το μηχάνημα ειναι παλιό αλλα εχει

σκληρό 250ΜΒ ,παντως πίστευα οτι ειναι θέμα bios (αναβαθμιση η κάποια διόρθωση παραμέτρου του υπάρχοντος) οπως και ναχει σε ευχαριστώ για την αμεση απαντηση σου.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς εννοείς 250GB...

 

Κατά τα άλλα είσαι σίγουρος ότι οι πλακέτες της μνήμης έχουν "κουμπώσει" καλά πάνω στη μητρική? Συνήθως θέλει αρκετή δύναμη. Τσέκαρε το.

 

Για τα virtual machines θα βρεις πολλά tutorials στο νετ. Υπάρχουν και πολλά video-tutorials στο youtube. Δεν έχω να σου προτείνω κάτι αλλά αν ψάξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις.

Link to comment
Share on other sites

Το βασικό (αν όχι μοναδικό) βήμα είναι όντως η αναβάθμιση της μητρικής. Μάθε τύπο και έκδοση (λογικά στα Bios φαίνεται, αν όχι υπάρχουν μικρά προγραμματάκια που δείχνουν τί υπάρχει στο μηχάνημά σου) και τσέκαρε διαδίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Μου έτυχε περίπου το ίδιο το Μάρτιο 2009 σε νεώτερο βέβαια μηχάνημα (Σεπτέμβριος 2005, αλλαγή μητρικής Σεπτέμβριος 2007), όπου όχι μόνο δεν έδειχνε όλη τη ram, αλλά έχανε (δεν αποθήκευε) τις επιπλέον ρυθμίσεις του bios που έκανα (επιπλέον ή διαφορετικών των εργοστασιακών). Κάποια μέρα έκανε εκκίνηση και μετά "μαύρη μαυρίλα πλάκωσε".

Να έχεις υπόψη σου ότι θα αλλάξεις και επεξεργαστή σίγουρα γιατί μητρικές με 133 mhz δεν κυκλοφορούν πια (εκτός αν βρεις μεταχειρισμένη). Επίσης, κατά την εγκατάσταση της νέας μητρικής + επεξεργαστή πιθανώς να έχεις μικρο-μεγαλο προβλήματα στην αναγνώριση του σκληρού (ή και σε περιφερειακά) και σίγουρα θα ζητήσει το cd-dvd των xp. Κόστος μητρικής+επεξεργαστή (ανάλογα και με τη μάρκα) ~€400 (max).

Link to comment
Share on other sites

@Lakis Bidis

Αν κατάλαβα καλά αυτό που προτείνει ο ss_sk είναι η αναβάθμιση του bios της μητρικής και όχι της ίδιας της πλακέτας.

 

Αν τελικά φτάσει στην αλλαγή hardware 400 Ευρώ είναι πολλά. Και με λιγότερα κάνει τη δουλειά του. Οι απαιτήσεις του μάλλον είναι χαμηλές. Επίσης μπορεί και να μη χρειάζεται...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς εννοείς 250gb...

 

Κατά τα άλλα είσαι σίγουρος ότι οι πλακέτες της μνήμης έχουν "κουμπώσει" καλά πάνω στη μητρική? Συνήθως θέλει αρκετή δύναμη. Τσέκαρε το.

 

.

 

Αν δεν έχει κουμπώσει η μνήμη τότε δεν θα δούλευε ο υπολογιστής γιατί δεν κλείνει το κύκλωμα.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν συμβαδίζουν οι μνήμες μεταξύ τους είτε γιατί δεν είναι στην ίδια ταχύτητα, είτε γιατί δεν είναι στη σωστή θέση είτε γιατί η μητρική δεν αναγνωρίζει 2Χ256 αλλά μόνο 1Χ512

Link to comment
Share on other sites

αν έχει 2 dim μνήμης και έχει κουμπώσει μόνο το ένα ο υπολογιστής νομίζω πως θα λειτουργει. Το άλλο θα είναι σαν να μην υπάρχει.

 

Αν οι μνήμες είναι χρονισμένες σε διαφορετική ταχύτητα τότε ο υπολογιστής τρέχει μεν αλλά λένε ότι μπορεί να έχεις προβλήματα. Γενικά συνίσταται να είναι ίσης ταχύτητας αν όχι και ίδιες.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άλλο που θα μπορούσες να ψάξεις είναι αν λειτουργεί η υποδοχή της μητρικής για τη μνήμη. Σε παλιές μητρικές ήταν συχνό το φαινόμενο να μη λειτουργούν όλες οι υποδοχές. Οπότε βάλε την παλιά ram στην υποδοχή, που έβαλες την καινούρια να δεις αν δουλεύει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.