Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγράμματα εφαρμογής και ΕΓΣΑ 87


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Με βάση την εγκύκλιο 15/92 απαιτείται η σύνταξη Διαγράμματος Εφαρμογής σε ρυμοτομικά -σχέδια που εγκρίθηκαν με τις διατάξεις του ΝΔ/17-7-1923 και με βάση έγγραφο του 2014 επιβάλλεται η εξάρτησή τους σε ΕΓΣΑ87. Είναι δεδομένο ότι εξάρτηση σε ΕΓΣΑ87 είναι υποκειμενικό ζήτημα τη στιγμή που κάθε συνάδελφος επιλέγει τη μεθοδολογία, τον εξοπλισμό και τον τρόπο δουλειάς που θα ακολουθήσει. Έτσι υπάρχουν περιπτώσεις που δύο όμορα ΟΤ παρουσιάζουν ασυμφωνιές ως προς τις συντεταγμένες, αλλά η υλοποίηση των ΡΓ γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο από τα σταθερά σημεία όπως επιβάλλει και η 15/1992.

Με άλλα λόγια, οι ΡΓ ορίζονται από τα ίδια σημεία και στα δύο όμορα ΔΕ, τα οποία όπως είναι λογικό έχουν διαφορετικές συντεταγμένες ανάλογα τον τρόπο δουλεία του κάθε συναδέρφου με αποτέλεσμα και οι ρυμοτομικές τους να έχουν διαφορετικές ΕΓΣΑ87.

Εχει κανείς συνάδερφος εμπειρία από τέτοιες περιπτώσεις διαφωνιών και πώς αυτές αντιμετωπίζονται στην περιοχή του, διότι στην δική μας ΥΔΟΜ η αντιμετώπιση είναι να τρελαίνεσαι,,,,,

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο δίκτυο στην πόλη και οι εξαρτήσεις σε ΕΓΣΑ87 γίνονται κατά την κρίση και τα μέσα του κάθε συναδέρφου.

Link to comment
Share on other sites

Οι ρυμοτομικές γραμμές θα οριστούν από τα σταθερά σημεία που χρησιμοποιούν και τα δύο ΔΕ και θα αποτυπωθοπύν με ακρίβεια όπως θα αποτυπωθεί και μεγαλύτερη έκταση όση χρειάζεται ώστε να βεβαιωθεί ότι εξασφαλίζονται οι όποιες ευθυγραμμίες πρέπει (ρυμοτμικών και οικοδοιμκών γραμμών).

Οι  συν/νες των κορυφών των ΟΤ στο τελικό Τοπογραφικό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα διαφορετικές και από τα δύο ΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέει η λογική και η επιστήμη του τοπογράφου. Όταν όμως απαίτηση της ΥΔΟΜ είναι η απόλυτη ταύτιση ακόμη και στις συντεταγμένες τα πράγματα είναι αλλιώς. Μπορεί να βασιστεί κάπου αυτή απαίτηση; Υπάρχει δημοσιευμένη εγκύκλιος, διευκρινιστικη η οτιδήποτε άλλο που μου διαφεύγει; Αλλιώς μιλάμε για αυθαίρετες αποφάσεις κι απαιτήσεις....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.