Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατακόρυφη δίοδος σε υπόσκαφο - Επιτρέπεται εντός Δ;


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, σχετικά με την κατακόρυφη δίοδο για αερισμό-φωτισμό στα υπόσκαφα, με ενδιαφέρει να μάθω εάν επιτρέπεται η κατασκευή της εντός των ελάχιστων αποστάσεων.

Διαβάζοντας τον ΝΟΚ βρίσκω στο άρθρο 11 παρ. 6 κδ ότι "Για την εκπλήρωση των προβλεπόμενων από τις γενικές πολεοδομικές διατάξεις αερισμό και φωτισμό επιτρέπεται η κατασκευή κατακόρυφων διόδων εντός ή εκτός του περιγράμματος του κτιρίου, μέγιστης διάστασης δύο (2,00) μέτρων και μήκους ως το περίγραμμα του κτιρίου, η επιφάνεια των οποίων δεν προσμετράται στη δόμηση. Επιτρέπεται η στέγαση των κατακόρυφων διόδων με σκίαστρα από ύφασμα, καλαμωτή, καθώς και από διαφανή στοιχεία και κινητά στοιχεία."

Έπειτα το μόνο σχετικό που βρίσκω άρθρο 17 παρ.4 είναι το εξής: 

"4 . Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις ∆ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του παρόντος νόμου, επιτρέπονται:

α) Τοιχία για την αντιστήριξη πρανών, ... κουρ ανγκλαίζ (cours anglaises) συνολικού μήκους μικρότερου ή ίσου του 1/2 της όψης στην οποία αντιστοιχεί και μέχρι καθαρού πλάτους ενάμισι (1,50) μ., καθώς και στοιχεία εξυπηρέτησης (πάγκοι, τραπέζια) ... "

Καταλήγοντας, τις κατακόρυφες διόδους που αναφέρει το άρθρο 2 πρέπει να τις διαχειριστούμε όπως και τα courses anglaises; Αλλιώς μήπως πρέπει να έχουμε δυσμενέστερη προσέγγιση και πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι κομμάτι του κτιρίου οπότε να επιτρέπεται η κατασκευή τους μόνο εντός της οικοδομικής γραμμής ή μήπως πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν είναι τίποτα από τα δύο και θα μπορούσε να είναι εντός χωρίς περιορισμό διαστάσεων;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.