Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συμμετοχή φοιτητών και πανεπιστημιακές σημειώσεις


Eva

Recommended Posts

Κι έπειτα ισχύει και το άλλο: Τελειώνεις μια σχολή, πας (αν είσαι γένους αρσενικού) στρατό και μετά ξεκινάς μια δουλειά... Έχεις ήδη χάσει αρκετά την επαφή με την σχολή, την οποία για την αναπληρώσεις πρέπει να διαβάζεις συνέχεια - you know δια βίου εκπαίδευση κλπ.

 

Όσο περνάν τα χρόνια βγαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα τα οποία είναι απίθανο να μπορείς να τα παρακολουθήσεις. Και φυσικά, όπως είπε και ένας συνάδελφος παραπάνω, καλύτερα να διαβάζεις σημειώσεις παρά βιβλία τα οποία θα χρυσοπληρώσεις και μπορεί να τα χρειαστείς ελάχιστες φορές... Γι' αυτό καλό είναι οι φοιτητές να ανεβάζουν υλικό από τις σχολές τους που θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμεύσει σε έναν επαγγελματία... Και ναι, πιστέψτε με ενδιαφέρει τους επαγγελματίες τέτοιο υλικό... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Λίγο άσχετο αλλά...

 

μπορούμε να ανεβάσουμε αρχεία από eclass ελεύθερα ή πρέπει να έχουμε έγγραφη συγκατάθεση του καθηγητή? Δεν μιλάω για ολόκληρο βιβλίο του καθηγητή που το διακινεί μέσω eclass (ναι ναι κάθε pdf και κεφάλαιο) αλλά για μικρές παρουσιάσεις.

Link to comment
Share on other sites

 

howard ειναι τοοοσο απαξιωτικο το υφος σου που δε ξερω αν σηκωνει να σχολιασω. πριν απο λιγες μερες ανοιξα thread γιατι κατα ποσο ο μηχανικος γινεται "μηχανικος" εντος ή εκτος σχολής ακριβώς για να διαπιστώσω ότι η περισσότερη δουλειά μάλλον γίνεται μετά την αποφοίτηση. Η απορια ήταν για το κατα ποσο θέλετε πανεπιστημιακό υλικό εδώ και όχι για το κατά πόσο χρειάζεστε γενικώς υλικό, δεδομένου ότι αυτά που περιέχει υποτίθεται ότι ειναι γνωστά.

 

 

αν σε προσέβαλα ζητώ ειλικρινά συγνώμη αγαπητή μου αλλά να απαξιώσω κανέναν δέν το ήθελα. Ειλικρινά πιστεύω ότι σαν φοιτητές το μυαλό σας το έχετε αλλού - εξάλλου μιλώ εκ πείρας, εγώ σαν φοιτητής ομολογώ πως ουδεμία σχέση ή σκέψη ή αγωνία είχα για την πραγματικότητα του επαγγέλματος ή τις αγωνίες των μηχανικών, ποσο μάλλον εν Ελλάδι. Αυτά για να μην νομίζει κανείς ότι το "παίζω".

 

επί της ουσίας όμως, εγώ απλά θα περιμένω να δω. Α, να σημειώσω δε ότι το "πανεπιστημιακό υλικό" που αναφέρεις, σε θέματα πχ θεωρίας που ανέφερα εγώ, είναι και το μόνο υλικό.

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα πανεπιστήμια διαθέτουν μία διαδικτυακή πλατφόρμα για τα μαθήματα της κάθε σχολής τους. Το αντίστοιχο eclass της κάθε σχολής είναι καταχωρυμένο στην παρακάτω λίστα : http://www.openeclass.org/content/view/19/40/lang,gr/

 

Σε αρκετά μαθήματα για να δεις τα εγγραφά τους και τις σηλιώσεις των καθηγηγτών πρέπει να είσαι γραμμένος στο eclass. Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (απ' όσο ξέρω). Όμως υπάρχουν και μαθήματα τα οποία είναι ανοιχτά για τον καθένα.

 

ΥΓ. : Οι σημειώσεις είναι πνευματική ιδιοκτησία του εκάστοτε καθηγητή (ή γενικώς του συγγραφέα τους). Υπάρχουν καθηγητές οι οποίοι δεν διεκδικούν τα δικαιώματα αυτά και παρέχουν τις σημειώσεις τους απλόχερα. Υπάρχουν, όμως και άλλοι οι οποίοι δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη χρήση και διάδοση μέσω forum των σημιώσεων τους. Γι' αυτό προσοχή όταν κάποιος θελήσει να ανεβάσει στο forum σημιώσεις κάποιου μαθήματος.

 

 

Edit: να μεταφερθεί σε ένα από τα http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=8155 ή http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=388

Link to comment
Share on other sites

φοιτητικά forum υπάρχουν μεταξύ άλλων τα www.mqn.gr από ΕΜΠ και το www.e-civil.gr από ΑΠΘ (αναφέρθηκε ήδη αυτό). Υπάρχουν και άλλα κάθώς και forum φοιτητικών παρατάξεων προς τα οποία προσωπικά τουλάχιστον δεν πρόκειται να δώσω link. Υπάρχουν τα e-class των πανεπιστημίων στα οποία μπορείτε, ιδίως για τα περισσότερα προπτυχιακά μαθήματα, να έχετε ελεύθερη πρόσβαση.

 

Σε όποιο μάθημα σε eclass βλεπετε κλειδωμένο περιεχόμενο να ξέρετε ότι κατά 99% μιλάμε για κομπλεξ και ανόητους ακαδημαϊσμούς (προσωπική αποψη).

 

Όταν ανεβάζεις κάτι το σωστό είναι να αναφέρεις την πηγή από την οποία αυτό προέρχεται. Το ιδανικό θα ήταν να ρωτάς και τον δημουργό. Αν βρεθεί κάποιος καθηγητής και δημιουργήσει θέμα για κάτι που ανέβηκε χωρίς την άδεια του (αν δεν έχει δώσει άδεια χρήσης με συγκεκριμένους όρους όπου απαγορεύει την διακίνηση του υλικού πχ λογισμικό κτλ) μιλάμε για μεγάλο καραγκιόζη (πάλι προσωπική άποψη).

 

Διευθύνσεις πολλών e-class πανεπιστημίων και όχι μόνο θα βρείτε εδώ:

Κανονισμοί, βιβλία, σημειώσεις σε pdf από το διαδίκτυο

Κατάλογος χρήσιμων συνδέσμων

 

Βοηθήστε να ανανεώσουμε και να εμπλουτίσουμε τη λίστα.

 

@howard roark

η καλή μας η d2m έχει ήδη φροντίσει : http://courses.arch.ntua.gr/Default.aspx?a=f

Link to comment
Share on other sites

Σε όποιο μάθημα σε eclass βλεπετε κλειδωμένο περιεχόμενο να ξέρετε ότι κατά 99% μιλάμε για κομπλεξ και ανόητους ακαδημαϊσμούς (προσωπική αποψη).

 

Ωχ γίναμε ρεζίλι οι Μηχ.Ο.Π. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι.Πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο thread.Απλώς ήθελα να πω ότι όπως υπάρχουν μηχανικοί που ενδιαφέρονται και ψάχνονται (καλή ώρα όπως εσείς) για το επάγγελμα τους έτσι υπάρχουν και φοιτητές που ενδιαφέρονται για την σχολή τους και δεν είναι του στυλ άραγμα,καφέδες,γκόμενες κτλ.Για την ταμπακέρα τώρα.Εγώ ευχαρίστως να ανεβάσω σημειώσεις αλλά είμαι ακόμα στο 2ο έτος και δεν νομίζω να σας χρειάζεται κάτι.Να ρωτήσω και κάτι άλλο.Όταν αναφέρεστε σε σημειώσεις εννοείτε πανεπιστημιακές ή από το μάθημα...??(μάλλον μ@λ@κί@ ρώτησα:roll:)

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς οτιδήποτε, αρκεί να είναι καλό! 8-)

 

Σχετικά με τη θεματολογία που θα ενδιέφερε, φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός, αλλά φαντάζομαι ότι περισσότερη πέραση θα έχουν τα εφαρμοσμένα μαθήματα της καθε σχολής και όχι τα εισαγωγικά (συνήθως 3ο έτος και μετά).

 

Πχ για τους πολιτικούς μπετά, μεταλλικές, θεμελιώσεις, υδρολογίες, χρονικός προγραμματισμός κτλ

 

για μηχανολόγους συστήματα θέρμανσης/ψύξης, γεωθερμία, ηλιακά συστήματα, φωτοβολταϊκά κτλ

 

Μαθηματικά, θερμοδυναμική, αντοχή υλικών κτλ δε νομίζω ότι θα συγκινήσουν τα πλήθη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.