Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΠΛΗΡΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΟΥ ΥΠΑΓΩΓΗΣ Ν.4495


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Έχω ενα πολυ σημαντικό ερώτημα που ενδιαφέρει πολλούς οσο αφορά τις αδειοδοτήσεις.

Χώρος εργαστηρίου, συνεργείου, ΚΥΕ κτλ ο οποίος πρόκειται να αδειοδοτηθεί απο αρμόδιο φορέα (πχ Ανάπτυξης, Μεταφορών, Δήμος κτλ) εχει τακτοποιηθεί με τον Ν.4495/17 , εχουν πληρωθεί παράβολα κτλ αλλά εχει επιλεγεί εξοφληση με δόσεις. Το ερώτημα ειναι συγκεκριμένο: Πρέπει να πληρωθεί τουλάχιστον το 30% του συνολικού προστίμου για να θεωρείται νόμιμος κατά τον φορέα που ειναι αρμόδιος για την αδειοδότησή του? 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, LeftLane said:

....πρόκειται να αδειοδοτηθεί απο αρμόδιο φορέα.....

....: Πρέπει να πληρωθεί τουλάχιστον το 30% του συνολικού προστίμου για να ....

Το σίγουρο είναι ότι είναι απαιτητό η εξόφληση του 30% για να μπορεί να γίνει η όποια μεταβίβαση του.

Για το τι απαιτεί ο κάθε φορέας στην Ελλάδας ρωτάς τον εκάστοτε "φορέα" που σε ενδιαφέρει.

Εκτός αν έχει βγεί κάποια γενική απόφαση ή εγκύκλιος που να το ορίζει (δεν έτυχε να την δω ακόμα όμως)

 

Υ.Γ.

και πάλι το "πλήρη νομιμότητα" σε "τακτοποιημένα" δεν ισχύει. Κι αυτό υπό όρους και προϋποθέσεις είναι.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ Didonis. ☺️   Αυτο συγκεκριμένα περι 30% μου το είχε πει μια υπάλληλος στο Μεταφορών παλιότερα, εκει έμεινα και δεν εχω βρεί κάτι σχετικό...Κάποιος συνάδελφος που έχει βρεί κάτι παραπάνω επ'αυτού ?

υ.γ. θα μπορούσα να το κάνω γραπτό ερώτημα σε κάποια υπηρεσία αλλά δεν θέλω....:wink:

Link to comment
Share on other sites

Γνωστοποίηση Συνεργείων : ΦΕΚ 5272/Β/12-11-2021.

Στο άρθρο 4 (δικαιολογητικά φακέλου) αναφέρει τι απαιτείται για τα έγγραφα πολεοδομικής νομιμότητας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ωωχ... βλεπω εδω στο παραπάνω  φεκ,   "Ι) αντίγραφα όλων των δημόσιων εγγράφων περί της πολεοδομικής νομιμότητας (οικοδομικής άδειας, αναθεώρησης ή ενημέρωσης οικοδομικής άδειας, έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, απόφασης εξαίρεσης από την κατεδάφιση, άδειας νομιμοποίησης, βεβαίωσης περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής σε διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων ή βεβαίωσης εξόφλησης ποσού 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου κ.λπ"

αρα προφανώς για τα συνεργεία ισχύει αυτο...😒

Link to comment
Share on other sites

Δείτε στο Ν. 4495/17 το άρθρο 107 §6 και 7. Νομίζω στο 4178 το έλεγε πιο ξεκάθαρα ότι για να βγει άδεια λειτουργίας απαιτείται εξόφληση του 30%.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

6. Για κάθε είδους διοικητική άδεια, για την οποία απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου της οικοδομικής άδειας, αντί του αντιγράφου της άδειας μπορεί να προσκομιστεί από το πληροφοριακό σύστημα βεβαίωση περαίωσης ή βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού προστίμου αυθαιρέτου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση για τη νομιμότητα των κατασκευών. Η υπαγωγή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62), 4014/2011, 4178/2013 και του παρόντος δεν συνεπάγεται απαλλαγή αυτών των κατασκευών από άλλες προβλεπόμενες ή απαιτούμενες εγκρίσεις, όρους και προδιαγραφές που αφορούν τη λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης.

 

7. α) Για χώρους που έχουν διατηρηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 6 του ν. 3843/2010, όπου απαιτείται, προσκομίζεται αντίγραφο της αίτησης, στην οποία βεβαιώνεται η περαίωση της διαδικασίας διατήρησης του χώρου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010.
β) Για κατασκευές ή χρήσεις που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις των άρθρων 24 του ν. 4014/2011, 8 του ν. 4178/ 2013 και στις διατάξεις του παρόντος προσκομίζεται από το πληροφοριακό σύστημα η βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας, σύμφωνα με το άρθρο 2 της 41498/ 26.9.2011 κοινής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄ 2167) ή η βεβαίωση για την εξόφληση ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.