Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα με σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη


Engineer

Recommended Posts

Στους 32 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Η αμαξοστοιχία IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά στο ύψος της περιοχής Ευαγγελισμού με εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Την ώρα της σύγκρουσης στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε φωτιά, ενώ επικράτησε πανικός.

Hellenic Train: Μετωπική η σύγκρουση - Περίπου 350 επιβάτες επέβαιναν στο επιβατικό τρένο

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

---

Το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο. Ωστόσο φαίνεται να είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα, όπου την ίδια ώρα κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

Πληροφορίες: https://www.cnn.gr/ - https://www.naftemporiki.gr/ 

 

 

Εικόνα: https://www.newsit.gr/


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.