Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM

Επιτρεπόμενες κατασκευές στην πρασιά (προκήπιο)


Recommended Posts

Επιτρέπεται η κατασκευή στην πρασιά 2ου κλιμακοστασίου - εξόδου διαφυγής για λόγους πυροπροστασίας?

Link to post
Share on other sites
  • Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ΝΟΚ    ΑΡΘΡΟΝ-17  Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις   8. Τα προκήπια διαμορφώνονται ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου, περιλαμβάνουν πάντοτε δένδρα, φυτά

συνάδελφοι  τον Pavlos33  του αξίζουν χίλια συγχαρητήρια για την συνεχή και εμπεριστατωμένη βοήθεια που παρέχει συνεχώς και αφιλοκερδώς σε νέους και παλιούς συναδέλφους   Είσαι ένας άξιος λόγου σ

δες και αυτό έγγραφο με αναφορά στον ΓΟΚ 85, όπου λογικά και στο ΝΟΚ θα πρέπει να ισχύει κάτι αντίστοιχο, αφού η πρασιά είναι υποχρεωτικός ακάλυπτος. Εγγρ-29527/91.  GARAGE στα προκήπια (γκαράζ, πάρκ

Posted Images

Δώσε περισσότερα στοιχεία

Είναι υφιστάμενο κτίριο ή υπό μελέτη;

Χρήση, μέγεθος και έτος κατασκευής του κτιρίου

Τι προκάλεσε αυτή την ανάγκη για δεύτερο κλιμακοστάσιο; Εξωτερικός έλεγχος;

Link to post
Share on other sites

Πρόκειται για νέο Σχολείο, διώροφο με τμήμα υπογείου και για λόγους πυρασφάλειας απαιτείται 2ο κλιμακοστάσιο εξόδου διαφυγής. Το μήκος όδευσης είναι μεγαλύτερο απο το επιτρεπόμενο και χρειαζεται το 2ο κλιμακοστάσιο. Κοιτάζοντας λίγο το ΓΟΚ, διαπίστωσα οτι αν και αυτό το κλιμακοστάσιο δεν μετράει στην κάλυψη και τη δόμηση, στην πρασιά δεν επιτρέπεται. σημείωση : οδηγεί από τον 2ο όροφο στο ισόγειο.

Link to post
Share on other sites

Τα μόνα που επιτρέπονται (στις πρασιές) και εγώ γνωρίζω είναι διαφημιστικές πινακίδες και τραπεζοκαθίσματα. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται. Για κτήρια δημοσίου συμφέροντος ίσως να υπάρχουν εξαιρέσεις, αν και αμφιβάλλω λίγο.

Link to post
Share on other sites

Σκάλα επιτρέπεται μόνο από τον ακάλυπτο προς το υπόγειο. Προς όροφο θα πρέπει να έχεις απόσταση Δ από το όριο.

Link to post
Share on other sites

Για κτίρια που υπήρχαν πρό του 1989, επιτρέπεται στους πλάγιους & πίσω ακάλυπτους χώρους η δημιουργία κλιμακοστάσιου, διαφυγής για λόγους πυρασφάλειας, (συνήθως σε κτίρια γραφείων).

Τα κλιμακοστάσια, αυτά, μπορουν να ειναι εντος του Δ & δεν μετράνε στην κάλυψη & την δόμηση.

Επίσης επιτρέπεται, κατα παρέκλιση, η κατασκευή ανελκυστήρα για άτομα με ειδικές αναγκες.. (ποσοστό αναπηριας > 65 %) μετα απο απόφαση Νομάρχη & αφου υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Αυτά.. άκουσα απο συναδέλφους.. που ασχολήθηκαν .. με αντίστοιχες περιπτώσεις & τα παραθέτω με κάθε επιφύλαξη..

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

Αρθρο 17 Κατασκευές στους ακάλυπτους χώρους

1. Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου επιτρέπεται η μερική εκσκαφή ή επίχωση του εδάφους για την προσαρμογή του κτιρίου σε αυτό με την προϋπόθεση ότι σε κανένα σημείο η οριστική στάθμη του εδάφους δεν θα βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα από 1,50 μ. από τη φυσική του στάθμη. Μεγαλύτερη επέμβαση στο έδαφος επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση της Ε.Π.Α.Ε.. Επίσης, επιτρέπεται να κατασκευάζονται έργα, όπως πεζούλια, βεράντες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), σκάλες κύριες ή βοηθητικές, τα οποία, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους, είναι αναγκαία για την επικοινωνία με το κτίριο.

 

 

 

άρα επιτρέπεται στους ακάλυπτους

για να δούμε τώρα αν η πρασιά είναι ακάλυπτος

 

Αρθρο 8 Κάλυψη του οικοπέδου

2. Ο υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου αφήνεται σε επαφή, με ένα ή περισσότερα όρια του οικοπέδου, έχει διαστάσεις τουλάχιστον Δ (όπως ορίζεται στο άρθρο 9, παρ.1) και πρέπει να είναι προσπελάσιμος από τους χώρους κοινής χρήσεως του κτιρίου.

Υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου θεωρείται και η επιφάνεια του προκηπίου η επιφάνεια της στοάς όταν κατασκευάζεται χωρίς υποστηλώματα, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 15, εφ όσον δεν κατασκευάζονται όροφοι πάνω από την επιφάνεια αυτή, καθώς και η επιφάνεια που προκύπτει από την τυχόν υποχώρηση του κτιρίου από την οικοδομική γραμμή, ανεξάρτητα από το βάθος της.

 

άρα επιτρέπεται και στην πρασιά

Link to post
Share on other sites
Μπαζωμένος εξώστης...

 

Δεν υφίσταται τέτοιο πράμα.

Link to post
Share on other sites

νομίζω πως εννοεί τη "βεράντα" που περιγράφει ο ΓΟΚ

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.