Μετάβαση στο περιεχόμενο

Revit vs AutoCAD


Recommended Posts

Γειά σου, μήπως κάποια σημεία είναι σε υψόμετρο διαφορετικό του μηδενός κατά Ζ;

Στο Revit μήπως έχεις κάποια περίεργη ρύθμιση, πχ στα δεκαδικά;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δουλέψει με το revit αλλά τόσο μεγάλη διαφορά (αναλογικά με το συνολικό εμβαδό) είναι προφανώς απαράδεκτη... που να είχες καμιά έκταση 20-30 στρέμματα δηλαδή..... εκεί τι διαφορά θα είχες?.....

3 ώρες πριν, akis73 said:

Στο Revit μήπως έχεις κάποια περίεργη ρύθμιση, πχ στα δεκαδικά;

Συμφωνώ με τον @akis73.... κάποια ρύθμιση στο revit θα είναι που δημιουργεί το πρόβλημα....

Δε θέλω να πιστέψω ότι πρόγραμμα της autodesk έχει τόσο μεγάλο bug....

Link to comment
Share on other sites

Το είχα δουλέψει για μια σχετικά μεγάλη δουλειά, και δε θα το πρότεινα για πολιτικούς μηχανικούς που ενδιαφέρονται κυρίως για αποτύπωση και γεωμετρική ακρίβεια γιατί έχει 1000 κουσούρια και κατά το σχεδιασμό και κατά την εκτύπωση (πιθανόν να βρεις ακρίβεια στην περίπτωσή σου αν ψάξεις να βρεις πιο κουσούρι του προγράμματος το προκάλεσε αλλά άντε να κάτσεις να ασχολείσαι).

Η καλύτερη μέση λύση για πολιτικούς μηχανικούς που θέλουν απλή αποτύπωση ακρίβειας είναι πιστεύω το autocad architecture γιατί συνδυάζει την στιβαρή ακρίβεια του autocad με τα βασικά κτιριακά tool (χωρίς να δίνουν την αίσθηση ότι επιβαρύνουν τα βασικά) (κοινώς χτίζει πάνω του απλώς χωρίς να αφαιρεί) (αλλά αν είσαι αποκλειστικά Αρχιτέκτονας δεν ξέρω αν είναι το ιδανικό).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Τα τοπογραφικά όπως βλέπετε στο Revit και AutoCAD προκύπτουν από ακριβώς το ίδιο αρχείο σημείων.

Τα δεκαδικά στο Revit ειναι 3 σημαντικά ψηφία όσα δηλαδή υπάρχουν στις μετρήσεις και ειναι τα ίδια και στα 2 λογισμικά. Τα υψόμετρα ειναι 0 και στα δυο λογισμικά (μη ξεχνάτε ότι το ίδιο ακριβώς point file χρησιμοποιείται σε revit και autocad). Ανέβασα to point file. Δημιουργείστε την επιφάνεια και εσείς και μιλαμε.

points.txt

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ούτε λάθος, ούτε bug, ούτε θέμα ρυθμίσεων.
Έτσι λειτουργούσε πάντα το  Toposurface στο Revit.
Σκοπός της εντολής δεν είναι να γίνει εμβαδομέτρηση αλλά να κάνει αναπαράσταση του εδάφους που θα στηθεί το μοντέλο. Ακόμα και ολόκληρη εσοχή πολλών μέτρων να είχες, το Revit θα την έκλεινε φτιάχνοντας το ανάγλυφο του εδάφους λαμβάνοντας υπόψιν τα ακραία σημεία. Όσο σημεία βρίσκονται πιο μέσα από τα ακραία σημεία τα αγνοεί. Βάζω στοίχημα πως αν πατήσεις edit surface στο Revit για να εμφανιστούν τα σημεία, θα δεις πως κάποια βρίσκονται πιο μέσα από το σχεδιασμένο περίγραμμα. Αν θες να εμφανίζεται το σωστό εμβαδόν, θα πρέπει να κάνεις split στο περίγραμμα που εξέχει (κατί που είναι επίπονο και αντιπαραγωγικό).

Γενικά όσοι χρησιμοποιούν το Revit για αναλυτικές εμβαδομετρήσεις και τοπογραφικά και δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί, είναι βέβαιο πως τα έχουν κάνει μαντάρα χωρίς πιθανότατα να το γνωρίζουν. Υπάρχουν βέβαια plug in γιαυτή την δουλεία , αλλά προσωπικά δεν έχω άποψη.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω mikegad, απλα τα σημεια ειναι ακριβη, δεν υπαρχουν εσωτερικα σημεια (δες το βιντεο), δηλαδη δε υπαρχει λογος του εργαλειου split στη συγκεκριμένη περίπτωση..

το revit εχει αναλογα "εξυπνες" και καλα λειτουργιες σαν αυτη της αυτοματης πληρωσης χωρου στα τοπογραφικα και σε αλλες λειτουργιες οι οποιες επηρεαζουν τις μετρησεις με αντιστοιχο τροπο..αλλα αυτα στο take 2

Edited by Giorgos_Eng82
Link to comment
Share on other sites

Έβαλα τα σημεία σου για τα το τσεκάρω.

Υπάρχουν εσωτερικά σημεία στο κάτω αριστερά τμήμα. Δες εκεί που έχει κυκλώσει με κόκκινο.

Επίσης για να γίνει πιο αντιληπτό αυτό που λέω, αν δημιουργήσεις μια πιο επιθετική εσοχή (το μπλε περίγραμμα) και δεν είναι ευθεία αυτή η πλευρά, το Revit θα την γεμίσει ολόκληρη και θα σου το βγάλει ευθεία. Θα αναγνωρίσει τα πιο ακραία σημεία και θα τα ενώσει. Κανε ένα πείραμα και θα δεις.

*Άσχετο, το Notepad++ που χρησιμοποιείς, έχει δυνατότητα μαζικής αφαίρεσης της αρίθμησης των σημείων (όπως π.χ. της βγάζει το pdf του κτηματολογίου), ώστε να μένουν καθαρές οι συντεταγμένες;

points.png

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχουν εσωτερικα σημεια..το περιγραμμα ειναι ξεκαθαρο..χωρις εσοχες..αυτο που δειχνεις ειναι ακριβως αυτο που προσπαθω να πω..οτι το revit αυτοματοποιει εσφαλμενα καποια πραγματα (αγνοωντας τα σημεια εντος του κοκκινου κυκλου και περνωντας εξω απο αυτα)..τα εσωτερικα σημεια τα οποια λες ειναι αυτες οι "επιθετικες" εσοχες οι οποιες θα καλυφθουν μονες τους και παλι εσφαλμενα..επι της ουσιας καταληγουμε στο οτι η υπερβολικη αυτοματοποίηση δε ειναι τελικα και τοσο καλο πραγμα..

οχι το notepad+ δεν εχει αυτη την δυνατοτητα απ'οσο γνωριζωbugTopo.thumb.PNG.7312a15bac74c4d242f6569e7f1b53f0.PNG

Edited by Giorgos_Eng82
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.