Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατάτμηση οικοπέδου εντός οικισμού εν μερει εντός συνεκτικού και εν μέρει εντός διάσπαρτου τμήματος


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω το εξής θέμα με την τοπική πολεοδομία το οποίο θα ήθελα να έχω την άποψη σας  ή τη γνώση αυτών που το έχουν αντιμετωπίσει.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 3.150μ2 εξ’ ολοκλήρου εντός οικισμού, όπου ένα τμήμα του 250μ2 βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και το υπόλοιπο στο διάσπαρτο. Η αρτιότητα στον οικισμό είναι 1000μ2 για το διάσπαρτο και 500μ2 στο συνεκτικό.

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο 70μ περίπου σε δρόμο του οικισμού και θα ήθελα να το κατατμήσω σε 3 οικόπεδα των 1050μ2 περίπου το καθένα.

Κατά την πολεοδομία για να κάνω κατάτμηση, θα πρέπει το κάθε οικόπεδο που θα προκύψει να έχει εντός του συνεκτικού τμήματος του οικισμού τουλάχιστον 1000μ2 ή εντός του διάσπαρτου τουλάχιστον 500μ2. Δηλαδή για παράδειγμα αν  ένα επί μέρους οικόπεδο είναι 1400μ2 και έχει 950μ2 στο διάσπαρτο και 450μ2 στο συνεκτικό δεν θα είναι οικοδομήσιμο!!! Αν το αρχικό οικόπεδο ήταν όλο στο διάσπαρτο, θα μπορούσε κανονικά να κατατμηθεί σε επιμέρους οικόπεδα >= 1000μ2.

Τι λέτε?

 

Edited by Pavlos33
έγινε προσθήκη τονισμού και διόρθωση ορθογραφίας τίτλου-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα. Αν θέλεις ανέβασε το τοπογραφικό σου με την πρόταση κατάτμησης που έχεις κάνει να έχουμε καλύτερη εικόνα του ερωτήματός σου. Γενικώς, νομίζω ότι η ΥΔΟΜ έχει δίκιο. Ένα οικόπεδο προκύπτον από κατάτμηση θα πρέπει να έχει εμβαδόν τουλάχιστον αυτό του ορίου αρτιότητας στον τομέα τον οποίο ανήκει και το κατάλληλο πρόσωπο (πχ σε οριοθετημένο οικισμό και για εμβαδόν άνω των 500 τμ ελάχιστο πρόσωπο 15 μ). Το αρχικό οικόπεδο εμπίπτει σε δύο τομές με διαφορετικά όρια αρτιότητας και εξετάζεται κάθε τμήμα ξεχωριστά σε ότι αφορά την αρτιότητα. Αναμένουμε το σχέδιό σου.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε με αυτήν την λογική τα οικόπεδα εντός οικισμού 1001 μ2 στο διάσπαρτο τμήμα  είναι άρτια και οικοδομήσιμα κατά κανόνα, ενώ ένα οικόπεδο 1400μ2 που βρίσκεται πλησιέστερα στο πυρήνα του οικισμού ενδεχομένος και να μην είναι κατά κανόνα αλλά κατά παρέκλιση...

Link to comment
Share on other sites

Η όλη συλλογιστική είναι το ότι το οικόπεδο  εμπίπτει σε δυο τομείς με διαφορετική αρτιότητα. Αν για παράδειγμα είχες οικόπεδο εξολοκλήρου εντός ενός και μόνο τομέα (π.χ στο συνεκτικό) θα "έκοβες" αρκετά οικόπεδα των 500 τμ και όχι μόνο τρία, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Link to comment
Share on other sites

"Αν για παράδειγμα είχες οικόπεδο εξολοκλήρου εντός ενός και μόνο τομέα (π.χ στο συνεκτικό) θα "έκοβες" αρκετά οικόπεδα των 500 τμ και όχι μόνο τρία,"

Αυτό λέω και εγώ.... Για παράδειγμα  ένα οικόπεδο 3000μ2 εντός οικισμού, αν βρίσκεται στο διάσπαρτο κατατμήται στα 3, αν βρίσκεται στο συνεκτικό κατατμήται στα 6 ενώ αν βρίσκεται ανάμεσα κατατμήται στα 2...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.