Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δασικές Διατάξεις σε Τοπογραφικό Διάγραμμα


Biki82

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, το θέμα μου είναι το παρακάτω :

Χρειάζεται να επικαιροποιήσω ένα τοπογραφικό διάγραμμα του 2018 και η συμβολαιογράφος μου ζήτησε να γράψω στο τοπογραφικό τις δασικές διατάξεις και εγώ δεν γνωρίζω τι ακριβώς πρέπει να αναφέρω.

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει, ευχαριστώ

Πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου, σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

άλλαξε το προφίλ σου, και μη δηλώνεις ιδιώτης

συμπλ.

θα ρωτήσεις τη συμβ/φο για το κείμενο που πρέπει να γράψεις, διότι διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή και την κατάσταση των δασικών χαρτών

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Biki82 said:

Εγώ συνέταξα το Τοπογραφικό

Συνέταξες το τοπογραφικό ως μηχανικός ;

Μου κάνει εντύπωση η αναφορά σου περί μη γνώσης της δήλωσης για τον μη δασικό χαρακτήρα του γηπέδου, καθώς αυτή η ιστορία είναι εδώ και κάποια χρόνια σε ισχύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου, σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Για να συνεχίσω κι εγώ το ερώτημα:

Σε περιοχή με αναρτημένο δασικό χάρτη, που δεν έχει κυρωθεί ακόμη:

Καταρχήν, η υπεύθυνη δήλωση που καλούμαστε να συμπληρώσουμε επάνω στο τοπογραφικό σε περίπτωση αγροτεμαχίου που δεν έχει κανένα τμήμα δασικό, είναι με βάση τον ν4483/2017 (άρθρο 142,παράγραφος 3), και  με βάση τον ν4685/2020 (άρθρο 48, παράγραφος 8β). Σωστά ? Γιατί βλέπω ότι είναι σε ισχύ και οι δύο νόμοι που μνημονεύουν την εν λόγω υπ. δήλωση.

Σε αγροτεμάχιο που έχει τμήμα δασικό, η υπεύθυνη δήλωση γίνεται βάσει του ν4483/2017(άρθρο 142,παράγραφος 4), ορθά? Εκεί μνημονεύουμε τα δασικά τμήματα με τον χαρακτηρισμό τους και τα εμβαδά τους, όπως μνημονεύουμε και τον αριθμό πρωτοκόλλου (και ΑΔΑ) της απόφασης ανάρτησης του δασικού χάρτη της περιοχής και ως πιο βασικά τμήματα της ισχύουσας δασικής νομοθεσίας βρήκα τα "΄άρθρο 28 του ν2664/1998", τον "ν.3889/2010" και τα άρθρα 48,50 του ν4685/2020...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας. Οι πληροφορίες που παραθέτω είναι πολύ συγκεχυμένες γιατί δεν πολυκατάλαβα τι μου έλεγε η υπάλληλος της διεύθυνσης δασών. Πρόκειται για αίτηση αντιρρήσεως προδήλου σφάλματος δασικών χαρτών, κτήματος, που άνηκε στο παρελθόν στην εκκλησιαστική περιουσία, το οποίο κτήμα, αναγράφεται σε ΦΕΚ "Περί διαχωρισμού ακινήτου .Ι.Μ..".
Μου λέει η υπάλληλος ότι, για αυτά τα κτήματα που πούλησε η εκκλησία, ο τίτλος της αγοράς δεν είναι ισχυρός και αν έχει μεσα δασική έκταση, πρέπει να στείλει το αίτημά μου στα κεντρικά όπου από εκεί θα αποφασίσουν εάν ο τίτλος είναι ισχυρός για να προχωρήσει η εξέταση της αντίρρησης.
Ούτε η ίδια νομίζω πως μπορούσε να μου τα εξηγήσει καλύτερα, ότι και καλά, επειδή είναι της εκκλησίας ίσως να ανήκει ακόμα στο δημόσιο και ίσως να ανακλήθηκε...δεν ξέρω, δεν κατάλαβα, και αυτή είναι η ερώτησή μου, εάν γνωρίζετε κάτι παραπάνω για τη νομοθεσία σχετικά με κτήματα που πουλήθηκαν από την εκκλησία.
Πληροφοριακά, μου ζήτησε πέρα από απόσπασμα του ΦΕΚ που γράφει το κτήμα, βεβαίωση από τη Μητρόπολη και το παλιό τοπογραφικό.
Το ΦΕΚ το βρήκα, τη βεβαίωση την πήρα, το τοπογραφικό δεν βρέθηκε και από όσο ενημερώθηκα κανένα από τα κτήματα δεν είχε τότε τοπογραφικό.
Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι μη τα κάνω χειρότερα για τον πελάτη μου, όσον αφορά τον τίτλο κτίσης του, αν και από ότι φαίνεται αργά ή γρήγορα θα τα βρει μπροστά του. 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.