Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aίτηση "θεραπείας" αμοιβής Πραγματογνώμονα


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην παρούσα ενότητα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι καλησπέρα,

έχω διαβάσει όλα -τα κατά καιρούς- θεματα που αφορούν Πραγματογνωμοσύνες, και το πόσο δύσκολα εισπράτουμε ένα .... αντίτιμο (όχι αμοιβή).

Πρόσφατα σε μία απο αυτές τις περιπτώσεις, η απομείωση της αμοιβής μου έφτασε σε ...εξωφρενικά επίπεδα.... 80% κάτω (απο το ποσό που υπολόγισα με βάσει το αρθ.102 του Π.Δ.696/1974 "περί αμοιβών μηχανικών).

Για καλή (?) μου τύχη η αρμόδια Υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που με κάλεσε, με προέτρεψε να καταθέσω ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

Περιέργως και η Εισαγγελέας Εφετών που επισκέφτηκα (αρχικά, αναγνωριστικά πριν κάνω την αίτηση) είχε/έχει την καλή διάθεση να βοηθήσει, μου ζήτησε όμως την σχετική Νομοθεσία, την διάταξη αυτή που θα ''πατήσει'' για να διορθώσει το προηγούμενο ..πετσόκομμα της αμοιβής.

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει, παρακαλώ πολύ την βοήθεια του..... (στο Υπουργείο δεν γνώριζαν κάποια σχετικά διάταξη, ή δεν είχαν χρόνο να το κοιτάξουν)

 Η εν λόγω αίτηση προς το Εφετείο (Εισαγγελέας Προτοδικών&Αντι-Εισαγγελέας Εφετών απομείωσαν την αμοιβή μου) με ποιά διάταξη μπορεί να κατατεθεί?

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Την εχω πατησει ετσι 3 φορες. Εκτοτε δηλωνα παραιτηση (με διαφορες δικαιολογιες ).

Μακαρι να βγαλεις ακρη,

Μονο ενημερωτικα .Το ΠΔ 696/74 αφορα μελετες (με την γενικη εννοια) του δημοσιου.Γιαυτο και δεν βασιζεται σε αυτο ο εντολεας του Υπουργειου Δικαιοσυνης (συνηθως δικαστικος) . Θα πρεπει να εχεις πειστικα παραστατικα στοιχεια δαπανων και ενα ευλογο οφελος (τρεχα γυρευε δηλαδη).

Και για να καταλαβεις την συγχυση στον εγκεφαλο τους διαβασε ενα προσωπικο μου παραδειγμα.

Διαταχθηκα να κανω δικαστικη πραγματογνωμοσυνη στα πλαισια προανακρισης για τον θανατο 2 ανθρωπων μετα απο καταρρευση τμηματος σπιτιου .

Η αποσταση του συμβαντος απο τον τοπο διαμονης μου ηταν 50 χιλ.

Πηγα στον τοπο του δυστυχηματος 2 φορες.Χρησιμοποιησα εργαστηριο για θεματα ελεγχου υλικων.Συνομιλησα με γειτονες για να εχω διαφορα στοιχεια.Αναζητησα σε πολεοδομια στοιχεια αδειας κ.λ.π

Στην δικη που εγινε κατα του υπευθυνου (κατα την γνωμη του Εισαγγελεα) με καλεσε το δικαστηριο μαρτυρα.

Η δικη αναβληθηκε 4 φορες και περαιωθηκε σε 3 χρονια (ευτυχως χωρις εφετειο γιατι τοτε θα πηγαινα και εκει ).

Κινδυνευα με μηνυση απο τους φταιχτες (κατ εμε) με μηνυση και αγωγη .

Ξερεις ποση ηταν η πληρωμη μου απο το Υπουργειο;

ούτε 320 ευρω (βγαλε τον φορο 250 καθαρα).

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ, είμαστε στο έλεος του εκάστοτε Δικαστικού Λειτουργού, που 'πετσοκόβει' την αμοιβή μας.... Απλά επειδή φάνηκε να θέλουν να βοηθήσουν, 
(τα εργαλεία -την σχετική Νομοθεσία που θα πατήσει η διόρθωση ψάχνω....) αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει με ποες διατάξεις ορίζεται η ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.................

Link to comment
Share on other sites

Ν 2690/99 ΑΡΘΡΟ 24 Ενα παραδειγμα .

Έγγραφο1.pdf

Κοιτα και αυτο.

Άρθρο 278 - Νόμος 4700/2020 - Δαπάνες πραγματογνωμοσύνης

Και ενα τελευταιο μπας και βγαλεις ακρη . Αφορα αμοιβη πραγματογνωμονα.

Έγγραφο1.pdf

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ_(δεν βρήκαμε ακόμη την...διάταξη, το σαφάρι συνεχίζεται...) για το χρόνο σου.... Το 1ο αρχείο (απόφαση ΣτΕ) ίσως βοηθείσει.. βέβαια εκεί δεν ήταν ποινικό, ήταν αστικό, μεταξύ 2 αντιδίκων και η πληρωμή του συναδέλφου ήτο κατόπιν συμφωνίας. Στα δικαστήρια ποινικού τύπου (που λαμβάνω αμοιβή απο Υπουργείο Δικαιοσύνης-μετά το ''τσεκούρεμα'' απο Εισαγγελεία Πρωτοδικών/Εφετών διαδοχικά) εκεί θέλω διάταξη.... για να καταθέσω Ενσταση/αίτηση θεραπείας για αποκατάσταση αμοιβής Πραγματογνώμονα....Ευχαριστώ για την προσπάθεια.

Καμμία ιδέα ποιος μπορεί να γνωρίζει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.