Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερώτηση στην βουλή για την συμπεριφορά των ελεγκτών στο πρόγραμμα εξοικονομώ


jedi.Yannis

Recommended Posts

Για παραβάσεις και παράνομες απαιτήσεις των ελεγκτών των αιτήσεων του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ, κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Γεώργιος Λογιάδης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισημαίνει ως παράνομη την άρνηση των ελεγκτών του προγράμματος να έρθουν σε επαφή με τον ελεγχόμενο ή τον σύμβουλο έργου, σύμφωνα με τον διοικητικό κώδικα που ισχύει σε κάθε συναλλαγή του πολίτη με το δημόσιο – όπως είναι το πρόγραμμα Εξοικονομώ, ανεξαρτήτως του ότι οι έλεγχοι γίνονται από εργολάβους.

Επιπλέον, ο βουλευτής σημειώνει ως παράνομο το χαρακτηρισμό ως εκπρόθεσμης της Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (με το αντίστοιχο πρόστιμο που συνεπάγεται ο χαρακτηρισμός αυτός), με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση του τιμολογίου περιλαμβάνεται στις οικοδομικές εργασίες και πρέπει να εκδίδεται εντός της ισχύος της ΕΕΔΜΚ.

Στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής καταλήγει στα εξής ερωτήματα:

  • Πότε θα επιληφθούν για να σταματήσουν οι παραπάνω παρανομίες, παραβάσεις του διοικητικού κώδικα και τακτικές υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας στα πλαίσια της οικονομικής εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων και των πολιτών;
  • Πότε και πώς θα αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για αυτή την κατάσταση και εξευτελιστική συμπεριφορά προς τους πολίτες, τους μηχανικούς, και τα συνεργεία, αναδόχους και προμηθευτές;

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Στις 21 Μαΐου έχουμε εκλογές, η βουλή λύεται 30 μέρες πριν.

Αν δεν έχει γίνει η εκταμίευση έως τις 21 Απριλίου (σε 3 εβδομάδες), θα μπορεί μετά να προχωρήσει το πρόγραμμα χωρίς Υπουργό;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, ted78 said:

....απαιτείται υπογραφή υπουργού για τις εκταμιεύσεις;...

εδώ που τα λέμε που και που ναι αλλά δεν το κάνουμε ζήτημα και δεν το διαλαλεί κανένας ....

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ήξερα. Πίστευα ότι αρκούσε να δοθεί έγκριση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Κανονικά η παρεμβολή υπουργού, θα έπρεπε να είναι εντελώς περιττή σε αυτή τη φάση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.