Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Revit vs AutoCAD


Recommended Posts

οκ οπότε συμφωνούμε λοιπόν.

Απλά στην αρχή κατάλαβα πως εννοούσες πως το Revit κάνει εσφαλμένο υπολογισμό, και όχι εσφαλμένη σχεδίαση που είναι το σωστό. Είναι γνωστό πάντως πως η μηχανή δημιουργίας μοντέλου εδάφους στο Revit λειτουργεί έτσι. Ο σκοπός της είναι άλλος και αν θες να δημιουργήσεις μη κανονικό σχήμα θα πρέπει να πας  με το split αναγκαστικά.

Στην ουσία για την  autodesk δεν είναι σφάλμα και έχει αναφέρει πως για επεξεργασία του μοντέλου εδάφους, πρέπει να χρησιμοποιείτε το Civil3D και όχι το Revit που είναι άλλη η δουλεία του. Γιαυτό προωθούν όλο και περισσότερο την μεταξύ τους συνεργασία

Προσωπικά πάντως δεν γνωρίζω κάποιον να κάνει τοπογραφικά στο Revit

Link to comment
Share on other sites

ναι συμφωνούμε, υπολογίζει ότι σχεδιάζει..αν αυτο που σχεδιαζει δεν ειναι σωστο τοτε η μετρηση δε θα ειναι σωστη και δεν εχει κανενα λογο να περασει εξωτερικα σημειων που ειναι σχεδον ευθυγραμμισμένα..

υπαρχουν ατομα που σχεδιαζουν τοπογραφικο στο revit..δε θα παρεις civil3D για τοπογραφικο κτιρίων, ειναι υπερβολη..εγω δε ξερω αν η νοοτροπια του αυτοματισμου ειναι σωστη..γι'αυτο το λογο θεωρω οτι και το civil3D πιθανο να εχει παρομοια θέματα..

Link to comment
Share on other sites

To Civil 3D ειναι εκδοση του autocad οπως το architecture px δεν παιζει να βγάλει αλλα αποτελεσματα [δες φωτο παρακάτω]. 

To Civil 3D ειναι πολυεργαλειο για τοπογραφικά, χωματουργικά, οδοποιία  κτλπ. Τώρα το revit ποτέ δεν το προοριζαν ως τοπογραφικό εργαλείο αλλη ειναι η δουλεία τους κ ειναι αρκετά καλή πιστεύω σε αυτό που κάνει.

Το topography ειναι κυρίως για visual στο revit. κάνοντας πειράματα με civil 3d κ revit συμπεραίνω οτι καπου κανει triangulation την επιφανεια κ την βγαζει λάθος γιατί αν την απλοποιήσω στο civil 3D [αφαιρεσε δυο σημεία ουσιαστικά] βγάζει λιγότερα τετραγωνικά το revit. 

image.png.13fa59a1464fd7c2ac8c015af8a68b31.png

image.png.fb7b5af24233ced7dfe80e52a5204048.png

 

 

Edited by bilya63
Link to comment
Share on other sites

και αυτά απο archicad. Η αυτόματη σχεδίαση ειναι που τα κάνει όλα. Δεν θα πρέπει να του δίνεις τόσα πολλά σημεία αφού τα ενώνει με απλοποίηση του 3d μοντέλου. Αν διορθώσεις τα σημεία το εμβαδόν εμφανίζεται σωστά.

Screen Shot 2023-01-24 at 08.46.10 AM.png

Screen Shot 2023-01-24 at 08.55.38 AM.png

Link to comment
Share on other sites

το ίδιο αρχείο σημείων πρέπει να καταλήγει απ'ευθειας στο ιδιο εμβαδο..σιγα τωρα μη καθεσαι να ψαχνεις..η να κανεις split ενα τοσο μικρο surface..ειναι πολυ χρονοβόρο..όπως είπες πολύ σωστά..η αυτόματη σχεδίαση τα κάνει όλα..

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, Giorgos_Eng82 said:

ναι συμφωνούμε, υπολογίζει ότι σχεδιάζει.

τελικά δεν συμφωνούμε καθώς τώρα είδα πως είχαν γίνει κάποια edit που δεν πήρα είδηση.

Δεν συμφωνώ πως είναι bug του προγράμματος. Βγαίνει έτσι, γιατί έτσι πρέπει να βγει (το αν δεν μας βολεύει είναι άλλο θέμα).

Όταν εισάγεις τα σημεία στο autocad, έχεις απλά κάποια σημεία και τίποτα άλλο. Για να ορίσεις περίμετρο και να υπολογίσεις ένα εμβαδόν, πρέπει να φτιάξεις εσύ την polyline επιλέγοντας τα σημεία που επιθυμείς. Μπορεί να είναι όλα ή κάποια από αυτά με την σειρά που εσύ θα επιλέξεις.

Στο Revit εισάγεις σημεία εκεί που θες να δημιουργήσεις επιφάνεια εδάφους. Το πρόγραμμα ορίζει απλά την μέγιστη επιφάνεια που δημιουργούν τα σημεία που έχεις εισάγει. Δεν σχεδιάζει polyline, ούτε επιλέγεις ποια σημεία θα συμμετέχουν σε αυτήν την επιφάνεια, καθώς συμμετέχουν όλα. Αν κάποια δεν σου κάνουν τα διαγράφεις. Είναι άλλη η λογική του προγράμματός και γιαυτό το λόγο φτιάχτηκε και όχι κάποιο bug

Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, mikegad said:

Το πρόγραμμα ορίζει απλά την μέγιστη επιφάνεια που δημιουργούν τα σημεία που έχεις εισάγει.

Κακώς..με αυτη τη λογικη ειναι που διαφωνω..γιατι μπορει να υπαρχει το split που θα το κανει ιδιο αποτελεσμα με το autocad αλλα κατι τετοιο θα κανει τον σχεδιαστη να σπαταλησει πολυ περισσοτερο χρονο απ'οτι στο autocad..

Link to comment
Share on other sites

Το σημαντικό είναι να κατανοήσεις πως δεν είναι κάποιο bug, αλλά μια λειτουργία που έχει σχεδιαστεί έτσι 

Η εισαγωγή σημείων στο Revit δεν προορίζεται για να κάνει κάποιος τοπογραφικά, αλλά για να οριστεί μια επιφάνεια που θα στηθεί το μοντέλο.

Αν εισάγεις ένα μικρό point cloud (στο μεγάλο θα κολλήσει) και θες τα σημεία να είναι επεξεργάσιμα, θα δεις πως αυτό που έχουν κάνει έχει λογική. Εσύ το θες για κάτι το οποίο δεν προορίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Giorgos_Eng82 said:

Κακώς..με αυτη τη λογικη ειναι που διαφωνω..γιατι μπορει να υπαρχει το split που θα το κανει ιδιο αποτελεσμα με το autocad αλλα κατι τετοιο θα κανει τον σχεδιαστη να σπαταλησει πολυ περισσοτερο χρονο απ'οτι στο autocad..

Το καθε πρόγραμμα εχει σκοπό συγκεκριμένο απλά τυχαινει κ έχεις ενα περίγραμμα που βγαίνει εύκολα στο AutoCAD. 

Με κανονικο τοπογραφικό με χιλιάδες σημεια κ διαφορετικά υψόμετρα σε καθε ένα, δεν θα μπορούσες να υπολογίσεις τπτ με ακρίβεια στο AutoCAD.

Το revit δεν προορίζεται για τοπογραφικά

Edited by bilya63
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.