Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρεις (3) κοινοπραξίες στη μάχη για αρδευτικά έργα μέσω ΣΔΙΤ


Engineer

Recommended Posts

Σε μάχη για τις τρεις κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTRAKAT – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ A.E εξελίσσονται τα δύο πρώτα αρδευτικά έργα μέσω ΣΔΙΤ, τα δίκτυα Ταυρωπού στην Καρδίτσα, προϋπολογισμού 159,65 εκατ. (με ΦΠΑ), και το φράγμα Μιναγιώτικο στην Πύλο, προϋπολογισμού 135,08 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκήρυξε και τρίτο αρδευτικό μέσω ΣΔΙΤ, το διπλό έργο «Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Νομού Λασιθίου και λοιπά συνοδά έργα – Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας Νομού Λασιθίου και βασικά έργα αξιοποίησης αρδευτικού νερού», προϋπολογισμού 76,75 εκατ. (με ΦΠΑ).

Οι τρεις προαναφερθείσες κοινοπραξίες πέρασαν, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, στη β’ φάση των δύο διαγωνισμών, η οποία περιλαμβάνει δύο διακριτά και διαδοχικά στάδια: τον ανταγωνιστικό διάλογο και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Στο πρώτο στάδιο, η αρμόδια για τους διαγωνισμούς διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του υπουργείου θα στείλει στις κοινοπραξίες πρόσκληση συμμετοχής σε διάλογο, στην οποία θα καθορίζονται οι όροι σύμφωνα με τους οποίους θα διεξαχθεί ο διάλογος, σκοπός του οποίου είναι η εκτίμηση ως προς τις τεχνικές, χρηματοδοτικές ή νομικές λύσεις που μπορεί να προσφέρει η αγορά, καθώς και η διερεύνηση και ο προσδιορισμός των μέσων που μπορούν να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της αναθέτουσας Αρχής σε σχέση με τα δύο έργα.

Στη φάση αυτήν οι κοινοπραξίες θα καλούνται κατά περίπτωση να σχολιάσουν ή να προτείνουν τις βασικές παραμέτρους σχεδιασμού των δύο έργων, σύμφωνα με όσα έχει θέσει υπόψη τους η αναθέτουσα Αρχή, ή/και να καταθέτουν προτάσεις, μελέτες και λύσεις για την οριστικοποίηση του βασικού σχεδιασμού των έργων, καθώς και για τη νομική και χρηματοοικονομική οργάνωσή τους. Αφού οριστικοποιηθεί ο βασικός σχεδιασμός των έργων, οι κοινοπραξίες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Στον αέρα το τρίτο αρδευτικό μέσω ΣΔΙΤ στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ, έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 15:00 θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις ενδιαφέροντος οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την υλοποίηση μέσω ΣΔΙΤ του έργου «Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Νομού Λασιθίου και λοιπά συνοδά έργα – Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας Νομού Λασιθίου και βασικά έργα αξιοποίησης αρδευτικού νερού», με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 18,6 εκατ. ευρώ (ποσοστό 30%). Το έργο καλύπτει περίοδο 25 ετών, εκ των οποίων τα 2,5 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 22,5 έτη την περίοδο λειτουργίας.

Η Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων θα εξυπηρετεί αρδευόμενη περιοχή του Παλαικάστρου της Λαγκάδας και Καρυδίου του Δήμου Σητείας. Το έργο αφορά κατασκευή χωμάτινης λιμνοδεξαμενής, με τα συνοδά της έργα (έργα προσαγωγής νερού και μεταφοράς στις αρδευόμενες εκτάσεις, οδοποιία κ.λπ.), για αρδευόμενη έκταση 2.500 στρεμμάτων, και ενίσχυση του αρδευτικού δικτύου του Παλαικάστρου, που εξυπηρετεί έκταση 7.500 στρεμμάτων.

Το Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας θα εξυπηρετεί αρδευόμενη περιοχή των οικισμών Κουτσουνάρι, Φέρμα και Αγ. Φωτιά και Αγ. Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή φράγματος, αγωγούς μεταφοράς νερού συνολικού μήκους 19 χιλιομέτρων και συνοδευτικά κατασκευαστικά έργα για μεικτή αρδευόμενη έκταση 10.425 στρεμμάτων και για καθαρή αρδευόμενη έκταση 8.600 στρεμμάτων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

και βλεπω αναμεσα τους μια εταιρεια, μεγάλων χουβαρντάδων...

10 οχλήσεις για να πληρώσουν ψίχουλα τπυ κι αυτά μετά απο μήνες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.