Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιτρεπόμενες κατασκευές στην πρασιά (προκήπιο)


md

Recommended Posts

Δώσε περισσότερα στοιχεία

Είναι υφιστάμενο κτίριο ή υπό μελέτη;

Χρήση, μέγεθος και έτος κατασκευής του κτιρίου

Τι προκάλεσε αυτή την ανάγκη για δεύτερο κλιμακοστάσιο; Εξωτερικός έλεγχος;

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για νέο Σχολείο, διώροφο με τμήμα υπογείου και για λόγους πυρασφάλειας απαιτείται 2ο κλιμακοστάσιο εξόδου διαφυγής. Το μήκος όδευσης είναι μεγαλύτερο απο το επιτρεπόμενο και χρειαζεται το 2ο κλιμακοστάσιο. Κοιτάζοντας λίγο το ΓΟΚ, διαπίστωσα οτι αν και αυτό το κλιμακοστάσιο δεν μετράει στην κάλυψη και τη δόμηση, στην πρασιά δεν επιτρέπεται. σημείωση : οδηγεί από τον 2ο όροφο στο ισόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Τα μόνα που επιτρέπονται (στις πρασιές) και εγώ γνωρίζω είναι διαφημιστικές πινακίδες και τραπεζοκαθίσματα. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται. Για κτήρια δημοσίου συμφέροντος ίσως να υπάρχουν εξαιρέσεις, αν και αμφιβάλλω λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Για κτίρια που υπήρχαν πρό του 1989, επιτρέπεται στους πλάγιους & πίσω ακάλυπτους χώρους η δημιουργία κλιμακοστάσιου, διαφυγής για λόγους πυρασφάλειας, (συνήθως σε κτίρια γραφείων).

Τα κλιμακοστάσια, αυτά, μπορουν να ειναι εντος του Δ & δεν μετράνε στην κάλυψη & την δόμηση.

Επίσης επιτρέπεται, κατα παρέκλιση, η κατασκευή ανελκυστήρα για άτομα με ειδικές αναγκες.. (ποσοστό αναπηριας > 65 %) μετα απο απόφαση Νομάρχη & αφου υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Αυτά.. άκουσα απο συναδέλφους.. που ασχολήθηκαν .. με αντίστοιχες περιπτώσεις & τα παραθέτω με κάθε επιφύλαξη..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

Αρθρο 17 Κατασκευές στους ακάλυπτους χώρους

1. Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου επιτρέπεται η μερική εκσκαφή ή επίχωση του εδάφους για την προσαρμογή του κτιρίου σε αυτό με την προϋπόθεση ότι σε κανένα σημείο η οριστική στάθμη του εδάφους δεν θα βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα από 1,50 μ. από τη φυσική του στάθμη. Μεγαλύτερη επέμβαση στο έδαφος επιτρέπεται ύστερα από γνωμοδότηση της Ε.Π.Α.Ε.. Επίσης, επιτρέπεται να κατασκευάζονται έργα, όπως πεζούλια, βεράντες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), σκάλες κύριες ή βοηθητικές, τα οποία, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους, είναι αναγκαία για την επικοινωνία με το κτίριο.

 

 

 

άρα επιτρέπεται στους ακάλυπτους

για να δούμε τώρα αν η πρασιά είναι ακάλυπτος

 

Αρθρο 8 Κάλυψη του οικοπέδου

2. Ο υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου αφήνεται σε επαφή, με ένα ή περισσότερα όρια του οικοπέδου, έχει διαστάσεις τουλάχιστον Δ (όπως ορίζεται στο άρθρο 9, παρ.1) και πρέπει να είναι προσπελάσιμος από τους χώρους κοινής χρήσεως του κτιρίου.

Υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου θεωρείται και η επιφάνεια του προκηπίου η επιφάνεια της στοάς όταν κατασκευάζεται χωρίς υποστηλώματα, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 15, εφ όσον δεν κατασκευάζονται όροφοι πάνω από την επιφάνεια αυτή, καθώς και η επιφάνεια που προκύπτει από την τυχόν υποχώρηση του κτιρίου από την οικοδομική γραμμή, ανεξάρτητα από το βάθος της.

 

άρα επιτρέπεται και στην πρασιά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.