Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ψηφιακός θερμοστάτης χώρου


MAKAP

Recommended Posts

Σε παλιά μονοκατοικία τοποθετήθηκε 1) κυκλοφορητής σε λέβητα 60+ χρόνων,και 2) μηχανικός θερμοστάτης χώρου, πριν από 40 χρόνια περίπου. Πριν από 15 χρόνια αντικαταστάθηκε ο λέβητας με νέο Buderus και αργότερα ο καυστήρας (αερίου).

Όλα αυτά τα χρόνια, ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στους 35 β. και η θερμοκρασία στο χώρο δεν ξεπερνάει τους 20 β. Φυσικά, χρειάζεται αντικατάσταση ο θερμοστάτης και σκέφτομαι κάποιον από τους (πολλούς) ψηφιακούς.

Καποια βοήθεια; 

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο θερμοστάτης που η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 20...

Είναι σαν να με βάζεις να πηδήξω επί κοντώ και να κατηγορώ τη μεζούρα που δεν πηδάω 5 μέτρα... 😃

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Είσαι απόλυτος και με γλυτώνεις από ένα έξοδο, α;λλά τι φταίει που επί τόσα χρόνια η θερμοκρασία στο χώρο που είναι ο θερμοστάτης, αλλά και στα υπόλοιπα δωμάτια δεν ξεπερνάει τους 20 β.;

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να σου αραδιάσω καμιά 10αριά πιθανούς λόγους...

Έχει νόημα???

Πρέπει να βρείς κάποιον που να έχει τις γνώσεις και να έρθει επιτόπου με σκοπό να λύσει το πρόβλημα και όχι να πουλήσει ότι έχει στο μαγαζί του.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανέρχομαι στο θέμα, συνεχίζοντας να ψάχνω για λύση.

Μίλησα με τον μηχανολόγο που άλλαξε τον καυστήρα πετρελαίου και σύνδεσε το λέβητα με αέριο πριν από μερικά χρόνια, ρώτησε αν καίνε τα σώματα, απάντησα θετικά, και είπε ότι φταίει μάλλον ο μηχανικός θερμοστάτης.

Μίλησα στη συνέχεια με τον καυστηρατζή του, που κάνει το καθάρισμα/service, ρώτησε αν σβήνει το λαμπάκι του θερμοστάτη κατά τη διάρκεια λειτουργίας του συστήματος, απάντησα αρνητικά, και είπε ότι δεν φταίει ο θερμοστάτης, αλλά πρέπε να αυξηθεί η θερμοκρασία του λέβητα.

Στο λέβητα (Buderus) ο θερμοστάτης ήταν στους 72 περίπου και τον ανέβασα στους 80 περίπου, αλλά δεν νομίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα με αυτή τη ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Τα σώματα καίνε διαρκώς και δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου ή παρουσιάζονται και μεγάλα διαστήματα που πέφτει η θερμοκρασία τους ?

Επίσης , μήπως έχεις  κάποια πηγή θερμότητας κοντά στον θερμοστάτη χώρου και καταλαβαίνει λάθος θερμοκρασία ?

Τέλος , το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μόλις βάλατε αέριο ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Επανέρχομαι στο θέμα, με αφρμή το ετήσιο service του λέβητα και του καυστήρα, που έγινε αυτή τη φορά από άλλον τεχνικό. Συζήτησα το θέμα μαζί του και όταν τελείωσε το service και πήγαμε στο χώρο της κουζίνας (πάνω από το λεβητοστάσιο), όπου είχε τοποθετηθεί ο αναλογικός θερμοστάτης, παρατήρησε ότι βρισκόταν σε μικρή απόσταση (1,50μ περίπου) από το σώμα. Είπε ότι αυτή είναι η αιτία που κλείνει γρήγορα ο θερμοστάτης, αν και τον είχα τερματίσει (35β). Δοκίμασε τη λειτουργία του με τη σημερινή θερμοκρασία (24β) και άνοιγε και έκλεινε γύρω απ' αυτήν.

Θεωρεί ότι πρέπει να αντικατασταθεί με ψηφιακό ασύρματο, και να τοποθετηθεί στην ίδια θέση ο δέκτης ενώ ο πομπός μορεί να βρίσκεται σε άλλο χώρο και μακριά από σώμα.

Νομίζω ότι αυτή είναι μια σωστή ερμηνεία του προβλήματος. Ποια είναι η δική σας γνώμη και ποιον ψηφιακό ασύρματο θερμοστάτη προτείνετε?

Link to comment
Share on other sites

Αμ δεν μας είχες πει ότι ο θερμοστάτης είναι κοντά σε σώμα... Αν θες να δοκιμάσεις αν και τώρα κάνει ζέστη, κλείσε το σώμα τελείως και δοκίμασε πάλι να δεις τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.