Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαδικασία ανοίγματος Α.Μ.Ο.Ε. (Αριθμός Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου) στο ΙΚΑ


Lakis Bidis

Recommended Posts

@gamvro Άρθρο 106 του ν.4495/17:  Στην περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης, εφόσον καταβληθεί το παράβολο της περίπτωσης ι΄ του άρθρου 99 και εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια νομιμοποίησης εντός δύο (2) ετών ή έγκριση εργασιών κατεδάφισης

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άρα, απ' ότι καταλαβαίνω πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση που ανέφερα πριν:

.....Μήπως εσύ εννοείς την περίπτωση που η ΥΔΟΜ ήρθε και βρήκε το αυθαίρετο και έβγαλε πράξη κατεδάφισης; Άρα τότε πρέπει από μόνος σου να το κατεδαφίσεις;.....

Όντως στην περίπτωση αυτή έχουμε: έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης

της παρ. 4γ του άρθρου 29 του Ν.4495/17, ήτοι:

4. Έγκριση εκτέλεσης εργασιών απαιτείται για τις ακόλουθες εργασίες, ……..:

γ) κατεδάφιση ή αποκατάσταση κατασκευών που έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 106 του παρόντος ή …………

Πιστεύω ότι σε αυτήν την περίπτωση ίσως και να μην απαιτείται καθόλου το ΙΚΑ,

αλλά όπως και να έχει αν πας στο ΙΚΑ θα έχεις τον Πίνακα 1 και όχι τον 3.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

Επειδή δεν κατάφερα να βρω κάπου την συγκεκριμένη πληροφορία, διαβάζοντας την συζήτηση νομίζω πως έχει νόημα να κάνω εδώ την ερώτηση μου και ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση.

Ως απλός ιδιώτης μέσα στα διαδικαστικά για την έκδοση της οικοδομικής άδειας πέρασα και από το ΙΚΑ για να πάρω ΑΜΟΕ και να μπορέσω να συνεχίσω. Το έργο έχει να κάνει με επέκταση κατοικίας σε ήδη υπάρχον κτήριο. Στο νέο διαμέρισμα θα είμαι συνιδιοκτήτης (50%-50%) με άλλον έναν αλλά την επικαρπία την έχει άλλο άτομο. Λόγω επικαρπίας το ΙΚΑ μας υποχρέωσε στην απογραφή του οικοδομικού έργου να δηλώσουμε τον επικαρπωτή ως εργοδότη. Άρα ΑΠΔ κ.τ.λ. θα πρέπει να τα κάνουμε μέσω του επικαρπωτή, άσχετα αν οι κύριοι ιδιοκτήτες είναι άλλοι.

Η ερώτηση εδώ είναι αν υπάρχει εδώ κάποια σύνδεση με την εφορία η οποία μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Το νέο διαμέρισμα που είναι να φτιαχτεί μπορεί να καλυφτεί οικονομικά από εμένα και τον άλλον ιδιοκτήτη αλλά όχι από τον επικαρπωτή. Υπάρχει περίπτωση ο τελευταίος να βρει τον μπελά του από την εφορία;  Ουσιαστικά όλα τα ένσημα και τα ημερομίσθια θα τα πληρώνουμε εμείς, αλλά την ΑΠΔ θα την δηλώνει αναγκαστικά ο επικαρπωτής.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Το ΙΚΑ θέλει να μαζέψει τα ένσημα που δήλωσες κατά την απογραφή του έργου,

γι' αυτό και μετά από δέκα χρόνια ακόμη, αν υπάρχουν εκκρεμότητες θα σε αναζητήσει.

Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω να υπάρχει διασύνδεση του έργου με την εφορία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα συναδελφοι. Εχω ανοιξει καρτελα για ενα νεο οικοδομικο εργο στο ΙΚΑ και προσπαθω να παρω ηλεκτρονικους κωδικους για να τα καταθεσω ηλεκτρονικα. Παλια πηγαινα μεσω της πλατφορμας του ΙΚΑ και επερνα κωδικους. Τωρα βλεπω εχει καταργηθει η σελιδα. Ξερει κανεις μεσω ποιου λινκ μπορω να βγαλω ηλεκτρονικους κωδικους για να διαχειριζομαι την καρτελα του πελατη μου?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

@kostavros

Αν δεν κάνω λάθος έχει ενημερωθεί η διαδικασία πιστοποίησης χρήστη.

Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.efka.gov.gr/el/pistopoiese-ergodoton

Πλέον απαιτείται είσοδος με κωδικούς taxisnet στην αρχή.

Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά έχει σχετικό pdf με οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασα μπηκα με κωδικους ταξις αλλα δε βρηκα καπου να αναφερει να μπορω να κανω απογραφη νεου εργου για να παρω κωδικους για ηλεκτρονικη υποβολη ΑΠΔ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 29/4/2011 at 11:39 ΠΜ, ntsouk7 said:

Επειδή μου έτυχε πρόσφατα, πρέπει να γνωρίζετε συνάδελφοι οτι στην περίπτωση που δεν έχετε τίτλο ιδιοκτησίας, το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να σας απογράψει το έργο, αρκεί να προσκομίσετε υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του, που να δηλώνει οτι το εν λόγω ακίνητο του ανήκει και πρόσφατο Ε9 που να φαίνεται οτι δηλώνει στην εφορία.

Αν και έχουν περάσει 10 χρόνια μήπως μπορείς να μας πεις πού το γράφει αυτό γιατί το υποκατάστημα ΕΦΚΑ αρνείται αν μου απογράψει έργο χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημέρα παιδίά σε ΕΕΜΚ βγαίνει βάσει πίνακα 3      1.05 ένσημο για τις απαιτούμενες εργασίες. χρειάζετε κανονικά ΑΜΟΕ? και αν ναι η διαδικασία είναι εκτυπωμένος πίνακας 3 ταυτότητα συμβόλαιο αντίγραφο ΕΕΜΚ και αίτηση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, μιας και αναφέρθηκε, μπορεί κάποιος να αναρτήσει τον πίνακα 3, με βάση τον 4495/17 σε word μορφή; δεν  τον βρήκα κάπου, παρά μόνο σε  pdf. αν είναι εύκολο. Μου τον γύρισαν πίσω. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.