Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Χάραξης των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού


Engineer

Recommended Posts

Εκδόθηκε η με αριθμ. 182896 ΕΞ 2022 ΦΕΚ 6493/Β'/17.12.2022 Υ.Α. με θέμα:  Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Χάραξης των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού.

Έργο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Χάραξης των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού της περ. α της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 2971/2001 (Α’ 285)

1. 'Εργο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπή Χάραξης των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού της περ. α της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 2971/2001, αποτελεί η εξέταση της ενδικοφανούς προσφυγής που προβλέπεται από την περ. γ της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 2971/2001 και η οποία ασκείται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7Α του ν. 2971/2001, κατά της απόφασης επανακαθορισμού της οριογραμμής αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού της παρ. 1 του ίδιου άρθρου. Η Επιτροπή εξετάζει την ενδικοφανή προσφυγή και την προσβαλλόμενη απόφαση επανακαθορισμού, ως προς τη νομική και ουσιαστική της ορθότητα και με αιτιολογημένη απόφαση, απορρίπτει την προσφυγή ή τροποποιεί την προσβαλλόμενη απόφαση επανακαθορισμού, ή την ακυρώνει εν όλω ή εν μέρει, η Επιτροπή δύναται να εξετάζει την ορθή αποτύπωση, στην απόφαση επανακαθορισμού, των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού, σύμφωνα με το νόμο και τα πραγματικά δεδομένα που λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό, όπως ενδεικτικά οι φυσικές και λοιπές ενδείξεις που επηρεάζουν το πλάτος του αιγιαλού, η ύπαρξη βλάστησης, τα μετεωρολογικά στοιχεία της περιοχής, η μορφολογία του πυθμένα, ο τομέας ανάπτυξης κυματισμού σε σχέση με το μέτωπο της ακτής, τα βάθη της θάλασσας. Η Επιτροπή εξετάζει τους νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς του προσφεύγοντος, τα έγγραφα που υποβάλλονται ενώπιόν της, καθώς και τα έγγραφα που αποτελούν στοιχεία του φακέλου της ενδικοφανούς προσφυγής, τα έγγραφα και τις τυχόν γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, τις εκθέσεις αυτοψίας, τα διαγράμματα και τυχόν υπόβαθρα ορθοφωτοχάρτη που ελήφθησαν υπόψη κατά την έκδοση της απόφασης επανακαθορισμού και δύναται να αναθέτει, εάν το κρίνει αναγκαίο, τη διενέργεια έκθεσης αυτοψίας στην κατά τόπο αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, από την οποία μπορεί να ζητά συνδρομή και τη χορήγηση κάθε αναγκαίου στοιχείου και εγγράφου, για τη διαμόρφωση της κρίσης της, όποτε το κρίνει σκόπιμο, ή να ζητά το διορισμό πραγματογνώμονα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

2. Κατόπιν απόφασης της Επιτροπής, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, ο φάκελος της ενδικοφανούς προσφυγής δύναται να αποστέλλεται προς παροχή διευκρινίσεων ή τυχόν συμπληρώσεων προς την Επιτροπή επανακαθορισμού αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού του άρθρου 7Α του ν.  2971/2001 που εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφαση ή την κατά τόπον αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία.

3. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της Επιτροπής εκδίδεται εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την περιέλευση σ’ αυτήν του φακέλου της ενδικοφανούς προσφυγής, με πλήρη στοιχεία από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, τοιχοκολλάται στο Κατάστημα του οικείου Δήμου, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και κοινοποιείται στον προσφεύγοντα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 84 του Κ.Ε.Δ.Ε., εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την έκδοσή της.

Απόφαση-Υπ.-Οικ.-182896-ΕΞ-2022-13.12.2022-ΦΕΚ-6493-17.12.2022-τεύχος-Β.pdf


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Και έχουμε σωρεία ενστάσεων και μια δευτεροβάθμια επιτροπή να εξετάζει όλες τις υποθέσεις της πρωτοβάθμιας, σαν τα δικαστήρια και τις εφέσεις για όλους τους τύπους των υποθέσεων....
καλά θα πάει και αυτό, με την υποστελέχωση που έχουμε παντού....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.