Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Laguna Coast Foundation: Η Νάξος μεταμορφώνεται σε βιώσιμο project σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ


Engineer

Recommended Posts

Από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, το Laguna Coast Foundation κατάφερε την πρώτη του επιτυχία ως προς την προστασία του Περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και τον CEO κ. Μάνο, πέτυχε συμφωνία για την υπογειοποίηση των πυλώνων μεσαίας τάσης ρεύματος που υπάρχουν στην πανέμορφη περιοχή της Laguna στην Νάξο, η οποία θα λάβει χώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Το έργο αυτό είναι μέγιστης οικολογικής σημασίας, αφού με την ολοκλήρωσή του τα φλαμίνγκος και άλλα σπάνια είδη πτηνών που επισκέπτονται την περιοχή δεν θα κινδυνεύουν πλέον από τα ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς επίσης θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Το μεγαλύτερο έργο διατήρησης και αναγέννησης στις Κυκλάδες, τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

7.png?resize=640%2C360&ssl=1

Ο λόφος της Στελίδας, γνωστός και ως περιοχή Λαγκούνα, στη δυτική ακτή της Νάξου, περίπου τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας, αναδεικνύεται ως το κέντρο του παλαιότερου γνωστού οικισμού και δραστηριότητας στο Κεντρικό Αιγαίο, καθώς καλύπτει όχι μόνο την παρουσία των πιο σύγχρονων ανθρώπινων όντων (Homo sapiens), αλλά και των Νεάντερταλ.

Πρόκειται για μια περιοχή όπου η ανθρωπότητα κι ο πολιτισμός αναπτύχθηκαν, άκμασαν, τελειοποιήθηκαν. Η πλούσια τοπική χλωρίδα και πανίδα που δεν συναντάται αλλού στον κόσμο, αποτελείται από σπάνια είδη φυτών, θαυματουργά βότανα καθώς και σπάνια πτηνά. Είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι η Laguna δεν ήταν απλώς η αφετηρία του σημερινού πολιτισμού, αλλά είναι ένα σημείο αναγέννησης ζωής και διατήρησης του περιβάλλοντος.

IMG_2905.jpeg?resize=880%2C495&ssl=1

Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό, πως το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης έχει οδηγήσει σε μία μη αναστρέψιμη υποβάθμιση των περιβαλλοντικών συστημάτων, εξάντληση και υποβάθμιση των φυσικών πόρων, υπερθέρμανση του πλανήτη και κλιματική αλλαγή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πλήθους προβλημάτων και αδιεξόδων που απαιτούν άμεση δράση. Το Laguna Coast Foundation θα αποτελέσει έναν κόμβο για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Πράσινη Επιχειρηματικότητα που θα επεκταθεί σε ολόκληρη την χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Μέσω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, η χώρα θα στραφεί σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στο τρίπτυχο «Περιβαλλοντική- Οικονομική- Κοινωνική Ανάπτυξη» το οποίο με τη σειρά του θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια νέα, δυνατή, σύγχρονη Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Laguna Coast Foundation, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Οργανισμού.

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.