Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το νέο υπόσκαφο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στο Costa Navarino


Engineer

Recommended Posts

Δείτε στο video πώς προχωρούν τα έργα για το πρώτο υπόσκαφο ξενοδοχείο στο Costa Navarino, που θα ανοίξει την άνοιξη του 2023.

Το νέο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino θα βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο 1.400 στρεμμάτων, με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.

Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και 5 εστιατόρια και μπαρ.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχουν επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και το K-Studio, σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino.

O σχεδιασμός συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, με τη χρήση τοπικών υλικών.

Δείτε πώς θα είναι ολοκληρωμένο.

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino – Πηγή: ΤΕΜΕΣ

Στην περιοχή Navarino Bay βρίσκεται ήδη το γήπεδο golf 18 οπών The Bay Course που σχεδίασε ο Robert Trent Jones II, καθώς επίσης και το βραβευμένο υπόσκαφο Bay Clubhouse με θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου, το οποίο δένει αρμονικά με το καταπράσινο τοπίο.

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino – Πηγή: ΤΕΜΕΣ


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, akis73 said:

Εκεί δεν έχει Σύλλογο Αρχ/νων...

γιατί.... Τι πρόβλημα βλέπεις να έχει από αρχιτεκτονική άποψη για την περιοχή που είναι?

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, Didonis said:

γιατί.... Τι πρόβλημα βλέπεις να έχει από αρχιτεκτονική άποψη για την περιοχή που είναι?

Ξέρω ότι είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά το να ξεκοιλιάζεις όλη την πλάγια και μετά να ρίχνεις λίγο χωματάκι στα δώματα είναι λίγο τραβηγμένο. Όμορφο ντιζαϊνάτο δε λέω όχι... Αλλά αν το παμε λίγο αφαιρετικά θα δούμε υπερβολική αλλοίωση.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Didonis said:

γιατί.... Τι πρόβλημα βλέπεις να έχει από αρχιτεκτονική άποψη για την περιοχή που είναι?

Κώστα καλησπέρα, εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο μου αρέσει, απλά δεν καταλαβαίνω την επιστολή του συλλόγου Αρχ/νων Κυκλάδων και μετά από 10+ έτη ισχύος του ΝΟΚ φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

26 λεπτά πριν, akis73 said:

...απλά δεν καταλαβαίνω την επιστολή του συλλόγου Αρχ/νων Κυκλάδων ...

ούτε εγώ την κατάλαβα....

Ίσως αν είχα λάβει μέρος σε σχετικό διάλογο που λογικά θα έχουν κάνει να το καταλάβαινα.... αλλά με βάση την γραπτή ανακοίνωση που είχα ρίξει μια ματιά (διότι δεν άξιζε περισσότερο από μια ματιά μάλλον) ... έμεινα με ερωτηματικά αν υπάρχουν κι άλλοι λόγοι από αυτούς που αναφέρουν.

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα κυπαρίσσια, κι οι λοιπές πρασινάδες, πάνω σε χώμα 40 εκ η το πολύ 1μ, δεν θα φυτρώσουν ποτέ. Κι η μακέτα θα μείνει μακέτα, μέτρια χωρίς φαντασία, ένα copy paste, 12 και πλέον ίδια κτίρια, και στη κορφή πάλι το ίδιο κτίσμα ,κι ας είναι εκτός εδάφους. Έχω δει πολύ καλύτερες μελέτες υποσκάφων που προσαρμόζουν πραγματικά τα κτίσματα στο έδαφος, κι όχι το αντίθετο. Επί της κατασκευής, για να γίνει αυτό το κατασκεύασμα, το οικόπεδο θα γίνει αρχικά νταμάρι, θα φύγει το χώμα για αλλού , και στη συνέχεια θα χρειαστεί άλλο ένα νταμάρι για για παρασκευή απείρων κυβικών σκυροδέματος, τόνων μονωτικών και ασφαλτικών. Γέμισαν οι πλαγιές, με νταμάρια και μπαζώματα....

Edited by θανος_
Link to comment
Share on other sites

Τοποθετημένη πινέζα
https://maps.app.goo.gl/1ykxwG9s5faaaLbj8

Δεν μπορείς να πεις τίποτα, γεγονός είναι ότι θα φτιάχνανε ότι θέλανε εκεί. Έχουν πάει σε μια γωνιά της Ελλάδος και κάνουν ότι θέλουνε. ΒΈχουμε λίγο χώμα από πάνω, και όλα καλά, χτίζεις το διπλάσιο.

Απορώ πως βαφτίζουν όλα αυτά τα τουριστικά και τα ξενοδοχεία Grande ως ανάπτυξη. Υπάρχει κάποιο όφελος της κοινωνίας από τύπους που πάνε  all inclusive, να πληρώσουν 500€ το δωματιο να ρίξουν ένα golf πριν πάρουν το yacht της επιστροφής;

Τελος πάντων αυτά τα άρθρα διαφήμιση ξενοδοχειων αρχίζουν να καταντουν καπως. Κάνεις δεν αναγνωρίζει αρχιτεκτονικο ενδιαφερον. Με κάνει να νιώθω ο περίεργος όταν βλέπω όλα αυτά και απλά με πιάνει μια απέχθεια. Δεν μπορούν να είναι όλα τα πράγματα πιο μικρά, πιιο χαμηλα, πιο λυτά. Σε βιβλία αρχιτεκτονικής δεν βλέπεις τέτοια πράγματα.

Ίσως είμαι ο περίεργος που δεν μπορώ να διανοηθώ αυτή την ανάπτυξη Ελλάδα 2.0....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.