Μετάβαση στο περιεχόμενο

''Νομιμοποίηση'' - Τακτοποίηση Η/Χ και υπογείων...


HORiON

Recommended Posts

Εν τω μεταξύ κατατέθηκε και ρύθμιση σύμφωνα με την οποία για τους ημ/θριους που θα τακτοποιηθούν δεν θα οφείλονται αναδρομικά εισφορές σε εφορία και ΙΚΑ.

 

Μα το ΙΚΑ επιβάλλει έτσι κι αλλιώς περισσότερα ένσημα λόγω ημιυπαιθρίων, και η εφορία επίσης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 254
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βλέπω να μας τρέχουν τελευταία στιγμή να παίρνουμε πρωτόκολλα...αντε να αλλάξεις όλες τις μελέτες τώρα επειδή ξαφνικά ο Σουφλιάς και η παρέα του αποφάσισαν να κάνουν κανιβαλισμούς...εεε είναι αυτά που έλεγε ο κολλητός του περί νομιμότητας και ηθικής. Νόμιμο φυσικά δεν είναι. Είναι όμως πολύ ηθικό μέτρο γιατι τάσσεται στο πλευρό του παράνομου πολίτη, του παράνομου κατασκευαστή, του παράνομου μηχανικού και πάει λέγοντας. Όλοι οι άλλοι δεν λαμβάνονται υπόψη. Να δω τώρα το ΣτΕ τι θέση θα πάρει...

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και για όσα κτήρια έχουν άδειες που έκδοθηκαν μέχρι τις 2/7/2009 (σήμερα)! Αν ισχύει κάτι τέτοιο δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες που ακόμα δεν παρανόμησαν κλείνοντας τους ημιυπαίθριους να ξεμπλέξουν με 1.000~2.000€. Ο μηχανικός θα δηλώνει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με την άδεια εκτός από τους Ημιυπαίθριους που έκλεισαν!

 

 

Αυτο κι αν ειναι ενδιαφερον.. Με 1-2 καφετια καθαριζεις..

Και να ρωτησω κι εγω κατι πανω σε αυτο...

Εγω που εκανα μια μελετη και εχω φτασει στα φορολογικα και την Δευτερα θα επερνα τελικη, δηλαδη τωρα τι πρεπει να κανω??? (((Υποθετικη η ερωτηση αλλα φοβαμαι οτι ολο και καποιος θα την βιωνει)))

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε όπως προαναφέρθηκε εκτιμάται πως δε θα ισχύει για ήδη πρωτοκολλημένους φακέλους. Ωστόσο οι μελέτες που ήδη είναι σε εξέλιξη ποιός ξέρει τι θα απογίνουν. Με πρωτόκολλα σε δασαρχεία και αρχαιολογίες ποιός ξέρει τι θα γίνει. Πολλά ερωτηματικά έτσι απλά από ένα νόμοθετικό πλαίσιο που έγινε σε δυο-τρία ραντεβού σε καμιά ψαροταβέρνα. Δε νομίζω να τους ενδιαφέρει ο κόπος μας, τα ξενύχτια διαβάσματος και οι καθημερινές γκρίνιες. Το να μας "ξεβρακώνουν" επειδή τα πολεοδομικά γραφεία είναι ανίκανα να ελέγχουν το θεωρώ απλά απαράδεκτο. Μας θέλουν μπακάληδες και αυτοί με τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά και οι συντεχνίτες τους. Είναι να τα μαζεύουμε σιγά σιγά μάλλον ... Είναι πράγματι στιγμές που αυτή η κατάσταση σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε μέρα και τελικά επιβεβαιώνουν τους παράνομους. Μέχρι και από πελάτη που δεν του επέτρεψα να υπερυψώσει υπόγειο τα άκουσα...και τελικά έχει δίκιο ρε παιδιά. Με ένα τριχιλιαράκι έκανε ένα όροφο ακόμη ο άνθρωπος. Τώρα τι ΓΟΚ και συντελεστές δόμησης και υψόμετρα....ψιλά γράμματα είναι...Το να βγάζει ο μπακάλης δίπλα μου άδειες σε δέκα μέρες και εγώ να παλεύω μήνες είναι άδικο και με προσβάλλει...Αυτοί επιβεβαιώνονται όμως πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Να θίξω κάτι άλλο;;;

Είστε ικανοποιημένοι οι συνάδελφοι μηχανικοί με την αμοιβή μας για τη συμμετοχή στη διαδικασία; (ήτοι 20% της ελάχιστης, δηλ. 1102,05 x 20% = 220 ευρώ)

Μην ξεχνάτε πως η αμοιβή μας περιλαμβάνει

1. Κατατοπισμός πελάτη

2. Σύνθεση φακέλου

3. Αποτύπωση χώρων

4. Ατελείωτες ουρές στην Πολεοδομία (θα γίνει το έλα να δεις....)

5. Έξοδα για αναλώσιμα (βενζίνες, χαρτί, μελάνια κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο.

 

Όταν καταπέσει ο νόμος Σουφλιά για τους Η/Χ και κριθούν εκ νέου αυθαίρετοι, ο Μηχανικός που συνέταξε το φάκελο θα φέρει ευθύνη, ως συμμέτοχος σε παράνομη πράξη?

 

Απλά ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πως θα φέρει ευθύνη ο μηχανικός ο οποίος λειτούργησε στα πλαίσια ισχύοντος νόμου ? Δεν γίνεται.

 

Για δύο λόγους:

 

Α) Πρώτον γιατί η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης θα παραμένει ως παράνομη πράξη (δεν νομιμοποιείται αλλά ...ταχτοποιείται...) και ο Μηχανικός θα καλείται να συντάξει φάκελο για διαδικασία που αφορά αυθαίρετο τμήμα οικοδομής.

Αν προσφύγει λοιπόν ο γείτονας κατά του "ταχτοποιημένου" Η/Χ (ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ως αυθαίρετη αλλαγή χρήσης) και το δικαστήριο τον δικαιώσει (όπως έχει υποχρέωση βάση της κείμενης Νομοθεσίας)... τότε τόσο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι θεωρούνται συμμέτοχοι σε παράνομοι πράξη. Παρακαλώ διορθώστε με.

 

και

 

Β) Γιατί στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα φερουμε εμείς ευθύνη γιατι απλά τους δηλώνουμε στα πλαίσια του νόμου. Η αμοιβή αυτή θα είναι η ελάχιστη νομιμη θα πληρώνουμε κ Φ.Ε.Μ κ θα φορολογούμαστε κανονικα? Ως προς το ποσό μήπως θα είναι το 20% του 5000λ ή θα υπολογίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά των χώρων τα οποία πρόκειται να τακτοποιηθούν?

Link to comment
Share on other sites

Ως προς το ποσό μήπως θα είναι το 20% του 5000λ ή θα υπολογίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά των χώρων τα οποία πρόκειται να τακτοποιηθούν?

 

Σύμφωνα με το νέο νόμο:

 

Περαιτέρω προβλέπεται ποσοστό 20% επί της ελαχίστης αµοιβής µελέτης που

ισχύει για τις οικοδοµικές άδειες ως αµοιβή των µηχανικών που τυχόν θα

συµπράξουν στη διαδικασία αυτή.

 

Με τη διατύπωση αυτή δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σου. Όμως και σαν νέα άδεια δημιουργίας Η/Χ 80 τ.μ., η αμοιβή αρχιτεκτονικών (και όχι αποτύπωσης) βγαίνει πάλι 1000 ευρώ (=5000λ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.