Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eurostat: Με την «όπισθεν» η συμμετοχή των ανανεώσιμων στις μεταφορές


Engineer

Recommended Posts

Απογοητευτικά είναι τα δεδομένα για τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στις μεταφορές. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μάλιστα το μεριδιό τους μειώθηκε, αντί να αυξηθεί, το 2021. Όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat υποχώρησε στο 9,1% από 10,3% το 2020.  Αυτό σημαίνει ότι κινείται 4,9 ποσοστιαίες μονάδες  χαμηλότερα από τον στόχο του 14% που είχε τεθεί για το 2030.

ape-info7.png

Παρά την αύξηση στη χρήση ανανεώσιμων πηγών στις μεταφορές σε απόλυτους όρους, το μεριδιό τους υποχώρησε καθώς αυξήθηκαν δραστικά οι μεταφορικές δραστηριότητες μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημίας της Covid-19.

Μόνο δύο κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη υπερβεί τον στόχο του 14%. Πρόκειται για τη Σουηδία, που είναι στην κορυφή με διαφορά, με το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στις μεταφορές να ανέρχεται στο 30,4% και τη Φινλανδία που ακολουθεί με 20,5%.

Στον αντίποδα πολύ χαμηλά ποσοστά εμφανίζουν Ελλάδα και Ιρλανδία (4,3%), η Πολωνία (5,7%), Λετονία (6,4%) και Λιθουανία (6,5%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις από το 2020 στο 2020 κατεγράφησαν στην Ιρλανδία (-5,9 μονάδες), την Ουγγαρία (-5,4 μονάδες) και το Λουξεμβούργο (-4,6 μονάδες).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.