Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δεσμεύουν τα ακίνητα στην Αττική για τα χαρτοφυλάκια των αποθηκών οι ΑΕΕΑΠ


Engineer

Recommended Posts

Το "αποτύπωμά" τους στον κλάδο των βιομηχανικών ακινήτων και κυρίως σε αποθήκες - logistics προσπαθούν να διευρύνουν οι εγχώριες ΑΕΕΑΠ αφού αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης της χώρας μας λαμβανομένης υπόψιν της κομβικής της θέσης.

Δυναμικά στον τομέα των Logistics κινείται η BriQ Properties η οποία προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση δύο οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 11.060 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής, τα οποία είναι όμορα στο Logistics Park το οποίο αναπτύσσει η εισηγμένη στην θέση «Ήμερος Τόπος». 

Οπως λέει η εταιρεία με την εν λόγω εξαγορά θα έχει στην ιδιοκτησία της ενιαία έκταση συνολικής επιφάνειας 114 στρεμμάτων, δηλαδή, μια έκταση "φιλέτο" στην οποία αναπτύσσει ήδη δύο Κτίρια Αποθήκευσης και Διανομής (ΚΑΔ), υψηλών προδιαγραφών, συνολικής επιφάνειας 44.365 τ.μ. Η συνολική επένδυση της Εταιρείας στο εν λόγω Logistics Park θα ανέλθει σε €30 εκατ., ενώ μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί συνολικό ποσό €20 εκατ. για την ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου ΚΑΔ και την αγορά της γης. 

Στο ίδιο "έργο" και η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοίνωσε την απόκτηση τριών γηπεδικών εκτάσεων συνολικής επιφάνειας 21.046 τ.μ., που βρίσκονται στη θέση «Μελίσσια» στον Ασπρόπυργο Αττικής και εφάπτονται υφιστάμενων ιδιοκτησιών logistics της εταιρείας. 

Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση και των τριών εκτάσεων ανήλθε σε €2.100.000. 

Δυναμική επέκταση για την Premia 

Την ίδια ώρα μεγαλύτερο κομμάτι από την "πίτα" των αποθηκών προσπαθεί να πάρει και η Premia Properties η οποία τα τελευταία χρόνια συνεχίζει τη δυναμική πορεία της ενισχύοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box, επεκτείνοντας παράλληλα τη δραστηριότητά της στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων. Πρόσφατα η ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε την αγορά βιομηχανικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 5.236 τ.μ. επί οικοπέδου 6.480 τ.μ., στο Κρυονέρι Αττικής, έναντι €2,1 εκατ. Το ακίνητο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κρυονερίου 114 και είναι μισθωμένο στο σύνολό του στην Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε. μέχρι και το έτος 2030.  


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.