Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατεδάφιση αυθαιρέτου- Διαδικασία


johnick

Recommended Posts

Χαίρετε,

Δυστυχώς οι γονείς μου, έπεσαν σε μηχανικό που δεν τους συμπεριφέρθηκε σωστά, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει τη τακτοποίηση της υπόθεσης του αυθαιρέτου. Είχαν δώσει κάποια χρήματα ως αμοιβή, προτού ολοκληρώσει το αυθαίρετο ( δηλαδή είχαν δώσει μια προκαταβολή στην αρχή ). Έκανε υπαγωγή στο σύστημα το αυθαίρετο, οι γόνεις μου πλήρωσαν τα αντίστοιχα πρόστιμα ( φαίνονται στο σύστημα ως εξοφλημένα-πληρωμένα), αλλά ο μηχανικός δεν το πέρασε από τις ανάλογες επιτροπές που έπρεπε, με αποτέλεσμα να πάει αρκετά πίσω η διαδικασία. Του συνέβη κάτι ( που είναι ανθρώπινο και δείξαμε απόλυτη κατανόηση), αλλά δυστυχώς άφησε αρκετά πίσω τις δουλειές του. Και μιλάμε για 3ετία. Ενώ επικοινωνούσαμε μαζί του και τον ρωτούσαμε σε τι στάδιο βρίσκεται το αυθαίρετο, εκείνος μας έλεγε ψέματα, και το διαπιστώσαμε πρόσφατα.

Πλέον οι λύσεις είναι ή να αλλάξουμε μηχανικό ή να φωνάξουμε κάποιο που ασχολείται με αυτά να το χαλάσει και να μην υπάρχει. Το τρίτο σενάριο είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το μηχανικό που έχουμε τώρα, γιατί μας είπε ότι έχει κάνει όλη τη διαδικασία και το μόνο που μένει είναι να το περάσει από 2 επιτροπές και είναι κρίμα τώρα που έχει φτάσει στο τέλος, να αλλάξουμε μηχανικό και να πληρώνουμε από την αρχή τη διαδικασία για κάτι που σε 4 μήνες θα ολοκληρωθεί

Για να αλλάξουμε μηχανικό, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του ο προηγούμενος μηχανικός, που δεν έχει πρόβλημα, αλλά θα πρεπει να ξεκινήσει από την αρχή και οι γονείς μου θα πρέπει να πληρώσουν ξανά. Παρόλα αυτά, οι γονείς μου προσανατολίζονται αν γίνεται να το χαλάσουν το αυθαίρετο και να μην υπάρχει. Εξάλλου είναι κάτι που μπορεί να γίνει, καθώς είχαν κλείσει ένα μέρος του μπαλκονιού, για να το κάνουν αποθηκευτικό χώρο.

 

Το αυθαίρετο ανήκει στη Κατηγορία 4 και είχε γίνει το 2009. Το αυθαίρετο είναι κλείσιμο του μισού μπαλκονιού και είναι 7 τμ το αυθαίρετο. Τόσο το εβγαλε ο μηχανικός

Ξέρετε αν μπορούν οι γονείς μου να φωνάξουν έναν μάστορα να χαλάσει το αυθαίρετο στο μπαλκόνι? παρόλο που έχει γίνει υπαγωγή αυτού στο σύστημα , δηλαδή έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα, αλλά ακόμα δεν έχει περάσει απο κάποια επιτροπή για να τακτοποιηθεί. Και αν γίνεται παρακαλώ για να είμαστε καθαροί, ποια είναι η νόμιμη διαδικασία που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς μου και πόσο μπορεί να κοστίσει.

 

Σας ευχαριστώ

 

Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών - akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, johnick said:

................... δεν το πέρασε από τις ανάλογες επιτροπές που έπρεπε,

Ποιές είναι οι επιτροπές αυτές;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.