Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με "κρύο" δωμάτιο σε σπίτι-ατομικό φυσικό αέριο με αντιστάθμιση


tzitzikas

Recommended Posts

Καλησπέρα. Στο σπίτι μου ο θερμοστάτης τοποθετήθηκε στο χώλ, με την λογική να φύγει απο το σαλόνι που ήταν παλιά με την κεντρική πετρελαίου, στο οποίο σαλόνι βρίσκεται και το ενεργειακό τζάκι που είναι ζεστά, αλλά και στο χωλ ζεστά είναι. Με αποτέλεσμα στο κρύο δωμάτιο για να πιάσει 21-22oC θα πρέπει να ρυθμίσω τον θερμοστάτη στους 22+ ως 23+oC set point. Δηλαδή το χωλ είναι κατα 1,5oC+ πιο ζεστό απο το δωμάτιο. Αυτό είναι κακό γιατι θα πρέπει να βάζω ψηλά τον θερμοστάτη με αποτέλεσμα να καίω περισσότερο αέριο. Εχω 2 επιλογές μάλλον: 1) να βάλω στη σαλονοκουζίνα έστω σε ένα απο τα 2 σώματα θερμοστατική κεφαλή να κόβει στους 21oC π.χ ώστε να μην πιάνει τόσο εύκολα το χωλ (είναι μικρό χωλ) υψηλή θερμοκρασία, είτε άλλη λύση που λόγω χώρου είναι δύσκολο, είναι να βάλω μεγαλύτερο σώμα στο κρύο δωμάτιο. Το σπίτι είναι μικρό 65τ.μ με 2 δωμάτια. Επισυνάπτω ένα πρόχειρο σχέδιο-κάτοψη όπου φαίνονται τα σώματα με κόκκινο, η θέση του θερμοστάτη και τα ανοίγματα. Παλιά με την κεντρική θέρμανση είχα τον θερμοστάτη δίπλα στην είσοδο, αλλά και εκεί λόγω ενεργειακού τζακιου είναι αρκετά ζεστά. 

Σκέφτομαι αρχικά αντί θερμοστατικής, να δοκιμάσω να στραγγαλίσω αρκετά απο μία βάνα στα 2 σώματα στη σαλονοκουζίνα ώστε να αργεί περισσότερο να τα ζεστάνει ή να έχω μόνιμα το ένα σώμα κλειστό όταν έχω ανοικτό και το ενεργειακό τζάκι, ώστε να μην ανεβαίνει τόσο εύκολα η θερμοκρασία στο χώλ και να δίνει χρόνο στον λέβητα αερίου να ανεβάσει την θερμοκρασία στο "κρύο" δωμάτιο. Ετσι θα ρυθμίζω και πιο χαμηλά το set point στον θερμοστάτη ώστε η αντιστάθμιση να δίνει χαμηλότερη θερμοκρασία νερού προσαγωγής και έτσι να καίει και λιγότερο αέριο.

Τι θα προτείνατε εσείς??

Ευχαριστώ πολύ!!

σπιτι--.jpg

Link to comment
Share on other sites

34 λεπτά πριν, tzitzikas said:

...

Σκέφτομαι αρχικά αντί θερμοστατικής.....

....

Τι θα προτείνατε εσείς??

 

θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε σώμα....

είναι οικονομικές και συμφέρει .... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει μελέτη θερμικών απωλειών για το διαμέρισμα και τα σώματα αντιστοιχούν σε αυτές που απαιτεί κάθε χώρος, το λάθος στην εγκατάσταση, είναι η λανθασμένη επιλογή της θέσης του θερμοστάτη στο διάδρομο.... βέβαια εκεί βόλευε τον ηλεκτρολόγο, γιατί φαντάζομαι δίπλα θα είναι ο ηλεκτρικός πίνακας. 

Ο θερμοστάτης τοποθετείται πάντα στο ψυχρότερο χώρο, εν προκειμένω θα έπρεπε να τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του παραθύρου στο Βορινό τοίχο ή στο εκτεθειμένο τμήμα του Ανατολικού τοίχου στο ΚΡΥΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. To θερμαντικό σώμα θα ήταν καλύτερα να έμπαινε σε έναν από τους τοίχους μέσα στον κύκλο από το συνημμένο σχήμα.

Εν πάση περιπτώσει όπως είπε και ο didonis θα ήταν καλύτερα να βάλεις θερμοστατικές και αν θα ήθελες για λιγότερα έξοδα μπορείς να βάλεις στα σώματα στο χώρο που είναι το ενεργειακό τζάκι.

katopsi-nea.jpg

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. Για τον θερμοστάτη το καλώδιο πέρασε μέσα απο το πατάρι για αυτό το βάλαμε εκεί για ευκολία και επειδή είναι μακρυά απο σώματα. Ο επίτοιχος λέβητας αερίου βρίσκεται  στο κρύο δωμάτιο στο μπαλκόνι στην δεξιά πλευρά του τοίχου δίπλα απο την μπαλκονόπορτα όπως κοιτάμε το σχέδιο. εκεί δεν βολεύει για σώμα γιατί είναι γραφείο.

Θα λέγατε καλύτερα αντί για 22/900/700 στο κρύο δωμάτιο να έβαζα 33/900/700 σώμα, να βάλω θερμοστατικές κεφαλές στα 2 σώματα στο σαλόνι ή απλά να μετακινήσω τον θερμοστάτη στο κρύο δωμάτιο δεξιά της μπαλκονόπορτας? Ευχαριστώ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η μετακίνηση του θερμοστάτη απλά θα αλλάξει τον τύπο του προβλήματος.

Αντί να έχεις κρύο δωμάτιο, θα έχεις πολύ ζεστά τα υπόλοιπα δωμάτια.

Η θερμοστατικές είναι μονόδρομος, και ενδεχομένως να χρειαστεί μεγαλύτερο σώμα....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα . 

Μήπως θα μπορούσες να βάλεις χαμηλό σώμα όπως 400/33/900 κάτω από το γραφείο?

Όσον αφορά τις θερμοστατικές συμφωνώ με αυτές στο σαλόνι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.