Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ένταξη έργων οδικής ασφάλειας 59 δήμων στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας


Engineer

Recommended Posts

Ένταξη Έργων Δήμων της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Την ένταξη έργων των Δήμων της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» (ΑΔΑ: Ψ5Π346ΜΤΛ6-4ΒΕ) όπως παρουσιάζονται στον Πίνακα του Παραρτήματος Ι, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης απόφασης, στο πλαίσιο του Έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180769) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρούσης απόφασης ανέρχεται σε 196.917.118,72€ (συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου
Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

Οι Δικαιούχοι για την υλοποίηση των Έργων υποχρεούνται:

1. Να τηρούν τους όρους της απόφασης ένταξης.

2. Να διασφαλίζουν την πλήρη και έγκαιρη καταχώριση στο ΟΠΣ του Υπουργείου Εσωτερικών των αναγκαίων δεδομένων, στοιχείων και πληροφοριών για την παρακολούθηση, αξιολόγηση, δημοσιονομική διαχείριση, επαλήθευση και έλεγχο των Έργων. 3. Να υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών καθ΄ όλη την διάρκεια υλοποίησης των Έργων. 4. Να υλοποιεί και να παρακολουθεί την συνολική πρόοδο των Έργων και να υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών στην ορθή τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και επίτευξης Οροσήμων και Στόχων.

5. Να προβαίνει, όπου απαιτείται για την υλοποίηση των Έργων, στη σύναψη συμβάσεων ή/και την παρακολούθηση της εκτέλεσης αυτών, σύμφωνα με την εφαρμοστέα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

6. Να ενημερώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόοδο υλοποίησης των Έργων και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την υλοποίησή τους. 7. Να εποπτεύει τα στάδια εκτέλεσης των συμβάσεων των Έργων από τους Αναδόχους και να προβαίνει στην πληρωμή των Αναδόχων, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε σύμβασης. 8. Να συντάσσει και υποβάλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών, τυχόν αίτημα τροποποίησης του ΤΔΕ ή και της Απόφασης Ένταξης. 9. Να παρέχει αμελλητί τις πληροφορίες που ζητούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παρακολούθηση της προόδου υλοποίησης των Έργων. 10. Να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 11. Να τηρεί ξεχωριστή λογιστική μερίδα για το Έργο, στην οποία θα καταχωρούνται όλες οι δαπάνες που αντιστοιχούν πλήρως προς τις δαπάνες που δηλώνονται μέσω των Δελτίων Παρακολούθησης Υλοποίησης Έργου. 12. Να ορίσει έναν εκπρόσωπο καθώς και τον αναπληρωτή του για την συνεργασία μεταξύ του Δικαιούχου και του Υπουργείου Εσωτερικών. 13. Να συλλέγει τα στοιχεία πραγματικού δικαιούχου του Αναδόχου.

Δείτε αναλυτικά τα έργα που εγκρίθηκαν:

Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας ΤΑΑ Ελλάδα 2.0 ΚΥΑ-89519-23.12.2022.pdf


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.