Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή Civill Pos -URANUS - Metrica ?


JOHNYMAL

Recommended Posts

Kαλημέρα σας τι θα επιλέγατε για διορθώσεις στο rover (απαίτηση ο σταθμός να είναι full GNSS) ?

η URANUS πουλάει σαν full wave έχει διαφορά από το full GNSS?

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική εμπειρία μόνο hepos και metrica. Τα μόνα full gnss σχεδόν παντού και κάθε στιγμή. Το uranus μέχρι πριν κανένα χρόνο τουλάχιστον μόνο Κρήτη ήταν full αν και διαφημιζόταν για παντού.

Link to comment
Share on other sites

Για Κρήτη μονο με ενδιαφέρει το full wave που διαφημίζουν δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και εαν δουλευει ή αν ειναι marketing.

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά το διαφορικό GNSS, ο κανόνας είναι οτι η ποιότητα της επίλυσης σου είναι συνυφασμένη με την ποιότητα του "χειρότερου" από τους 2 δέκτες στο ζεύγος σταθμού - rover.

Οσο και αν δε φαίνεται πίσω από την ονομασία "Full GNSS" που πουλάνε όλα τα δίκτυα, υπάρχουν πολλές και σημαντικές τεχνολογικές διαφορές μεταξύ τους, απόρροια του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν στους σταθμούς αλλά και της πολιτικής του κάθε δικτύου.

Ενδεικτικά θα αναφέρω οτι τα καποια δίκτυα εκπέμπουν διορθώσεις σε 2 ή και μια συχνότητα όταν οι συγχρονοι δέκτες rover ειναι 3πλοσυχνοι. Κινέζικοι δέκτες με κινέζικες πλακέτες που έχουν κατακλύσει την αγορά πλέον ειναι βαθιά εξαρτημένοι από τις νέες συχνότητες Beidou 3 και βασίζονται σε επιλύσεις Ultra Wide Lane, κατι που είναι σχεδόν αδύνατο με πολλά από τα "Full GNSS" ελληνικά δίκτυα, και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό να παράγουν False Fix λύσεις. Καλό είναι να ενημερώνεται σωστά ο καταναλωτής και να μην ψωνιζει απλώς ταμπελάκι "Full", δεν ειναι όλα ίδια.

Edited by atsimeri
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.