Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με τη μνήμη ram


chironis

Recommended Posts

αν έχει 2 dim μνήμης και έχει κουμπώσει μόνο το ένα ο υπολογιστής νομίζω πως θα λειτουργει. Το άλλο θα είναι σαν να μην υπάρχει.

 

Αν οι μνήμες είναι χρονισμένες σε διαφορετική ταχύτητα τότε ο υπολογιστής τρέχει μεν αλλά λένε ότι μπορεί να έχεις προβλήματα. Γενικά συνίσταται να είναι ίσης ταχύτητας αν όχι και ίδιες.

 

Το πρώτο νομίζω και εγώ ότι ισχύει...

Για το δεύτερο έχω να πω ότι αν είναι χρονισμένες διαφορετικά (πχ η μια να είναι στα 333 και η άλλη στα 400) τότε και οι 2 θα τρέχουν στην συχνότητα της χαμηλότερης (στο πχ 333 MHz).

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο νομίζω και εγώ ότι ισχύει...

Για το δεύτερο έχω να πω ότι αν είναι χρονισμένες διαφορετικά (πχ η μια να είναι στα 333 και η άλλη στα 400) τότε και οι 2 θα τρέχουν στην συχνότητα της χαμηλότερης (στο πχ 333 MHz).

 

Όχι πάντα. Μου έχει τύχει σε ένα μηχάνημα μνήμες διαφορετικής συχνότητας να δουλέψουν οκ, ενώ σε άλλον υπολογιστή δεν συνεργάζονταν. Δηλαδή ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψουν μαζί.

 

@chironis

η μνήμη που πήρες ήταν σε ένα ή δύο καμμάτια, τα λεγόμενα dim;

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξεις αν είναι καλά κουμπωμένα και τα δύο dimακια -αν όντως έχεις δύο- όπως προαναφέρθηκε. Δεύτερον, καλό θα ήταν να αναβαθμίσεις το bios της μητρικής σου στην τελευταία έκδοση. Η διαδικασία είναι λίγο περίεργη, αλλά στο site της κατασκευάστριας εταιρείας θα έχει -θέλω να πιστεύω ότι θα έχει- αναλυτικές οδηγίες. Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι το ίδιο με αυτό που λέει και ο Παναγιώτης. Χρησιμοποίησε virtual machine. Και τη δουλειά σου θα κάνεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα αλλά και δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

παιδια ευχαριστώ για τις απαντησεις σας λιγο καθυστεριμενα και συγνώμη.

πραγματικα εκ παραδρομης εγραψα 250ΜΒ ενω το σωστο προφανώς ειναι 250GB δηλαδή

χρησιμοποιώ τον υπολογιστη και για buckup.

η μνημη που πηρα ειναι σε ενα dim αν και η μητρική διαθέτει δυο slots αλλά αυτό δεν

νομίζω ναχει σημασια.

τελος σας ευχαριστώ ολους για την βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις ένα dim μόνο κοίτα στα specs του motherboard μέχρι πόσα MB μνήμης υποστηρίζει το κάθε slot. Είναι πιθανόν να υποστηρίζει μεν 512 συνολικά αλλά να εννοεί 2Χ256. Οπότε εσύ με ένα 512 να έχεις τελικά τη μισή. Η παλιά σου μνήμη τι είναι? Δοκίμασε να τη βάλεις στο άλλο slot.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε παναγιώτη εβαλα και το παλιο μου dim (64MB στα 133mhz) και εχω συνολικη

φυσικη μνημη 320ΜΒ αρα εχεις δικιο,αν και οταν την αγόρασα μου ειπαν οτι δεν εχει σημασια αν εχει δυο slots,τελικά λύθηκαι το πρόβλημα μου σε ευχαριστώ φίλε.

Link to comment
Share on other sites

Εστω και καθυστερημενα εχω να παρατηρησω οτι οι μνημες σε παλιοτερα μηχανηματα ειναι ενα προβλημα. Πολλες φορες διαφορετικα dimmakia (ειτε σε συχνοτητα ειτε σε χωρητικοτητα, ειτε σε μαρκα) δε δουλευουν μαζι, πολυ συχνο φαινομενο που μου εχει τυχει επισης ειναι να κουμπωνω 2-3 dimmakia και να βλεπει τα μισα, μετα να τα βγαω και να τα ξαναβαζω και να ειναι ΟΚ. Πιστευω οτι σε αυτο φταιει η παλαιοτητα που δημιουργει κακη επαφη μνημης-socket. Επισης συχνο ειναι να βαζεις 2-3 dimmakia και να μην τα βλεπει ολα και μετα αλλαζοντας τις θεσεις τους να τα βλεπει κανονικα.

Ειδικα οταν δουλευεις σε παλια μηχανηματα δεν ειναι να ψαχνεις και πολυ τη λυση με τη λογικη. Αρχιζεις τις αλλαγες εμπειρικα. Και βεβαια παντα βρισκουμε το manual για να σουμε τι υποστηριζεται.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε sakistsalikis θα δοκιμάσω να αλλαξω τις θέσεις στα dim και βλέπουμαι,αν και

το manual της μητρικής δεν αναφέρει τιποτα για 2χ256ΜΒ πρέπει οπως είπες να πειραμα-

τιστώ λίγο,σ΄ευχαριστώ φίλε.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Η αιτία είναι απλή - η μητρική σου δεν υποστηρίζει double sided - dual rank μνήμες. Δηλαδή διαβάζει dimmάκια με κυκλώματα μόνο στη μία πλευρά, και το 512άρι που έβαλες (επειδή έχει τσιπάκια και από τις δύο πλευρές του και με λογικό διαχωρισμό αλλά ας μην επεκταθώ σε πολύ τεχνικά) το βλέπει σαν 256mb. Δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει το compatibility mode που μπορείς να τρέξεις όλα τα παλιά προγράμματα από τα vista. Δεξί κλικ στο πρόγραμμα και διαλέγεις ως τι θέλεις να το τρέξεις. 99% θα τρέξει κανονικά. Εγώ τρέχω και προγράμματα DOS.

 

Δεν έχει νόημα να κάθεσαι να ασχολείσαι με το μηχάνημα αυτό, είναι αρχαίο. Αν βρεις dimάκια από κανένα άλλο παλιό μηχάνημα, τα βάζεις, διαφορετικά, βάλτου λινουξ ή πετα το.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.