Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συμφωνία αγοροπωλησιας


Κωστας Χρήστος

Recommended Posts

Καλησπέρα,δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε , αν γενικά υπάρχει κάποιος κανόνας, σε περίπτωση πώλησης ακινήτου , το οποίο είναι στη φάση τον Σοφάδων αλλά θα παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι....ποιες είναι οι υποχρεώσεις του πωλητή; Π.χ τοποθέτηση φώτων , ηλεκτρικής κουζίνας , απορροφητήρα, καθρεπτών μπάνιου(ακόμα και η  αγορά τους )  , κρεμαστές για πετσέτες και χαρτιού μπάνιου , φώτα στον εξωτερικό χώρο που είναι ιδιωτικός χώρος και όχι κοινόχρηστος ; Είναι του αγοραστή η του πωλητή υποχρέωση; Δεν μιλάω για καλωδιοση αλλά για τα ίδια τα φώτα , σας ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Κωστας Χρήστος said:

αν γενικά υπάρχει κάποιος κανόνας

"Αν γενικά υπάρχει κανόνας" δεν το γνωρίζω, σίγουρα όμως υπάρχει ένα "έγγραφο συμφωνητικό". Αυτό περιγράφει τα πάντα μέσα. 

Το δικό σας τι λέει λοιπόν; 

Link to comment
Share on other sites

  Καθε συμβολαιο αγοραπωλησιας ακινητου, συνοδευεται απο συγγραφη υποχρεωσεων, με τα υλικα και μια "μεση" τιμη  υλικων...ή καποιον χαραακτηρισμο "κατηγοριας"

Οποιος εκανε συμβολαιο χωρις αυτη, προφανως εκανε λαθος.

Κατα τα λοιπα, το μονο επιχειρημα που εχεις ειναι να αναγραφεται στο συμβολαιο η "ημερομηνια παραδοσης,  καταλληλου προς χρηση και οικηση  και  ετοιμου για σύνδεση με τα δικτυα...", οπότε ολα θα κριθουν δικαστκικως.

Εκει θα λεει και για την χελωνα της ΔΕΗ κλπκλπ.

 

Σαν προχειρες απαντησεις,

Φυσικα οι λαμπες δεν ειναι του πωλητη...Οι πριζες και οι διακοπτες, ειναι.

Κι οταν λεμε μπανιο εννοουμε ολα τα χρειωδη που περιλαμβανει ενα μπανιο.

Τα υπολοιπα, θα κριθουν μαλλον δικαστικως.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

οι ηλεκτρικές συσκευές πάσης φύσεως, προφανώς και δεν περιλαμβάνονται στο "ετοιμοπαράδοτο"

και 

στα "χρειώδη του μπάνιου" περιλαμβάνονται τα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του (πιγκάλ, πετσέτες, χαρτί υγείας, κλπ, εξαιρούνται...)

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM ευχαριστώ

@tetrisΕυχαριστω, απλά δυστυχώς το προσύμφωνο ήταν αρκετά γενικά κ ενώ γράψαμε κοστολογια για τα υπόλοιπα , αυτά που προανέφερα δεν τα σκεφτήκαμε...ο αγοραστής θεωρεί ότι εγώ είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τον ηλεκτρολόγο να του συνδέσει τα φώτα και τις ηλεκτρικές κουζίνες κ απορροφητήρα και να του αγοράσω τα φώτα στον εξωτερικό χώρο ο οποίος δεν είναι κοινόχρηστος αλλά ιδιωτικός.

Ακόμα και για το μπάνιο δε γνώριζα ότι κ ο καθρέφτης ανήκει σε μενα ,νόμιζα μόνο λεκάνη νιπτήρας...και τα κρεμαστρακια για πετσέτες , αλλά αυτά δεν με πειράζουν ,ευχαριστώ για τις συμβουλές , παθαίνοντας  μαθαίνω....

Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, διευκρινιζεις οτι  εισαι ο πωλητης

κατα τα λοιπα

 

"Ευχαριστω, απλά δυστυχώς το προσύμφωνο ήταν αρκετά γενικά κ ενώ γράψαμε κοστολογια για τα υπόλοιπα , αυτά που προανέφερα δεν τα σκεφτήκαμε...ο αγοραστής θεωρεί ότι εγώ είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τον ηλεκτρολόγο να του συνδέσει τα φώτα και τις ηλεκτρικές κουζίνες κ απορροφητήρα και να του αγοράσω τα φώτα στον εξωτερικό χώρο ο οποίος δεν είναι κοινόχρηστος αλλά ιδιωτικός."

κακως τα "νομιζει" ο αγοραστης. Ολα αυτα ειναι δικα του.

"Ακόμα και για το μπάνιο δε γνώριζα ότι κ ο καθρέφτης ανήκει σεμενα ,νόμιζα μόνο λεκάνη νιπτήρας...και τα κρεμαστρακια για πετσέτες , αλλά αυτά δεν με πειράζουν ,ευχαριστώ για τις συμβουλές , παθαίνοντας  μαθαίνω.."

κι αν η ιστορια γινεται για τον καθρεφτη... λιγο το κακο...

[αντε μην του βαλεις κανα τετοιο...]

image.jpeg.3bbb9b494f92afc89b75d9146c87d169.jpeg

:-D

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Κωστας Χρήστος said:

...που δεν διευκρίνισα ,

η μη διευκρίνιση συχνά πυκνά φέρνει μπελάδες όπως και οι μη διευκρινίσεις που δεν έγιναν (υποθέτω χωρίς να έχετε συμβουλευτεί Μηχανικό αφού αφορούσε κατασκευές) με τον αγοραστή σας...

και ότι δεν έγινε η σωστή και απαιτούμενη διευκρίνιση, τώρα το απαιτεί και ενέχει ο κίνδυνος να σε τρέχει και σε δικαστήρια .....

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.